Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
janfroberg

janfroberg

Medlem
  • Plats Vaxholm
  • Sysselsättning 65 pensionär, fd vetenskapsman
  • Registrerad 2004-10-02
  • Senast aktiv 2009-12-29
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen janfroberg har skrivit i forumet.

Det är väl inte någon idé att ens köpa Tiger nu, eller något annat nytt till min "gamla" Mac (1 år), i alla fall för en privatperson, som inte kan dra momsen. Upplys mig!
Jan

Jag äger en LaCiebrännare som anv till PC tidigare. Kopplade in den (USB). Den vägrar bränna, men läser en CD. Varför? Jag vill direktkopiera från denna till Superdriven i PB12an, utan att först kopiera upp till datorn. Hur? Det gick bra med PCn.
Jan

På MegaStore finns hans filmer, liksom Chaplins... (Täby t ex)
Jan

Qpict har goda sidor, MEN jag vägrar att kalla det ett Mac-prog så länge som man inte kan göra select med shiftknappen nere! Dessutom har det några farligheter för sig. Om man begär Importera så tror jag att man ska få välja mapp eller filer på vanligt sätt. Istället hämtar Qpict upp varenda bild som finns på diskarna, i mitt fall tiotusentals. Jag tror att Qp behöver mogna. Fördelen med att kunna blanda in film och div annat är jag tveksam till. Foton är foton.

iPhoto är snabbt o bra, minst lika snabbt som Qp (min version, den senaste i alla fall) för inläsning och sortering tills med iPhoto Library Manager och iPhoto Diet. Man kan hålla ett stort antal "Libraries" med olika namn och välja bland dem samt rensa bort oönskade original m.m.

För bildbehandling bör man använda PS el PSElements, som är ett budgetalt. (3:an tar även RAW).
Jan

Jag har en PB12 m Superdrive. Har kört flera egna DVD-prod med iDVD. Idag har jag fått samma fel två gånger, med bara påbörjad skrivning på skivan. Datorn säger: "Skrivfel på enhet i kringutrustning (0x03, 0x00)". DVD-projektet ligger på en separat HD med FireWire (som vanligt).
Någon som vet vad det beror på?
Jan

Jag såg precis detta i en tidskrift nyligen, kan det ha varit FOTO?
Jan

Ursprungligen av xtimmyx:

Hur är det med dom nya iBooksen och PowerBooksen (hur i helvete skriver man iBook/PowerBook i bestämd form plural? Haha). Har dom två "musknappar" eller kör Apple fortfarande med en knapp på sina laptops. Två knappar är ju nästan ett måste i OS X. Jag vet att man kan trycka control+knappen för att få högerklick men det är ju lite onödigt omständigt.

Om du använder mus kan du ha flerknapps. Jag använder min gamla PCmus, A4 tech, och det fungerar utmärkt.
Jan

Ursprungligen av Jörgen U:

Du kan väl inte vara GPSBabel du menar? Den var ialla fall igång för mig, alldeles nu.

Inte download! Får väl ge mig till tåls...
Jan

Tack, det kan vara så, men problemet är att sajten varit stängd så länge jag kan minnas och tycks inte gå igång igen?

Jag har en programvara för att lägga in gps-data i dig-bilder, men den kräver gpX, dvs exchange-formatet. Hur kan jag konvertera från Garmins gpsdata till gpx. Mjukvara? Formel? Jag vill göra det manuellt, inte genom att koppla Garmin till datorn.
Jan

Ursprungligen av Björnström:

Vill bara tipsa alla som har en unik avatar som inte finns sparad lokalt - gör en liten backup av din avatar innan helgen. För säkerhets skull. Dom kanske inte kommer tillbaka i samma form efter lanseringen nämligen.

Ny undrar hur/var man laddar upp en avatar. Finns inte i FAQ etc.

Hej, Blev just medlem. Pensionär, sjöman, fotograf, f.d. stressforskare. Kul att "se" er. Jan