Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
SJ.B

SJ.B

Medlem
  • Sysselsättning Trevlig, snäll med sunt förnuft som livsförebild.
  • Registrerad 2004-10-07
  • Senast aktiv 2014-01-10
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen SJ.B har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2012-08-13 10:56

Vi sitter här hemma och försöker komma på hur man gör för att lagra in det nummer ex. en kompis har ringt oss med, direkt in i kontakter utan att skriva in det för hand via öppna en ny kontakt via kontaktboken? Vi kör senaste IOS för Iphone. Numret finns i listan men om man trycker så ringer det bara upp i stället för att ex. komma till någon förslagsruta där man borde kunna bestämma själv, vad man vill göra med numret. Ex. spara det i kontakter.

Har Apple missat det här enkla och självklara som är std. i nästan alla system eller har vi rent av missat hur man gör?

Vi har även roddat runt lite i Apples onlinemanual men icke någon lösning i sikte där heller..

Tacksam för lite hjälp.. (Det kanske finns någon bra app för sådant här?)

  • Medlem
  • 2012-08-13 00:29

Söker med ljus och lykta ett fungerande DC-kort till min trotjänare. Dvs det kort som laddströmskontakten ansluter i datorn.
Finns det någon därute som har ett som garanterat fungerar samt till rätt pris, så är jag mycket intresserad.

På kortet ska det stå:
Product code: IF154-108-1
Apple Part #: 922-6963

Kortet är till för modellen med HighResolution-skärmen, dvs. datormodell A1138. (Står på en liten etikett på datorns undersida) Inget annat kort fungerar vad jag vet.

Ett fullt fungerande bakgrundsbelyst tangentbord (Kan vara bara diodkretsarna. inte hela tangentbordet), är också av intresse då några lysdioder lagt av i mitt.

Mvh/Stefan

  • Medlem
  • 2012-07-20 20:39

Egentligen är jag rätt besviken på att Apple har styrt upp minneshanteringen med att inte förse prylarna med en port för extra flashminne. Detta har bara gjort att besvikelsen kom rätt fort efter man insåg att mer minne behövdes än vad man trodde från början. Men allt vad valfrihet är, verkar inte vara Apples melodi i alla fall. Hoppas det ändrar sig i Iphone 5 ? Hur som helst, ser jag efter lite efterforskning, att det finns Appar som plockar fram Iphonens inehåll som ett traditionellt filträd med mappar och vikflikar. Dessa Appar gör att man då använder själva Iphonen som ett USB-minne mot andra datorer. Frågan är då om denna App då öppnar för kommunikation mot ett USB-minne också? Någon som provat detta innan jag vågar mig på att försöka? Tänkte så här: I och med att Iphonen då kan hantera bilder, musikfiler,osv i olika format, i båda riktningarna. Dvs ladda in och ladda ut mot en annan extern enhet, så borde väl det vara logiskt att även öppna dörren mot ett USB-minne? (Förstår inte varför det inte, skulle kunna fungera?..) Apparna finns på AppStore i flertal. Sök bara USB så poppar de upp i olika varianter...

  • Medlem
  • 2012-07-20 19:33
Ursprungligen av LaHe:

Dropbox eller skydrive är perfekt att ha som "extraminne" till en iPhone...
Skydrive ger ju också 7GB direkt och gratis.

Ja men.. Det här är ju ändå en bit på vägen.. Flashminne för Iphone - NyTeknik

  • Medlem
  • 2012-07-20 12:12

Hej. Har sett det finns en del appar som gör att Iphone4 kan fungera som ett USB-minne. Men! är det någon som sett en lösning där man kan ansluta ett vanligt USB-minne mot en Iphone? Koppla dit USB-laddsladden, sätta dit en hane/hona-adapter och anslut ett vanligt USB-minne. Kan man få detta att fungera på något sätt? Fördelarna kan vara många bla. behöver man inte en dator i närheten för att ladda in eller ur ex. bilder. Spara saker på billiga USB-minnen är ju inte helt fel då det är smidigt att använda dessa.
Har man en 8Gb-modell som jag så fyller jag den rätt snart då jag fotar mycket och samtidigt har en massa appar att leka med. Man köper ju USB-minnen billigt idag så en modell att använda sådana skulle jag föredra..

Någon som vet?

  • Medlem
  • 2012-06-16 20:37

Så ska ett forum fungera. Svaret kom och jag tackar för det.

  • Medlem
  • 2012-06-16 19:33

En firmwire är ju rätt enkelt att uppdatera? Anpassningen finns ju redan i det senaste systemet som även 4s och vanliga 4 kör. Att det sedan skulle vara någon skillnad i informationsflödet från sensorn, dvs att det skulle gå åt fler fysiska ledare eller så, har jag också svårt att se.

Men frågan är om någon har sett, jämfört eller rent av provat anpassa och testat en sådan här ev. lösning?

Kolla här: http://www.ifixit.com/Guide/Installing-iPhone-4S-Rear-Camera/7112/4
och jämför med: http://www.ifixit.com/Guide/Installing-iPhone-4-Rear-Camera/3142/4

Följer man hela processen så ser det precis lika ut. Är jag något på spåret? Om ens 5mp kamera pajar eller om man bara så vill, borde en uppgradering som detta kunna fungera? Kan någon som skruvat isär Iphones, bekräfta om anslutningssockeln är av lika antal stift och typ i de båda modellerna?

Senast redigerat 2012-06-16 19:49
  • Medlem
  • 2012-06-15 14:58

En tanke slog mig. Är kamerasensorn i 4s lika den i std 4án? Förutom att det skiljer i megapixlar så undrar jag om det rent av går att stoppa in en 8mp modul (reservdel) och uppgradera min 5mp med en bättre? Skiljer det något rent fysiskt mellan dessa eller är det så att det skulle kunna fungera? Grejen är att kamerasensorn inte är så dyr och vill man ha en klart bättre kamera så är detta kanske en enkel lösning. Är det någon som sitter och grejjar med sådant här och kan se om det skiljer något väsentligt så att det inte skulle kunna fungera?

Här är lite fakta: 5mp kamera för 99:- Kamera med blixt för iphone 4G - importgrossisten
8mp kamera för 299:- Kamera för iphone 4S med blixt - importgrossisten

Man ser att det är en skillnad i anslutningarna men skulle man kunna flytta ev. bara kamerasensorn eller göra något annat?
Kanske finns det redan bättre sensorer att köpa som passar direkt?

Kastar ut frågan då det kanske kan vara intressant för den händige..

  • Medlem
  • 2012-03-17 19:22

Hej.
Finns det någon som har en PB modell A1138 (5.6) som ni är trött på?
Jag är ute efter en "donator" till min egen som jag vill få fart på igen. Det som måste! fungera
är DC-kortet in. Dvs all laddning, strömkörning via eleminatorn etc. Resten spelar ingen som helst roll hur det ser ut.
Hel, delar av, eller bara enbart DC-kortet, är jag intresserad av.

DC-kortet ska ha beteckningen: 922-6963 (Om du har ett liggandes löst)

Kollar först här och hoppas på ev. hjälp innan jag sopar iväg en beställning utomlands där de annars finns..

Stefan

  • Medlem
  • 2011-10-19 18:58

Jag blir inte riktigt klok på den vilt spridda och dåliga information man får ang. om det går eller inte går, att spela in ex. musik direkt in i en Iphone?

Det jag pratar om är förstås inte med den inbyggda mikrofonen utan med hjälp av yttre extra mikrofoner som antingen kan kopplas att köra in stereo eller kanske endast i mono. Vad gäller här?
Kan man hitta någon bra adapter-lösning för porten i botten eller kan man gå via hörlursuttaget som en del hävdar att den fungerar både som in och ut port.. ?? Om! varför denna oerhört korkade lösning i stället för en stereo-port in i andra hörnet.. önsketänkande förmodligen?

Jag sysslar mycket med att komponera musik och tycker det vore kalas om man kunde använda en del Appar som kommit, fullt ut, med att kunna lägga in ex. två spår samtidigt. Men vad ska man med sådana Appar till om det inte funkar fullt ut och på ett enkelt och vettigt sätt?

Har någon där ute rätt info som reder ut detta för mig? Personligen tycker jag att Iphone och även Ipod, Ipad skulle kunna vara helt suveräna hjälpmedel för musiker som tillfälliga notebooks/musikaliska skissblock om detta gick att få till.. Hur fungerar detta egentligen?

  • Medlem
  • 2011-10-06 23:05

Njae..Smurf.. Batteriet sitter under cd-driven. dvs. till höger mot gaveln. Har man tagit loss den en gång så är det bättre att placera om den till
ovan cd-driven. Tittar man på insidan tangentbordslocket så finns där en kontur som liknar formen av batteriet. Om man då lägger det med en snutt dubbelhäftande tejp. på cd'n. rakt under den konturen, så passa det fint utan att klämma upp locket. Obs! Fungerar på min A1138 i alla fall.

  • Medlem
  • 2011-10-06 22:13

Hej
Tack för svar..
Jo, det är en lika G4 som du har . Prambatteriet ser jag inga som helst problem med att byta men det jag frågar mig, är om kretsen den sitter på ska bytas, den också? i så fall varför.. Köper man ett nytt "Prambatteri" så följer det med ett kretskort också. Jag tänkte ta omvägen via att montera in ett ex. litet kamerabatteri på 3.7v som är bra mycket billigare, mer mAh, samt lättare att få tag i, direkt där orginalbatteriet sitter. Dvs bara föra över kontakten till det nya och köra. Men! kan det bli något annat problem?

Vad gäller kontakten så river jag ner den i morgon. Jag har haft misstankar om det, men ladd-lampan lyser orange vilket jag tolkat att kortet öppnat för laddaren? Kan ha fel där... Mäter upp den och kollar i alla fall.

Säkringen på moderkortet.. var sitter den? Den lär jag kolla upp så att det inte tokar sig där också? Då har ju Dc-kortet taska till det ordentligt om strömmen gått vidare och bråkat med moderkortet.. Det hoppas jag inte....

  • Medlem
  • 2011-10-06 18:21

Hej

Måste kolla med er om någon har en förklaring till varför det följer med ett litet kretskort kopplat till batteriet? Själva batteriet sitter på detta kort med en liten sockel som lätt går att ta isär.
Min fråga är, räcker det inte med att byta enbart batteriet? Har dessa två komponenter något för sig att de är oskiljbara?

Sedan undrar jag om någon har ett: G4 Aluminum 15" 1.67 GHz DC & Sound Card
Product code: IF154-108-1 
Apple Part #: 922-6963
Identifieras som 820-1820-A enl. orginalbet. OBS! Det finns två varianter. Jag söker Hi-resolution varianten..

Burken är helt död, tvärdog under körning. Laddar ej längre och fungerar inte med enbart laddaren heller. Verkar som detta kort är en svag länk i dessa burkar..

Är det möjligt att någon här, via Forumet har ett felfritt liggandes? Jag är i direkt behov av detta. Bra pris=snabb affär. Annars blir det väl EU som får ta beställningen.. Maila: stefan.bagenfelt@skinnskatteberg.se

Mycket! tacksam för lite hjälp av er../Stefan

  • Medlem
  • 2011-09-25 13:23

En stilla fundering.. Varför kan man inte köra dessa små program-appar som finns till IPhone, IPad och Ipod i mot vanliga OSX? Systemet i dessa I-prylar är ju en avknoppning från Apples huvudsystem till datorerna så ett rätt oavancerar emulgeringsprogram eller nyckel skulle väl kunna tas fram? Kunde man emulgera Pc.system, Linux, Atari så lär det väl vara ganska enkelt och få till det..
Det kan väl bara finnas fördelar med att sprida dessa Appar då chansen att tjäna pengar på dom, sprider sig ännu mer? Varför skiljer man på dessa sk marknader då de är rätt lika Widgetar man ändå redan kan köra?

  • Medlem
  • 2004-10-07 23:14

Hej Macare!
Fakta: Dåtid. Pysslat med Mac i snart 20år. 9år på heltid med bla. datainsamling, presentationer, hemsidor, bild och ljud i de flesta format mm, osv.
Nutid: Musik/studio/Ljudbearbetning i allmänhet. Hänger med så gott det går i allt som rör Mac. Intresset har väl inte svalnat trots plågsamma arbetsförhållanden med åren, utan kanske tvärt om. Gillar utmaningar där det gäller att slå PC-världen på fingrarna genom att visa folk att även en Mac klarar det som en PC fixar, om inte bättre osv. Har haft många segdragna diskussioner om detta genom åren med obstinata PC-tro-att-dom-vet-áre. Har väl blivit en sport att sätta sig på dom med tiden kanske... Ja, mer då.. Familj, surfande barn i nätverk hemma. Frun leker administratör i yrket med PC-nätverk (svär över det, taskigt med Macar när snålvattnet investerar) Annars är perspektivet ganska gott där livet kretsar kring det sunda förnuftet.

Ha det gott Macindivider!
Fräs till när det svider...