Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nightcrawler

nightcrawler

Medlem
  • Registrerad 2004-09-02
  • Senast aktiv 2006-04-19
  • Antal inlägg 55

Foruminlägg

De senaste inläggen nightcrawler har skrivit i forumet.

skulla jag tjäna mycket på att ta bort det som är på 256mb och sätta i ett likadant på 512mb som är ditsatt i efterhand? Antar att det är det på 512 som är det nya och inte tvärtom?

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Jag antar att du menar iMac G4 globe (aka. flat panel). När du har två minnen med olika hastigheter, så körs båda på det långsammaste minnets nivå, allså som PC2100, 266 MHz i ditt fall.

Detta gäller alla datorer, och framför allt de som har stöd för dual channel, alltså alla G5or (både powermac och iMac G5).

Jaha, ok. vad innebär det egentligen då? är det stor skillnad på det snabba läget och det långsammare läget?

Hej
Jag har nyligen köpt mig en iMac G4 Cube (begagnad). Innan hade jag PC så jag är ganska ny på det här. Så här kommer en fråga om minnen. Jag har läst (har jag för mig) nånstans att det inte så är bra med minnen av olika storlekar till just den här datorn. Kanske bara var skitsnack... eller inte. Hur som helst så tänkte jag kolla upp det nu. Nedan är mina minnen som sitter i datorn. Är de shyssta ihop och så? Jag tycker faktiskt inte att datorn ibland är så kvick som den borde vara med så mycket ram... kanske bara inbillning.

DIMM0/J22 512mb DDR SDRAM PC2700U-25330
DIMM1/J20 256mb DDR SDRAM PC2100U-25330

Jag är sen igår kväll en så kallad switcher och har nu äntligen en iMac G4, 17", 1ghz, 768 mb ram och ngt Geforce 4.. vet ej exakt vad det var.

Vad jag undrar är vad jag kan spela för spel på den här datorn? Mac är ju inte direkt en speldator som PC om jag har förstått saken rätt, men jag vet ju att det finns en hel del spel som tex battlefield etc. Men jag vet ju inte om de funkar på min prestanda. Så hjälp mig gärna med lite förslag.

tack

kan någon förklara "Superdrive" för mig?

"med G5-processor, direktmatad kombinationsenhet eller <b>SuperDrive</b>, hårddisk, högtalare – till och med nätdelen – finns inuti skärmen."