Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fogel

Fogel

Medlem
  • Registrerad 2004-08-22
  • Senast aktiv 2007-12-18
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Fogel har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2007-02-13 22:27

Bröder och systrar.

<crap>

Har på något helt otroligt sätt fått igång min Powerbook ordentligt. Nu är den bärbar. Och jag har en Firewireplats över! Efter en Coca Cola-incident vägrade datorn att vara snäll mot någon hårddisk innuti burken. Men igår blev han på bättre humör, efter mer än ett år! Hur som helst,

</crap>

Någon som kan rekomendera en extern låda till en DVD-brännare? USB2 är inget min dator är utrustad med varför jag föredrar en Firewire-lösning.

Bästa hälsningar
Fogel

  • Medlem
  • 2005-07-18 19:03

Tack för alla svar. Har tänkt att installera Tiger någon gång, men allt funkar klockrent nu och jag känner inget större behov av det. Får bli när bilen ska invigas.

Spillde Coca Cola i datorn så IDE-kontrollen till hårddisken är död. Därmed kör jag en extern hårddisk, så den kan i allafall stå åt rätt håll. Då återstår DVD-läsare och fläktar som ev. kan ta skada.

  • Medlem
  • 2005-07-18 13:41

Bröder och Systrar,

I höst köper en van tillsammans med en vän. Vi ska bygga om den helt och hållet. Fixa en soffa bland annat. Givetvis ska vi ha grymt ljud och till de lite längre resorna har vi tänkt att ha DVD-spelare. Och här passar ju min Powerbook in perfekt.

Jag tänkte att om man vänder datorn upp och ned så får man en kalasfin utfällbara skärm i taget. Att fästa datorn blir inga problem, utan det svåra ligger just nu i att:

1) Vända bilden upp-och-ned

och

2) Fungerar datorn tillfredsställande upp-och-ned?

Går dett bra eller kan jag lika gärna ge upp?

  • Medlem
  • 2005-04-17 11:14

Tror att ni med schyssta avtal och korta kontrakt kan locka dit några riktigt duktiga webbdesigners i klass med Jon Hicks och de andra XHTML/CSS-geekarna.

Skulle vara enormt kul att jobba där. Själv hoppas jag in på någon ekonomisk utbildning om ett år eller två, så när jag är klar och ni är etablerade ansluter jag gärna till teamet.

  • Medlem
  • 2005-03-30 12:58

Allt löste sig idag. Slog en signal till Bredbandsbolagets support och det visade sig att mitt MAC-nummer fanns på listan över inloggade datorer från den plats jag besökte. De tog bort den inloggningen och nu fungerar uppkopplingen även på min dator.

  • Medlem
  • 2005-03-29 22:30

God kväll!

Kom tidigare hem från en resa till Sundsvall och sedan dess vill min bredbandsuppkoppling inte samarbeta med min Powerbook. Jag kan börja med lite teknisk data:

- Powerbook G4 Titanium som kör Mac OS 10.3.8
- Xavi ADSL-modem
- Bredbansbolaget som ISP

Allt fungerade strålande innan jag åkte och väl in Sundsvall kunde jag surfa på nätetet utan att ställa om några inställningar. Men idag fungerade det inte alls. Jag får en 169.254-adress.

Har provat att starta om datorn, starta om modemet och byta nätverkskabel. Fick bekräftat att nätverkskortet inte gått sönder då jag förde över filer med korsad kabel mellan två datorer.

Någon som har något förslag på vad jag kan göra för att få igång bredbandet på min Powerbook igen?

Tacksam för svar

Emil

  • Medlem
  • 2005-03-23 15:45

Nej, papperkorgen är tom. Tyvärr.

  • Medlem
  • 2005-03-23 15:27

Hej!

Lyckades av misstag slänga bort ett par dokument som är väldigt viktiga (läs: bokföring). Finns det något sätt att få tillbaka dom? Något program? Jag har inte rört datorn sedan filerna slängdes.

Tack på förhand.

  • Medlem
  • 2004-10-22 18:22

Äntligen sitter jag framför min kära PowerBook igen. Det här är vad som hände:

Lördag förmiddag: Jag spiller Coca Cola i datorn. Springer allt vad jag kan för att hämta papper, torkar som en tok, t.o.m. innuti cd-rom-enheten. Försöker starta datorn men förgäves - apparaten är trasig.

Lördag kväll: Knoppix går igång utan problem. Jag drar slutsatsen att hårddisken är trasig.

Måndag kväll: Efter att ha varit hos min lokala datorhandlar och investerat i en sprillans ny hårddisk visar det sig att det inte alls var hårddisken som var trasig. Min nya teori är att ide-kontrollen har gett sig, något som förbryllar mig eftersom att cd-enheten fungerar precis som den ska.

Tisdag eftermiddag: Lämnar tillbaka hårddisken och beställer en kabinett för 2.5"-hårddiskar.

Fredag eftermiddag: Kabinetten har kommit. Jag monterar hårddisken i den, pluggar in firewire-kabeln och startar. Och det hela fungerar!

Jag har kvar allt som jag hade tidigare. Datorn startar upp med mina gamla installation och än så länge fungerar allt hur smidigt som helst. Jag är förvånad! All musik, alla bilder - allt. Jag är snuskigt glad just nu!

Reperationskostnad: 645 kronor. Dock fick jag ett tillgodokvitto på mellanskillnaden mellan kabinetten och hårddisken (350 SEK). Det slutade med att jag inhandlade ett riktigt tangentbord.

  • Medlem
  • 2004-10-18 23:01

Det var tydligen inte hårddisken som lagt av. Därför är min fråga om man kan installera OSX på en extern FW-disk?

  • Medlem
  • 2004-10-17 09:01

God morgon!

Igår eftermiddag lyckades jag med konsttycket att spilla Coca Cola i min Powerbook G4 Titanium. Vätskan hamnade nere i högra delen av tangentbordet, rann rakt ner i datorn och stannade på botten. Efter att ha rengjort den noga (även innuti datorn) fungerar inte hårddisken. Knoppix hoppar igång men skärmen fladdrar. I installationsprogrammet för OS X ser det dock bra ut så det känns som om grafikkortet är okej.

Allt utom hårddisken verkar vara helt:

- datorn reagerar på de små tangenterna för att höja/sänka volym, konstrast och mata ut cd-skivan.
- knoppix hittar nätverket
- cd-läsaren fungerar

Jag ska bära med mig min vän till en lokal butik imorgon. Förhoppnigsvis har de en hårddisk så att det bara är att prova ifall datorn startar eller ej. Annars kanske det är något annat, t.ex. ett kontrollerchip och då lär det bli dyrt. Men borde jag inte ha rätt när jag tycker att om kontrollerchipet är trasigt så borde inte heller cdläsaren hittas.

I allafall, när jag står där imorgon, hur ska jag g;ra f;r att verifiera att hårddisken fungerar/inte fungerar? Att montera hårddisken är inget problem, men det som händer sen oroar mig. Har inte haft Mac så länge så jag har ingen aning om hur jag ska bära mig åt.

Tack på förhand.

1