Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
correctamundo

correctamundo

Medlem
  • Plats Holmsund
  • Registrerad 2004-07-26
  • Senast aktiv 2012-03-18
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen correctamundo har skrivit i forumet.

1

Kvällsdopp...

Ursprungligen av Giggs:

Det bästa köpet sedan Christiano Ronaldo.

Dock så får spolingen skaffa sig en riktig flickvän och en ny iMac.

Ursprungligen av Errol Garner:

Globen var ju inte heller perfekt men den hade ju bättre inställningsmöjligheter för skärmen , anslutningarna nedtill , och Globen har ju inte fläktar i skärmen. Slot in på sidan är ju dessutom ganska oergonomiskt och ger större chans att man repar skivor.

Hade det blivit en pyramid som det spekulerades i de senaste dagarna hade jag blivit sne ;-). Annars tycker jag den här är lite fräschare än globen som dock var snygg den med.

Inställning av skärmen vet vi inget om i dagsläget men även om man bara kan ändra vinkeln kontra foten så torde det vara rätt lätt att förflytta foten. Så det där ser jag inte som något problem.

Slotens placering är la också ett i-världsproblem? Hur många gånger per sekund behöver man byta skiva? Om man de få gånger det blir aktuellt måste sträcka sig åt höger istället för framåt så ja...ombyte förnöjer?

Varför blir skivorna mer repiga för att sloten sitter till höger?

Anslutningarna håller jag dock med om. Även om det också är ett i-landsproblem.

Det blir nog en ny iMac trots allt. Personligen förstår jag inte hur den här designen skulle kunna vara ett steg tillbaks från globen.

Jag sitter själv och inväntar Paris för att se vad som händer men lutar åt en eMac för hemmabruk. Eller så fortsätter jag samla pengar på hög för en PM framöver. Dock så tror jag en eMac plus kringutrustning av olika slag ger mig mer än en naken PM i dagsläget. En PM kan man ju alltid köpa till jobbet.

Sedan när riktade apple sig till professionella fotografer eller bildredigerare (eller vad det nu kan heta) med eMac? Jag kan ha drömt det hela men står inte e:et i eMac för education? Om man nu är för snobbig för eMacen så köp för Torbjörns skull inte en då. Personligen har jag ingen som helst användning av en dyr TFT skärm. Jag har också ytterst svårt att se hur det kan bli ett problem för mig att urskilja de svarta bokstäverna på den vita bakgrunden när jag skriver mina pek i word på en okalibrerad skärm. Det har funkat bra de senaste tio åren och kommer säkert gå bra även de följande åren också. En sådan skärm duger även för mina färgdiagram jag gör i kaleidagraph eller de bilder jag ibland hanterar (tagna själv med gamla kameror) på ungarna.

p.s. Jag känner inga hippa kända fotografer men är ganska lycklig ändå.

Ursprungligen av tei:

Jag tror att du är ganska ensam om den inställningen. Produkttypen är väl 'mp3-spelare'?

Jag har aldrig hört någon referera till sin icke-Apple-mp3spelare som 'iPod'. Däremot hör jag ofta det motsatta, ipodägare som pratar som sina mp3-spelare - då syftande på sina ipodar.

...och världen går under imorgon. Typ. Vem vet hur det blir framöver? Får Apple sin 70%-iga marknadsandel världen över så kommer nog iPod bli synonymt med mp3-spelare på samma vis som bärbara kassettbandspelare en gång i tiden allmänt kallades "walkman" trots att endast Sonys variant de facto hade det namnet. Eller Rollerblades för inlines, PC för Wintel, Golf för mellanklassbilen. Att iPod redan i dagsläget är mycket mer än bara en mp3-spelare samt att just mp3 formatet säkerligen kommer att gå under långt innan iPoden gör det tror jag kommer att påverka händelseförloppet.

Tidningen? tja...nej den låter lite väl nichad för mig åtminstone. Men mig skall man inte basera marknadsundersökningar på ;-).

1