Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
janfroberg

janfroberg

Medlem
  • Plats Vaxholm
  • Sysselsättning 65 pensionär, fd vetenskapsman
  • Registrerad 2004-10-02
  • Senast aktiv 2009-12-29
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen janfroberg har skrivit i forumet.

Tack för alla förslag. Tyvärr har inget av dem fungerat. Insert bootable disc envisas Minin Intel med. Förtvivlat läge...

Vad ska jag i så fall köpa? En ny mini? En 22" iMac? Hjälp!
Jan

Provat alla råd jag fått ovan, men nix. Ingen boot. Ska jag slänga minin?
Jan

Näör jag gör alt-N vid start ändras bilden: omväxlande visas Äpplet, cirkel med snedstreck igenom och låda med frågetecken. Fortfarande kommer jag inte vidare. Den åker snart i sjön.

Inget av allt detta löser problemet. "No bootable disk. Insert bootable..." kvarstår nu. Har matat in
Diskwarrior-skivan, grå skivan, mfl. Ingendera hjälper.

Tyvärr funkar inte det heller!

Jag deklarerade av misstag en DVD-skiva som startskiva. Tyvärr har denna skiva inget Mac-system. Nu klagar Minin över att det inte finns bootbart. Har försökt med att mata in den grå installationsskivan i DVD:n (en extern CD/DVD) men den fattar inte vinken. Nu händer bara att skärmen är svart och en markör blinkar. Varför fattar den inte att den ska boota som vanligt, dvs från den egna HD:n? Hur göra?

Tack för alla tips. Tyvärr visar skärmen "No bootable…"vad jag än gör-:'( Elände!

Jag har inte (medvetet) installerat något från Linux-CDn. Den tar inte grå skivan och säger "No bootable..insert disk with bootable..." A propos - hur får man ut en CD som fastnat i datorn. Förr fanns det ju ett litet hål att sätta ett gem i. MacMini. Kommer ingenstans!!

Tyvärr- varken alt- eller C-tangenten vid start hjälper. Svar: No bootable system...

Jag (dummy) fick en skiva med Linux, som även en nnybörjare skulle kunna läsa om och testa ett system. Idiotiskt nog angav jag denna CD-skiva som Startskiva i MacOS. Testade lite och skulle sedan tillbaka till OSX, men se det gick inte. Den frågar efter bootbart system och jag har prövat alla sorters knapptryckningar vid start. Är datorn (Macmini) kass? Hjälp!:'(

Jag började med 10.2 och kunde då installera system på min HD (300gb, FW). Det var praktiskt att ha ett bakåtsystem. Nu säger 10.4 (senaste) att det inte går att installera på HD:n, icke heller OS-skivan med Tiger vill. Hur kan man lösa detta (om man inte vill backa G4:an till pre Tiger?

Jag vill också veta hur man gör. Har du fått några tips??
Jan

Köp ett billigt litet ljudkort på M-teket.
Jan

Får inte VLC att köra fullskärm enl rubr. 23-an blir vit vid kommandot. Någon? Funkar med DVD-spelaren/QTPro, men vill ha VLC!
Jan