Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Kjell Brooz

Kjell Brooz

Medlem
  • Registrerad 2004-07-04
  • Senast aktiv 2005-06-12
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen Kjell Brooz har skrivit i forumet.

Personligen tycker jag att det är lite udda att layoutaren ber fotografen att frilägga.

Gå in och byt startskiva så kommer datorn fungera som vanligt igen.

Jag förstår inte varför man sparar om en logotype till .pdf då .eps enligt mig är det klart bästa filfomatet. Men det är kanske jag som måste förnya mig.

Jag testade lite snabbt. Började med att spara om loggan till .eps sedan så gjorde jag en pdf genom Distillern och resultatet blev som önskat.

Ja, jag vet men jag undrar just ifall det är möjligt att få olika textblock att anpassas efter varandra.

Men stort tack för svaret.

Jag förstår verkligen ifall ni inte fattar frågan.

Jag har i Indesign tre textblock under varandra. En för ingress, en för rubrik och en för brödtext.

Jag vill få texten i varje textblock att anpassas efter hur mycket text det finns i textblocket ovanför.

Alltså, ifall rubriken är på en rad så ligger brödtexten i nästa textblock 5 mm under och när rubriken är på tvårader så anpassas brödtexten under och lägger sig 5 mm under.

Tack på förhand.

Är det någon mer än mig som ofta har problem att öppna .fla filer producerade i PC?

Jag får bara meddelandet "failed to open document"

Någon som vet hus man får tag på en förteckning på vilka fonter som ingår i Adobe font folio?

Johan heter jag egentligen men Kjell Brooz hänger kvar sen jag startade mitt band. Hela 26 år har jag blivit och har suttit med Mac sedan 4 år då min nya arbetsplats krävde det. Nu klarar jag mig inte utan mina älskade macar. Min sambo är kanske inte riktigt lika nöjd då vi har fyra stycken i vår 35 kvm lägenhet, men hon lugnade ner sig lite då jag gav henne en Ibook G3 (tydligen så har nån i "Sex and the city" en likadan).

Tack vare er här på 99%mac så har jag lärt mig med om macen under ett halvår än vad jag gjorde på de första tre åren. Och jag jag kommer nog hänga minst 50 år till med er här.

Jag har text i olika block i över 200 dokument. Nu vill jag byta text färgen från Svart till en PMS färg. Hur byter jag detta på bästa sätt? (Jag vill inte sitta och byta färg på 2000 ställen manuellt)

Senast redigerat 2004-09-27 11:56

Tack alla, det här var precis vad jag behövde för att övertyga mig själv att köpa en G5. Svider nog i hjärtat just när man drar VISA-kortet men det går nog snabbt över när man har packat upp den.

Varför ska jag köpa en ny G5:a för 25.000 kr när man kan uppgradera en gammal G4:a med 2x1,3 mhz processor för 5-6.000 kr?

Efter flera försök med ändra ordning i Bios samt försöka med format C: så gav jag upp och fixade en win2000 skiva och då var det inga problem att starta ifrån skivan. Tror faktiskt inte det är möjligt att formatera med en startskiva gjord i win95.

Men tack för all hjälp, råden räddade många timmar.

Fel forum kanske, men jag tror och hoppas att någon Macvän har koll på detta.

Har en PC men har inte rätt lösenord till Windows. På PC finns nu Windows 2000 men jag har bara Windows 98 på cd. Det jag vill göra är att formatera hårdisken och lägga in Windows 98. Har varit inne i Bios men lyckas ej välja att datorn ska starta upp på CD´n.

Lösning någon?