Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Baron kanon

Baron kanon

Medlem
  • Registrerad 2004-09-24
  • Senast aktiv 2012-02-21
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen Baron kanon har skrivit i forumet.

Hej,
Längst ner i botten på min skärm är den någon konstig ljusrand som går från vänster till höger. Ljusranden tonar ut och går inte hela vägen till höger utan avtar vid mitten på skärmen.

Som jag förstått så verkar det vara många som har problem med färgavvikelser, men är det här ett sådant fall? Går det på garantin? Bifogar en bild...

Ursprungligen av Baron kanon:

Hoppades att det skulle gå. Nu har jag installerat .mpkg-filerna med hjälp av Pacifist. Får dock samma felmeddelande som när jag kopierade filerna över nätverket.

"instrument library is invalid"

Testar nu att kasta filerna, reparera rättigheter, starta om och installera igen. Tyvärr tror jag inte att det kommer att hjälpa...

Lyckades få till det enligt ovanstående scenario. Kastade dock alla tillhörande filer till garageband under:

/library/application support/garageband/
~/library/application support/garageband/

samt:
/library/application support/receipts/garageband*.*

Hoppades att det skulle gå. Nu har jag installerat .mpkg-filerna med hjälp av Pacifist. Får dock samma felmeddelande som när jag kopierade filerna över nätverket.

"instrument library is invalid"

Testar nu att kasta filerna, reparera rättigheter, starta om och installera igen. Tyvärr tror jag inte att det kommer att hjälpa...

Tjena!
Med min mac-mini kom iLife-programmen förinstallerade. Nu undrar jag om det är möjligt att kopiera över/installera dom på min powerbook G4? Försöker jag installera via "install bundled software" så får jag bara felmeddelandet "bundled software kan not be installed on this computer".

Båda har Tiger. Om någon har lyckats så får ni gärna skicka lite tips innan jag blir helt flintskallig...

Ursprungligen av brokewind:

rsync är kommandobaserat men fixar nog synkningen galant.

Verkar ju fixa det mesta, men *ehrm* finns ju HUR många växlar som helst. Nån som kört och har en "färdig" rad som fyller behovet?

någon som känner till något program som jämför kataloger etc mot varandra och syncar skillnaderna? Vill helst inte pyssla med .mac-konto.

Ursprungligen av Ermedahl:

Kan du vara lite mer specifik? Du har ju redan "din" profil på båda datorerna även om de som du säger kan skilja sig lite. Du måste ju i alla fall hitta lösningar för att dela filer; .mac, nätverk eller annat...

Sorry...givetvis har jag två användare med varsin profil. Det jag önskar är att synca dem men har idag ingen serverlösning för att hämta profilerna. En lösning med server innebär ju då också att jag inte har tillgång till min profil när jag inte är hemma.

Så finns det någon fiffig lösning för hur jag kan synca dessa, eller är det bara att skriva över titt som tätt? Kan jag bara ersätta t ex min ~/Library mellan profilerna för att få inställningar i program etc?

Användarkontona heter samma sak på datorerna...(om det spelar någon roll)

Någon som sitter med lite generella tips för att administrera hemkataloger? Själv har jag en mini och en powerbook som jag hoppar mellan - men det skulle ju vara kanon om man kunde ha en och samma profil på båda. Finns det någon enkel lösning på det?

Kan man bara helt fräckt ersätta en hemkatalog med en annan utan att saker går sönder? Givetvis kanske det skiljer sig med referenser till installerade program - men förutom det?

Försöker till kostnad av gråa hår få ner en serie av filer med curl. Hur katten får man curl att ta de flera filerna och döpa dom efter ursprungsnamen?

Just nu försöker jag med:
curl http://domän.com/fil[1-5].jpg -o fil[1-5].jpg

men det som händer är att den laddar ner samtliga filer men döper den "ordagrant" till fil[1-5].jpg som den sedan skriver över 4 ggr. Kan någon med lite mer IX-kunskaper hjälpa mig rätt?

Tack på förhand!

Hej,
Har sett på skärmdumpar att några har sina namn i toppmenyn - precis bredvid klockan. Har försökt luska ut hur man gör det, fast utan resultat. Någon som har några fiffiga tips?

Går det inte att lyssna på svenska radiostationer i iTunes?

Det löste sig. Uppgraderade till senaste versionen av ecplipsen...nu funkar det!
Förmodligen kanske tom en bugg...sett fler inlägg om samma sak, fast på en linux-plattform

Hej,
Får inte editorn att acceptera svenska tecken, dvs å ä ö.
Kör "swedish pro" som layout och har även angett "iso-8859-1" under properies i eclipsen. Klistrar jag in text från annan applikation så syns de, men slår jag på tangentbordet så blir det bara skräptecken.

Har inte problem med andra applikationer...Någon som vet var problemet ligger?
Tacksam för svar...

/Peder