Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
swekarl

swekarl

Medlem
  • Sysselsättning Lingvist, art director, tjeckofil m m.
  • Registrerad 2004-08-17
  • Senast aktiv 2006-10-08
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen swekarl har skrivit i forumet.

1

Ska det vara så svårt? Jag ser att supernya och läckra Samsung SGH-E720 inte har stöd. Det har ju ingen Samsung konstigt nog. Irriterande. Isync betyder mycket för mig i valet av mobil!

Har en gammal men pålitlig Palm Vx och en dito Ericsson T39m. Tidigare brukade jag låta palmen ringa upp min ISP med mobilens modem, över IR. Nu har jag upptäckt (väldigt tidigt, ja jag vet) att mobilen kan koppla upp sig över GPRS. Men jag har inte lyckats få palmen att göra detsamma, genom mobilen. Vet någon hur man gör detta? Jag vill bara skriva mejlen på palmen - den har liksom lite större skärm - men i övrigt använda mobilen för att koppla upp mig.

Jag blev sugen på att köpa Box Minipaket för 19 kr per månad. I annonsen i InternetWorld beskriver de det så här:

”150Mb utrymme, e-mail, viruskontroll, kontrollpanel, telefonsupport och mycket mer!”

På hemsidan stod det dock något som väckte mina misstankar:

”I angivet utrymme ingår webbutrymme och mailutrymme”

Intressant. Om 10 MB avdelades till mejlen hade väl varit acceptabelt, men när jag frågade hur denna uppdelning var gjord fick jag följande svar:

”I ett Minipaket är 50 MB dedicerat till webbkontot och 10 * 10 MB till maildomänen.”

Jag antar att de gjort denna fördelning för att de vet att få användare (av Minipaketet) vill ha hela 10 mejlkonton. Det vore ju schysstare om mejlkontona ”åt upp” det totala utrymmet i takt med att man skapade dem.

Nu vill jag inte klaga på Box Minipaket - 50 MB är väl helt okej för 19 kr i månaden - men jag tycker faktiskt att det här är falsk marknadsföring. Space2u (som jag funderade på att byta från) skriver tydligt att det är 20 MB på webbservern som gäller för deras Steg 1 för 25 kr per månad. Sedan ingår upp till 5 mejlkonton à 30 MB. Med Box skrivsätt skulle alltså Space2u kunna marknadsföra sig med ”170 MB för 25 kr i månaden”. Men det gör de inte.

Slutligen måste jag bara påpeka att Mb (som Box skriver i sin annons) är förkortningen för megabit. Åtta megabit utgör en megabyte, som förkortas MB.

Min Palm Vx kom med en docka med seriell kabel. Med i förpackningen fanns en usb-adapter som det bara var att skruva på och som har suttit på sedan dess. Har funkat med alla mina macar, även den PBG412" med OS 10.3.6 som jag har nu.

Följdfråga 1: Finns det inte risk att upplösningen blir dålig då i InDesign, eller sköter vektorgrafiken den biten även efter montering?

Följdfråga 2: Hur gör jag arbetsytan större? Jag har ändrat från A4 till A3 på både Dokumentinställningar och utskriftsformat, men bilden klipps ändå där den klipptes från början när det var A4.

Jag tycker att många i den här tråden är onödigt fördömande mot han som klagade. Det är en vettig fråga han ställer, och det finns lika vettiga svar på den (det som ni redan skrivit, om typade, konstnärliga rubbar).

Han skulle säkert inte ha irriterat sig lika mycket på ett ORD skrivet på höjden, trots att ord precis som formler (enligt vad vi lärt oss i skolan) ska skrivas horisontellt. En poäng som Saffran fick fram på mycket färre ord än jag ...

Svaret på följande är säkert enkelt, men jag har inte hittat det:

Om jag sparar ett Illustrator-dokument som AI-fil så "försvinner" det som är utanför arbetsytan (dvs A4-formatet) när jag monterar filen i InDesign. Om jag i stället sparar som EPS så funkar det. Men jag vill hellre spara som AI eftersom jag vill ha genomskinligheten i behåll och eftersom jag tycker att AI- och PSD-filer arbetar så bra med InDesign.

Några tips?

Japp, jag har space2u! Tack för informationen, nu vet jag att problemet är övergående!

Ursprungligen av Monkeyboy:

Visserligen, men att Adobes översättare döpt om menyn "Arkiv" till "Fil" i Photoshop CS är väl ändå oförlåtligt.

Har de? Skandal. Allra helst som den heter Arkiv i InDesign CS.

Tre gånger i rad nu har Mail hämtat hem samma mejl (bara ca 20-30 stycken, men ändå) tillsammans med ev nya mejl. Vilket alltså gör att jag får kopior som ligger olästa intill exakt samma mejl.

Är det Mails fel eller mitt webbhotells? I värsta fall får jag ställa in Mail på "radera direkt från servern", men jag tycker om att kunna se den senaste veckans mejl på webbhotellets webbmejl när jag är på jobbet.

Okej, lägger in en passande smiley nu:

Ursprungligen av elmo:

Här kan man få fram vektor bilder av världens alla länder:

http://www.aquarius.geomar.de/omc/omc_intro.html

Lite pilligt att använda men det funkar och är gratis.

Vilken fantastisk resurs, tack elmo! Jag har letat efter vektorkartor över hela världen. Mest för att det är kul! Clipart verkar vara en bra lösning, men det här funkar ju otroligt bra också.

Kommando-B och sedan välj Center under Verticle justification (justering i höjdled, eller vad det kan heta). Ungefär som i Quark väl?

Har kollat upp vad min skanner heter: CanoScan FB1210U. Den är rätt "gammal" (köpt år 2000) och jag tycker inte att man ska vara rädd för att köpa en Canon-skanner pga mina dåliga erfarenheter då.

Jag fick aldrig Toolbox att fungera med OS 9. Skannade direkt från Photoshop i stället, men det var alltid fyllt av massor av problem, man fick stänga skannern (Canon, har glömt modellen) och starta om datorn nästan hela tiden tills det blev kontakt. Då funkade det bra, så man ville skanna så mycket som möjligt medan man ändå var igång eftersom man visste att det skulle bli samma problem nästa gång.

Nu är problemet ur världen eftersom Canon inte har några OS X-drivrutiner till den scanner jag har, så nu står den bara och samlar damm och jag måste köpa en ny. Rätt värdelöst.

1