Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
birkeboy

birkeboy

Medlem
  • Registrerad 2004-08-26
  • Senast aktiv 2011-08-11
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen birkeboy har skrivit i forumet.

Hej,

Jag har precis packat upp min nya MacBook på undersidan av datorn finns det en ganska stor buckla. Från början trodde jag att det rörde sig om smuts men det verkar vara en felgjutning. Vad tycker ni ska jag reklamera min nya dator p g a ett till synes endast kosemtiskt fel?

Det verkar inte vara helt enkelt och jag vet inte om man vill kosta på en 18 månader gammal iBook en ny intern hårddisk. Frågan är om jag måste köpa en ny dator om Firewire-porten på datorn är körd. Finns det några alternativ?

Problemet är att jag faktiskt redan har gjort det. Jag har dessutom installerat OS X på nytt. Men datorn verkar inte hitta hårddisken eller operativsystement. Kan det bero på att min firewire-port är skadad? Går det inte lika bra att använda USB 2.0?

Jo, det är med hjälp av en OS X skiva som jag bootar. Den externa hårddisken är nämligen blank. Problemet är att dator inte hittar, hårddisken just när den ska användas som startskiva. Kan det vara på grund av en trasig Firewire-port eller ska det gå bra att använda USB 2.0?

Hittills har det gått bra från mig att starta ibooken från en extern hårddisk. Dessvärre kollapsade den externa hårddisken och blev idag utbytt mot en annan identisk iomega-hårddisk. Dessvärre får jag inte ibooken att boota från den nya hårddisken. Jag har prövat både med Firewire och USB 2.0, men ingenting tycks fungera. Vad ska jag ta mig till? Den interna hårddisken är sedan länge kollapsad.

Hur brukar skärmarna vara som har inbyggd TV-tuner? Finns det några nackdelar att köra en liten LCD-TV som extern skärm?

Hej,

Jag har tröttnat på att skriva på 12"-format och behöver köpa en större
extern skärm till min iBook. Är det något speciellt jag behöver tänka på eller
fungerar alla märken lika bra med Mac? Finns det några nackdelar
att köpa en monitor med inbyggd TV-tuner?

Tacksam för svar.

Flott, men hur troligt är det att Apple accepterar att jag skickar tillbaka det? Jag förklarade mitt ärende på telefon och fick då till svar att jag inte skulle få några pengar tillbaka. Situationen kanske blir annorlunda om jag förklarar att jag inte kan acceptera avtalsvilkoren och att jag därför skickar tillbaka OS X

Nu har jag installerat en extern hårddisk som jag kör OS X ifrån. Allting fungerar utmärkt, dock så dyker den interna hårddisken upp när jag kör datorn från min nyaJD. Skulle detta tyda på att den interna hårddisken inte är helt kollapsad?

Gärna, finns det någon andrahandsmarknad? Men det känns ju förstås roligare att skicka tillbaka till det Apple.

Jag har råkat köpa OS X av misstag, jag insåg nämligen att mitt datorproblem inte var mjukvarurelaterat och att jag således kommer att behöva köpa en helt ny maskin. Trots att paketet med Tiger anlände idag vill inte Apple ge mig pengarna tillbaka om jag skulle köpa en ny dator.. Vid installationen av Mac OS X finner jag dock den intressanta informationen att om programlicensavtalet inte godkäns ska jag trycka på avböj och återsända programvarupaketet för att erhålla återbetalning. Vad tror ni, skulle Apple återbetala mig om jag säger att jag inte kan godkänna avtalet? Några andra idéer vad man gör med ett origianlpaket Max OS X?

Jag har en ibook som har betett sig mycket underligt på sistone, till slut kraschade den helt och jag kom inte fram till inloggninsskärmen. Jag trodde det hela var mjukvarurelaterat och beställde därför nya OS X-skivor från Apple (jag hittade nämligen inte mina startskivor). När jag väl ska installera OS X från början hittar installationsprogramet inte någon hårddisk. Det tycks således som min HD har kollapsat. Efter några starter fungerar dock datorn som vanligt. Kan det bara vara en kabel som glappar eller är hela HDn slut? Isåfall vad ska jag göra, köpa extern HD, köpa ny intern HD eller helt ny dator?

Hej,

Min iBook har dessvärre kraschat ordentligt och jag får inget som helst liv i henne. Det tycks som mitt enda alternativ är att ominstallera Max OS X. Problemet är att de medföljande skivorna är repade vilket innebär att iBooken vägrar att acceptera dem. Är det någon i stockholmsområdet som kan tänka sig att låna ut ett par fräscha skivor? Juridiskt borde det vara helt okej eftersom jag äger licensen till OS X.

Tacksam för all hjäp jag kan få

Hej,

Jag sitter med två inloggningskonton på min iBook. Nu vill jag flytta
all mail som har samlats i Mail på ena kontot till det andra så att jag
har e-post på samma ställe. Hur gör jag?

HIlsen

EB

Ursprungligen av Scumpi:

Eller reparera skivbehörigheterna....

Flott, går detta att göra även om jag inte startar upp datorn från en startskiva?