Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
birkeboy

birkeboy

Medlem
  • Registrerad 2004-08-26
  • Senast aktiv 2011-08-11
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen birkeboy har skrivit i forumet.

Hej,

Min MacBook har periodvis gått extremt sakta - jag har nu köpt till en extern hårddisk och allt verkar ha löst sig. Dock märker jag i FanControl att det bara är vänster fläkt som är i gång - höger fläkt rör sig inte alls. Temperaturen är just nu 51,4 grader. Vet någon hur det ligger till?

MacBooken köptes april, jag tror att det eventuellt kan röra sig om något mer komplicerat eftersom även fläkten går på högvarv.

Jo, jag misstänker också att det är hårddisken som är på väg att ge upp. Kan den ha mått dåligt av att den har varit fylld till bristningsgränsning en längre tid? Jag missänker också att det kan vara något fel på Logicen eftersom jag får underliga minnespip när jag startar om datorn. Minnena finns dock där och fungerar. När jag kör aktivitetskontrollen verkar det inte vara någon process som är särskilt belastande. Det finns både mycket processkapacitet och minne kvar.

Min macbook har låst sig och fungerar dåligt, när jag startar om den får jag ett långt pip i samband med den vanliga mac-signalen? Vad innebär pipet?

Hej,

Något underligt har hänt med min MacBook, datorn har länge gått långsamt, men idag
är den så seg att den inte går att använda. Jag har återställt både PRAM och NVAM - jag har rensat hårddisken och på skrivbordet samt kört skivverktyget. Nu går datorn emellertid så sakta att jag inte komma åt några program eller kan ändra på några inställningar. Vad göra?

Jag har råkat få in en främmande vätska just där tangenten har slutat att fungera. Tänkte avvakta lite innan jag kontaktar verkstad. Finnns det något annat jag kan göra?

Vad tror ni om att spruta in lite kontaktspray i mitt tangentbord för att få lite fart på en trilskande tangent?

Okej, nu har det hänt igen. Jag har lyckats rengöra tangentbordet lite för ambitiöst och jag misstänker att väta har trängt in i datorn. Just nu fungerar inte två tangenter. Jag har fösökt torka med hårtork men det har inte gjort någon skillnad. Vad göra?

Jag har dock problem med att bitar av den matta ytan har slitis bort vilket innebär att jag fläckar med en blank yta på datorns kanter.

Finns det något enkelt sätt att få Mail att skicka e-brev vid ett senare tillfälle? Alltså, så att jag kan bestämma en framtida tidpunkt för leverans av ett mejl jag precis har skrivit. Jag är öppen för alla förslag, men kan varken hitta det i Mail eller i webbaserade tjänster av typen Gmail.

Hilsen

B

Nej, det fungerar inte. Jag har prövat alla upplösningar men det blir fortfarande ingen skillnad. Väldigt frustrerande.

Min macbook har hittills fungerat utmärkt med min externa skärm. Plötsligt vägrar dock skärmen känna av datorn. Jag har gjort flera omstarter och försökt att ändra inställningar för att få någon reaktion. Det här verkar vara ett välkänt problem men än så länge har jag inte hittat någon lösning.

Min macbook har fungerat utmärkt med min externa skärm. Plötsligt vägrar emellertid skärmen känna av datorn. Jag har gjort flera omstarter och försökt att ändra inställningar. Det här verkar vara ett välkänt problem men än så länge har jag inte hittat någon lösning.

Hej,

Skarmen pa min Macbook har lagt av, nu har jag lyckats dock koppla in en extern skarm och det funkar bra. Det ar dock inte en kopia av skarmbilden pa den doda skarmen utan istallet ett blankt skrivbord. Darfor har jag lite problem att andra skarminstallningarna. Jag har dock lyckats dra over en Safariskarm.

Jag vill forstas skapa en kopia av den doda skarmen. Finns det nagot snabbkommando?

Andra tips emottas ocksa tacksamt.

Hilsen

E

Jag blir både arg och ledsen - hela min vakna tid går ut att hitta och radera dubletter i mitt iTunes-bibliotek. Även om det finns en funktion som listar dubletterna är det ett väldigt tidsslöseri att gå in och enskilt radera enstaka låtar. Det måste finnas ett enklare sätt - snälla hjälp!