Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
m.dahlstrom

m.dahlstrom

Medlem
  • Registrerad 2004-05-05
  • Senast aktiv 2007-04-30
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen m.dahlstrom har skrivit i forumet.

Beror på vilken version och vad du vill göra med Visual Studio, Har VS standard 2005 på min mb. Använder det för Win Mobile/cf utveckling. Det är inte direkt någon dröm, mest en lösning när man behöver se ondskan i ögat. Mest beror det dock på emulator etc. Det skall väll sägas att jag inte sett en enda demonstration av MS på någon konferans där VS har fungerat hackfritt när det gäller att köra emulatorer etc...

På narita kan du alltid hyra en fungerade mobil telefon om du måste ha en under vistelsen med. Vilket kan vara en ide då man inte kan köpa någon intressant udda mobil under sitt besök om man inte stannar i en evighet så man kan ta en "subscription plan".

vad de påstår är att WTK inte finns för OSX, när jag kollade senaste. Sedan finns det ju helt ok emulatorer som bundlas med projekt templates för xcode. Så teoretiskt behöver man ju inte mobility pack alls.

Problemet med OSX är ju dock att många telefon tilverkar göra sin emulator baserade på WTK. De emulatorna behövs om du skall göra något förutom till SE eller Nokia.

Jag försökte ett tag med just 1.5 paketet utan att lyckas, version 1.5 har en check om du har en os version över 1.3 och installerar inte programet därvid. Jag anntar att det bara är en fråga om att ändra versions nr i någon property list någonstans.

Däremot Behöver du inte göra något med installern som följer med 1.2. Nu återstår det att se om den fungerar ok med tiger

ja det är just 2.95 som är problemet, xcode 2.1 innehåller 3.1, 3.3 och 4.0 om jag minns rätt. Runt Tiger så gick de upp några versioner och skrottade den riktigt gammla 2.95. Jag har dock några symbian hack som kräver 2.95 för att kompilera tyvärr.

Kollade med både open darwin och fink utan någon framgång. Fink har ett paket men det är virtuellt paket (symlänkar?) till den gcc som följer(följde ) med apples verktyg.

Hej,
har någon sett några paket för att installera gcc 2.95 på en ren tiger burk? De paket som följde med xcode 1.5 går inte att installera på 10.4 (av någon bra annledning anntar jag). Eller det är bara att tanka källkoden och ta en tupplur medans den kompilerar?

mvh, Mathias

nehe open gl tutorials , har glömt av vad urlen är.

Där finns det en tutorial om hur du sätter upp ett projekt i opgen gl och sedan en 40 lektioner i det mesta open gl relaterade..

M

ja, att härleda ord och gissa vad ett alternativ betyder kommer jag alltid vara snabbare på i svenska, helt klart.

Jag menar bara att om du disskuterar och producerar arbete på t ex engelska och arbetar med ett svenskt program, så blir inte processen av att producera verk och lära sig programen enklare. Vi lär ju oss trots allt av varandra.

Börjar jag jobba i sverige igen, så kan jag tänka mig att det blir enklare att det på svenska. När spårket blir den gemensama nämnaren för alla parter.

Richard,
vad som är enklat är ju beroende på vilket språk du lärt dig grunderna på. Om du blivit bombaderad med de svenska begreppen jobbar du säkerligen mer effektivt med en svensk version. Själv har jag lärt mig det lilla jag kan på skolor i italien och tyskland. Jag har inte en susning på de svenska termerna. Så att säga att jag skulle vara mer effektiv bara för att det är mitt modersmål kan jag nog inte hålla med om.

jo, det är den bästa sidan. Följer man stegen så fungerar det ganska smärtfritt. Det gäller bara att se till att ha gcc 2.95 och en 3.3 installerad så du kan byta mellan dem. Några av verktygen går bara att kompilera med 2.x. Några av applikationerna misslyckas att genomföra alla tester men de verkar fungerar ok, big endian problem.

Det posivita med sdk2unix som används i Simons lösning är att den är make baserad och du slipper ifrån gnupoc+s bldmake och wine lösning.

nu fattas det bara en port of p3nfsd så man kan mounta series60 lurar.

Mathias

Hej,
är det någon som har portat eller satt upp en symbian miljö på os x? Hittade några länkar men någon kanske har lite mer utförliga erfarenheter?

Mathias

gjorde det här på tapet i sommras (2x2m),
http://people.interaction-ivrea.it/m.dahlstrom/thesis/exhibit.html

Fungerade hyffsat, sprang iväg och köpte den billigaste lågkvalitets tapet jag hittade och tryckte på det. Färgerna blev ju ganska urvattnade. kostade typ 120 euro att trycka det. Har ingen koll på svenska ställen dock. Känns som priset drar iväg med lite bättre papp och tryck.

aja, var lyckliga över att ni inte har en taskigt utbyggd station Det är hemskt

beställde min 12" med superdrive den 10 aug och än väntar jag på någon leverans. Blir väll att man får avbeställa snart och fixa en annan liten laptop så man kan börja arbeta igen. 1 månad är lite smärtgräns för att få en laptop.

dåligt värre