Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Baron kanon

Baron kanon

Medlem
  • Registrerad 2004-09-24
  • Senast aktiv 2012-02-21
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen Baron kanon har skrivit i forumet.

Ursprungligen av ulfis:

Långt ned i nerdgrottan?
Jo, för serial-IO-drivers. Modem script är något annat. Välkommen till nerdgrottan.
Alternativt är det en codeless driver och då kan den ligga i /System/Library/Extensions

Här verkar den ha hamnat. Dock kan jag inte hitta några dubletter som skulle avslöja mitt problem...Däremot om jag tittar i själva drivern så hittar jag följande:
^@^@::start: Device "USBVID_12d1&PID_1001&MI_01".
^@^@::start: Device "USBVID_12d1&PID_1001&MI_02".
^@^@::start: Device "USBVID_12d1&PID_1004&MI_00".
^@^@::start: Device "USBVID_12d1&PID_1004&MI_01".
^@^@::start: Device "USBVID_12d1&PID_1004&MI_02".

Kan detta vara något? Någon som är lite mer "nördigare" som har ett svar?

Har installerat ett usb-modem och nu har jag tre drivrutiner när jag listar modemet under nätverksinställningarna. Har ingen uninstaller...så...var fanken hittar jag drivisen så man kan plocka bort två av dom?

Hittar dom heller inte när jag söker på modemets namn/modell.

Tack på förhand!

Nu börjar jag ledsna. Har en PB G4 med 1GB ram. Kan använda den i ca 10 min sen är allt minne uppätet. Räcker med att starta firefox, thunderbird och office - sen är det kört. Sen är det bara en tidsfråga innan datorn "fryser" och man får köra en omstart.

Kikar jag under processerna så drar ju kernel jäkligt mycket VM:
0 kernel_task root 2,00 53,85 MB 679,93 MB 46

Några förslag? Börjar bli rätt less...

Finns det inget sätt att installera applikationer från terminalen, typ som apt-get...?

Ursprungligen av Kalle W:

Vad gäller din fil så måste ditt operativsystem vara inställt på att öppna unix-körbara filer i Terminalen för att den ska exekveras.

Låter kalas. Hur ställer jag in det? eller kan jag bara dra igång det själv från terminalen?

Ursprungligen av Konrad:

Vad menar du? Om det är film som köra igång så gör du det ju här. Annars fattar jag inte vad du menar.

Nope, det är inte en film. Det är en data DVD som visserligen innehåller filmsekvenser, men den ska autostarta på både mac och pc - antar att det ska komma meny och grejer. "autorun.inf" funkar ju inte på macen så det finns en sk "unix executable file" som man ska dubbelklicka på om den inte startar automatiskt.

Tjena!
Har problem med att få en DVD att autostarta. Den ska startas genom att dubbelklicka på en "unix executable file" men då öppnas den i photoshop!? Går jag in på egenskaperna på filen så är den inte associerad till något alls...

Skit bakom spakarna?

Halloj!
När jag satt på PC så hade jag ett fantastiskt program för att skapa videosekvenser med screen capture. Programmet heter Camtasia Studio. Någon som vet om det finns något liknande till OSX?

Ursprungligen av Thomas Magnusson:

Merlin klarar av att importera/exportera till MS Project.
http://www.projectwizards.net/en/

Tack för alla svar! Merlin verkar faktiskt schysst. Någon som har testat?

Tack för snabbt svar! Jag vill helst inte ha en webbapp då jag vill kunna arbeta med det lokalt. Bonus om det är ms-project kompatibel som man antingen kan exportera eller importera...

Tjena,
Sökt lite efter program för projektplanering. Dessvärre är alla trådar grymt gamla. Har tidigare suttit på ms-project, men vill slippa en häckig PC bara för det programmet. Enda mjukvaran jag inte hittat någon ersättare för på min Mac. Vill ha en lokal planering så projektplatsen.se är inte ett alternativ.

Finns det någon som har några bra tips?

Ursprungligen av iBjorn:

Någon som vet var man får tag på Stereoheadset till Treo 650, passar det från någon annan Mobil, eller är det specialkontakt för Palm?

Hart hört att det ska finnas ett headset som tydligen är till för Ericsson 910, men har inte sett det själv. Här finns annars en del och en ÅF kan säkert ta hem: http://store.treocentral.com/content/accessories/11.htm

Sen verkar det finnas lite olika åsikter om ljudkvalitet...

Kasst! Är det bara jag som är kinkig eller borde man börja bråka om det? Är ju trots allt skillnad att köpa en 512:a mot en 1 giggare...plus att jag inte har någon användning senare för den överblivna 512:an...

Tjena!
Innan jag öppnar min mini - hur många minnesplatser finns det i den? Börjar nämligen bli lite orolig då de flesta bilder jag sett på öppnade burkar endast visar en...

Läser man under teknisk info på apples hemsida så står det "512 MB PC2700 (333 MHz) DDR SDRAM-minne, som kan byggas ut till upp till 1 GB" vilket jag tar som att den levereras med 512 MB, men du kan bygga ut till 1 GB. Lite surt om det inte funkar att komplettera med en 512:a för att få 1 GB.

Tjena!
Blir galen på att display-ikonen i topmenyn försvinner när jag ansluter en projektor som har lite sämre upplösning. För att sedan ändra tillbaka måste jag gå via systeminställningarna. Går det att kalla på "detect display" funktionen från terminalen?