Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
psychozz

psychozz

Medlem
  • Plats Kalmar
  • Registrerad 2001-10-27
  • Senast aktiv 2013-01-25
  • Antal inlägg 351

Foruminlägg

De senaste inläggen psychozz har skrivit i forumet.

Woohoo! Det verkar funka! Tack så hemskt mycket! Jag får leva med att användarnamn och lösenordsfälten blir två olika dialoger

Jag har samma problem, dock inte alls med 720p som du visar i ditt screenshot. 1080p däremot har jag svårt att spela utan att det hackar i bilden (ljudet funkar utan problem) och fläkten börjar låta som ett mindre propellerplan. Jag har en MBP 2GHz CoreDuo med 2GB RAM och senaste VLC.
Har dock beställt mig delar till en HTPC som kommer att ha en E6600-propp på 2.4GHz och 2GB RAM, vilket borde räcka, annars är det inga problem att klocka dom propparna över 3GHz
Men för att återgå till ditt problem... Folk kör ju med Windows-maskiner med en sunken E4300 på 1.8GHz och spelar upp 1080p utan större problem, dock då med CoreAVC som avkodare, så jag tycker också att det är lite smålustigt att det inte funkar på våra maskiner.

Jag har ett bashscript (se nedan) som jag skulle vilja göra lite mer användarvänligare som ett AppleScript, men jag kan inte ett dugg om AppleScript. Så nu undrar jag om det är någon som vet hur jag kan göra nedanstående script i AppleScript?
Helst skulle jag vilja få användarnamn och lösenordsfrågan i samma dialogruta.

#!/bin/bash

domain=domainname
servername=servername
printer=printername

echo -e " \n"
echo -e "####################################\n"
echo -e " This script adds printer $printer \n"
echo -e "####################################\n"
echo -n "Enter your username: "
read username
echo -n "Enter your password (what you type will not be printed to the screen): "
read -s password
echo " "
echo "If you are prompted for a password, enter your system administrator password"
sudo lpadmin -p $printer -v smb://$username:$password@$domain/$servername/$printer -P "/Library/Printers/PPDs/Contents/Resources/en.lproj/Xerox DocuPrint N2125.gz"
sudo /usr/bin/enable $printer
sudo /usr/sbin/accept $printer

Är det någon som kan hjälpa mig med detta?

Problemet ligger i Office 2003. Dom har tagit bort möjligheten att trycka ctrl+alt istället för alt gr. En lösning är att göra ett makro som vid ctrl+alt+2 skriver ett snabel-a.

Jag hoppas verkligen på en helt ny Finder! Den har ju inte ändrats mer än lite utseendemässigt sen 10.0. Lite mer likt PathFinder hade jag önskat. Att man kan få välja användarnivå på sin Finder hade ju varit ännu bättre...
Men vad jag har förstått så har det ju inte seedats ut något nytt till utvecklarna på ett tag nu så jag gissar på att de (Apple) som bäst håller på att implementera de coola, nya och übersecreta funktionerna.
Jag, hypad? Nääää

Jag har problem med en ny MacBook Pro (C2D) att när jag kopplar in en extern skärm eller projektor till den via den medföljande DVI - VGA-adaptern så får jag inte någon bild. Windows hittar skärmen/projen, men man får ingen bild.
Om jag kopplar in en skärm med DVI-anslutning direkt till macen funkar det och om jag bootar upp i OS X får jag bild med både adaptern och direkt via DVI.

Så det är med andra ord endast problem med kombinationen Windows XP och DVI - VGA-adaptern. Någon som har någon aning om vad detta kan bero på?

Då kommer ju självklart en följdfråga upp. Kan man göra något script i windows som gör att macen bootar om i Mac OS X?

Ahh det funkar ju fint, tack!

För att jag vill kunna göra det på 23 maskiner samtidigt via ARD, så ett AppleScript skulle ju också funka.

Jag skulle vilja på ett enkelt sätt kunna sätta en boot camp-partition som startup disk via terminalen. Jag har testat "systemsetup -liststartupdisks" men den returnerar endast Mac-partitionen. Har inte vågat testa "bless" eftersom jag inte hittat specifik info om hur man "blessar" windows.
Någon som vet hur jag ska göra?

Hittade denna länken idag för en annan tråd här som behandlar samma ämne: http://www.geocities.com/nja469/

Den andra tråden: http://www.99.se/windows-pa-mac/212429-vista-pa-imac.html

Kika in Max: http://sbooth.org/Max/

Klarar en hel del olika format.

Jepp! Vissa saker hittar Vista automagiskt (tex grafikkortet har jag för mig) men alla Apple-specifika saker som trackpad-filter (för scroll och högerklick på bärbar) och Eject-knapp på tangentbord funkar inte utan BootCamp-drivarna.

Men, jag hittade just denna sidan: http://www.geocities.com/nja469/

Det måste väl gå att formatera från Vista-skivan? Har bara installerat det ett par gånger än så länge, men visst finns det väl funktioner för detta?
Annars kan du ju starta upp macen på en XP-skiva, formatera med den, avbryta installationen och starta upp macen igen med Vista-skivan. Borde inte det funka?

Jag gjorde precis det du vill göra men med XP i fredags på en maskin. Att tänka på är att är lite meck med att få BootCamp-drivarna att funka i Vista.

Det startar Längre än så testade jag det inte eftersom jag inte kunde aktivera det (=2 dagars trial) så jag slängde ut det och väntar på den skarpa.