Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Maimiti

Maimiti

Medlem
  • Registrerad 2004-10-20
  • Senast aktiv 2008-04-02
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen Maimiti har skrivit i forumet.

Då har jag alltså skaffat Leopard. Först gjorde vi bara en vanlig "arkivera installera" (tror jag att det kallas iaf) men efter det började datorn strula och hänga sig stup i ett så den äkta hälften tyckte att vi skulle rensa burken från gammalt skräp och helt enkelt starta om från början. Jag gjorde backup på ALLT. Sparade hela biblioteket på en extern hd.

Nu till problemet. När jag skulle peta tillbaks all mejl till Mail så går det inte som jag skulle önska. Om jag låter programmet importera själv så tar den bara mejl från 2006 och bakåt, inget från iår. Det mesta som dyker upp är dessutom sånt jag trodde att jag slängt för länge sedan.

Jag försökte då att bara kopiera in hela mailmappen igen. Funkade hur bra som helst. Alla önskade rubriker dök upp - dock med ett litet detaljproblem. Mejlen är nämligen tomma. Det är bara rubrikerna som syns.

Hur i hela friden ska jag återställa det här?

Jag har lagt in aliaset i fråga i integritetsinställningarna men varje gång jag startar Adium så poppar det upp en ruta om att den här invididen vill att jag lägger till henn/honom i kontaktlistan. Går det att bli av med eländet?

Men, går det öht att installa något på datorn utan att man märker det? Jag har svårt att komma på hur det ska gå till eftersom jag alltid blir ombedd att godkänna installationer samt skriva i mitt lösenord... Visst, det finns ju program som jag får dra in till programmappen där det ev skulle kunna gömma sig något oönskat, men det är ju fortfarande jag som aktivt utför överföringen...

Finns det? När jag köpte mac för några år sedan så blev jag informerad om att det inte finns, av flera olika. Virus var också ovanligt, då iaf. Nu är det iaf en (PC-tekniker) som hävdar att det visst finns Spyware för mac? Känner mig aningens ouppdaterad...

Ah! Var det så lätt.
Tack ska du ha!

Ja, som frågan lyder. Hur går man tillväga för att skicka html-formaterade mejl i Apple Mail. Dvs: med tabeller, infogade bilder, bildlänkar mm..

Går det att stänga av autoformaten i Excel helt?
Jag är så irriterad. Försöker göra en lista och hur jag än gör så ändrar de om siffror jag skriver in till tid. Jag har formaterat celllerna så att de ska vara i formatet allmänt men så fort jag skriver en siffra ändras formatet till tid ändå och rätt ofta (dock inte alltid ) ändras alltså siffrorna jag skrivit in.

Ursprungligen av acke:

De mail som du raderar ligger det kvar en kopia av dem på servern?

Nope! Mail raderar inte alltid meddelanden trots inställningar men jag har gått in på servern och raderat meddelanden manuellt för att få bukt med problemet. Trots detta lyckas Mail återskapa mejl som inte längre finns på servern och som jag har raderat från inboxen.

Just nu har jag lyckats få det att fungera. Letade upp brevlådorna i biblioiteket på hårddisken och drog alla meddelanden till papperskorgen. Men, även om det fungerar för stunden så vill jag ju få reda på vad som orsakar problemet så att jag kan fixa det ordentligt.

Ska kanske tillägga att jag alltid är tvungen att tvångsavsluta mail då programmet inte svarar på command+q.

Det funkade inte
Har provat att installera något som hette "combo pack" men det hjälpte inte heller. Jag begriper verkligen inte vad som är fel.

Jag har problem med Apple Mail. Om jag raderar mejl så återskapas de omedelbart igen. Det lustiga är att allt jag raderar hamnar i papperskorgen, så om jag raderar det återskapade så finns det två upplagor av mejen i papperskorgen

Jag har reparerat skivbehörigheterna men det hjälper inte. Det är heller inte alla mejladresser som påverkas utan bara 2 av 7...

Det finns en som lägger allt i textfiler, CuteNews - http://cutephp.com/cutenews/

Går det att ställa in hur länge Transmit ska hålla uppkopplingen till den ftp den är ansluten till?
Tidigare har den hållt sig några minuter utan aktivitet, nu lägger den av inom några sekunder och jag kan inte komma på varför eller hur jag ändrar. Jag måste manuellt hålla den igång genom att tex skicka upp samma fil inom några sekunder annars stänger programmet anslutningen till ftp:n och så måste jag koppla upp igen. Mycket irriterande. Jag tycker att en tre minuter vore önskvärt att den kan hålla sig igång utan att jag behöver vara aktiv.

Jag vet inte hur jag ska bli av med alla autokorrigeringar. Jag har bockat av allt som finns i listan för autokorrigering och jag har på det viset fått den att sluta ändra alla bokstäver efter punkt till versaler.

Men, jag har inte lyckats komma på hur jag ska få programmet att tillåta att en sifferkombination kan börja med 0. Om den gör det så tar programmet bort nollan, vilket är otroligt irriterande.

Är det någon som vet hur jag ska göra?

Jag har letat med ljus och lykta, men jag hittar inte någon information om vad iconer för mac har för filändelser. Är det .ico som för pc?