Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Cabbie

Cabbie

Medlem
  • Registrerad 2004-10-11
  • Senast aktiv 2005-05-19
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen Cabbie har skrivit i forumet.

1

hej, kände att jag lika gärna kunde fråga här än att starta en ny tråd då det i princip gäller samma saker.

Måste man köpa Apples minne eller går det bra med att köpa vilket som helst med med rätt busshastighet etc? För att jag betalar inte 1500:- för 512 MB ram när jag kan få det för runt 700:- någon annanstans.

Ursprungligen av Kentor:

Laddar du ned filerna med samma program? har du prövat med ett annat?

Nej inte direkt, har laddat ner olika filer från andra källor/med annat protokoll.

Men det är ju värt att testa ... tycker dock inte om Internet Explorer för mac ...

Ursprungligen av Kentor:

Pröva med att kasta com.apple.DiskUtility.plist i Papperskorgen finns i din användares/Bibliotek/Preferences.

Nej tyvärr funkade inte hellre denna lösningen. Har fått liknande tips från andra håll. Jag förstår verkligen inte varför det ska vara så komplicerat. Tack iaf ...

Oj! Antar att du menade "Graphic Converter" vilket konverterar diverse bildformat. Men jag har inte problem med sådana "bilder".

Ursprungligen av Joacim T-son Torkelson:

Blir lite frågande när du skriver så. Har aldrig stött på ett sådant problem. Vilket OS använder du?
Har du laddat ner Grafic Converter? Borde inte behövas men det borde lösa ditt problem.

T-son

Jag har Mac OS X 10.3.5

Jag har letat rundor på nätet i bl.a. diverse mac forum och stött på relaterade diskussioner, men ingen verkar veta svaret, och det verkar ändå vara ett relativt vanligt problem som har funnits länge. Jag har även stött på en liknande tråd här på 99mac men inget direkt svar.

Vad är Grafic Converter? låter inte direkt relevant men jag ska kolla upp vad det gör. Tack för tipset, återkommer om det skulle fungera.

Konstigt, kan ingen hjälpa mig?

Hej,

har precis fått min första mac och har stött på ett litet problem.

När jag laddar ner vissa *.img och *.dmg filer går dessa inte att mounta.
Jag får felmedelandet "no mountable file systems".

Jag laddade ner VLC häromdagen och det fungerade hur fint som helst att mounta. Av någon anledning tog jag bort programmet, eller rättare sagt av ren klumpighet.

Laddade ner samma fil från samma ställe igen (vlc-0.7.2.dmg från versiontracker) och nu fungerar det inte. Testade en gång till från VLC's officiella hemsida men fortfarande ingen skillnad.

Samma fel dyker upp på nästan hälften av filerna jag laddar ner.

Har försökt läsa mig till svaret på olika sidor och forum men har inte haft någon framgång.

Ursäkta om jag ipostar i fel kategori.

Är ytterst tacksam för några vettiga svar eller tips.

Dessutom så finns det många variationer av rött, väldigt intensivt rött ända bort till nästintill molnmjukt rött

Usch för sådana varnignar, skulle det poppa upp ett medelande och säga att sidan är större än 800x600 bara för att vi personer fortfarande har gamla skärmar? Nej tack ^_^

Hmm, brukar det inte dyka upp en lista med allas användarnamn (personnummer) och när man valt ett så får man skriva in lösenord och logga in. Har du kvar din handelbanken-fil på datorn? om inte så är det rätt illa och du måste skaffa nya uppgifter. Annars räcker det bara med att du importerar filen via handelbankens lilla säkerhetsprogram.

Bör tilläggas att det som spelar mest roll är ju givetvis trackern och hur många som laddar upp respektive laddar ner. Du kan räkna med att få dålig nerladdningshastighet om det finns fler som laddar ner än laddar upp. Och precis som b0bben vill jag rekommendera Azureus. Du kan ställa in precis vad som helst, precis som du önskar.

Ett utmärkt sätt att hitta bilder till montage är olika stock sidor. http://www.sxc.hu är en utmärkt plats att söka på. Två nackdelar är dock att sidan först och främst nästan alltid är överbelastad samt att du måste registrera dig för att kunna få tillgång till bilderna. Men det går bra att browsa thumbnailsen utan registrering. Dem flesta bilderna är väldigt stora och bra kvalité. Men glöm inte läsa igenom avtalet beroende på vad du ska använda fotona till.

Här är sökresultaten på 'Fire' samt 'Flame':

http://www.sxc.hu/browse.phtml?f=search&txt=fire&w=1
http://www.sxc.hu/browse.phtml?f=search&txt=flame&w=1

en sak är säker och det är att det finns en himla massa att välja bland.

Lycka till med montaget.

Tack så mycket Eva, har redan läst massor om mac os x och macens möjligheter och utmärkande egenskaper och jag blir vild varje gång jag tänker på att jag med ska sitta och arbeta med detta snart.

Finns säkert tusen saker att berätta om både Saudi och min uppväxt men det blir nog lite mycket att ta upp.

Det finns några saker som är rätt utmärkande för Saudi. Ett av dem är deras stränga tro som dem håller sig till väldigt noga. Det finns ingen turism över huvud taget utan det är endast med ett arbetspass som en (icke muslimsk) familj kan åka dit. Var man väl utanför campens murar så kunde araberna göra vad dem ville med en och var oftast ute efter att jävlas med en. Farsan satt och rökte i sin bil en dag då en muslimsk präst med två tungt beväpnade bodyguards/vakter kom fram till honom och sa att han inte fick röka då det vara ramadan (deras heliga högtid då man inte får äta på dagen bl.a.). Dem ifrågasatt honom sedan varför han bar vanliga kläder och inte deras vita kappa eller vad man ska kalla det. Som tur var så lyckades farsan klara sig ut ur situationen. Vem vet vad som hade hänt annars. Som ni säkert vet så bär kvinnor svart över hela kroppen, och absolut viktigast är huvudet. Mor min är blond, och hennes hår blev synligt någon gång i ett stort shoppingcenter vilket fick araberna att börja skrika och skälla på oss och allt. Det var dock en trevlig man som gjorde oss uppmärksam på detta och vi orsakade inte så stort tummullt att det drog till sig några poliser eller vakter.

Ja det får va den lilla biten för nu.

Tack o hej
(Macen kommer på onsdag är det sagt )

Först och främst måste jag be om ursäkt, dumma jag lästa/tolkade fel på leveransstatus sidan och troligtvis menar dem att transporten av macen kommer att ske idag inte att jag får hem den. Tyckte väl det var lite lustigt. Aja.

Trodde inte att det var någon som var intresserad av bakgrunden men fråga på så svarar jag. Jag är 20 år nu och flyttade till Saudi när jag var 6 eller 7 för att far min fick ett fint jobb därnere. Det började med att dem skicka dit två amerikanska lärare (ett par) som privatlärare åt mig och en högstadie-elev då vi inte fick börja på Saudiernas skola som icke-muslimer. Men en efter en så började det ploppa in en massa andra barn från världens alla hörn. Vi flyttade hem när jag var 10 och började då andra terminen i tredje klass. Självaste brodern till kungen av Saudi beslöt att stänga ner vår skola då vi nekade en indisk muslim att studera på vår skola, såsom dem gjorde med oss. Jag har lärt mig mycket från den tiden trots att jag var ung och omedveten då. Och ja, vi bodde där under Gulf-kriget. Då vi bodde utanför Medina fick vi va med om ett och annat. Bland annat slog några bomber ner bara några tusen meter bortom vårt bostadsområde (camp).

Finns mycket att berätta men hör kankse inte hit här!

Tack o adjö (all kritik riktad mot felstavningar samt grammatik undanbedes ;9)

Tjenare alla macare,

Har precis köpt min första mac, det blev en emac från apple store pga av att man är en fattig student.

Den första datorn jag satt vid var en mac och det var väl för 12 år sen eller nått sånt i min skola i Saudi Arabien. Efter det har det inte varit så mycket mac utan när man kom hem till Sverige igen så har det enbart varit PC.

Men nu har jag kommit loss!

Vi får väl se hur stort inflytande den har på mig, kanske slänger ut PC:n helt och hållet, hehe ...

Tycker Apple har skött saker bra, ringde in igår och beställde, den trevliga kvinnliga telefonisten sa att leveransen skulle ta ungefär en vecka, vilket är tillräckligt bra för min del. Men jag kollade fraktsidan och där står det f#n ta mig att datorn komemr att levereas innan eller senast den 14:de, vilket är idag. Om den nu kommer idag så är det riktigt bra.

Tror jag hör av mig lite senare med några frågor haha ...

Tack o hej

1