Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Arcane02

Arcane02

Medlem
  • Plats Århus
  • Registrerad 2002-10-23
  • Senast aktiv 2014-06-08
  • Antal inlägg 124

Foruminlägg

De senaste inläggen Arcane02 har skrivit i forumet.

Det verkar vara en funktion som översetts i och med den nya iOS uppdateringen så jag tänkte bara påpeka att den nu finns och fungerar utmärkt.

Huruvida det fungerar med allt möjligt surround tjaffs vet jag inte eftersom jag endast har en 2-kanalare men själva funktionen fungerar ypperligt. Bara välj en annan högtalare under Settings och allt kör automatiskt. Bli inte modfallen av att menyljuden inte hörs, funktionen aktiveras först när filmen startar.

Det kanske är värt att påpeka att det hela givetvis kör via Airplay men det borde ju vara relativt uppenbart.

Ursprungligen av zinned:

Förstår jag dig rätt, man kan alltså nu strömma ljudet via AirPlay till kompatibel förstärkare? Inte tvång på kablage (om man inte vill köra 5.1 då såklart) ?

Yessir!

Eller åtminstone till en AP Express som är det enda jag testat.

Airplay av videoljud från ATV fungerar helt felfritt och är en fantastisk feature! Tangentbord är också trevligt men kanske inte lika nödvändigt. Å andra sidan är det väl bara en fråga om tid innan vi börjar få apps?

Detta har funnits här i Danmark ett par år efter handen och jag tror ärlig talat inte det gör något gott för någon. Om DR eller SVT tycker det är ett problem att folk som inte betalar TV-licens ser program på nätet får de begränsa tillgången. Alternativt genom att dela lösenord ut till de som betalar sin licens. Det håller inte att Public Serice och staten ska avgöra hur och varför folk använder Internet, det är inte upp till dem att ta betalt för den "tjänsten".

Konflikter uppstår, enligt mina observationer, när det kommer till unga. Jag umgås generellt med folk som har en mer eller mindre lång utbildning, framförallt då jag bor i en utpräglad studentstad. Här finns ofta en tendens att man inte äger en TV men nästan alltid en dator och en internetförbindelse. Något som efter hand blir nödvändigt för att överleva och klara vardagens praktiska företaganden, i slla fall i Danmark.

Således är det inte rimligt att staten först kräver att man har dator och internet för att kunna klara smågrejor som skatt och liknande för att sedan införa anda avgifter för tjänster som man inte ens använder. I Danmark har det gått så långt att telefoner med åtgång till internet kräver TV-licens. Säg hej till 90-talets WAP-telefoner. Det gav även mig ett dilemma då DR tills för nyligen använde flash till sin Play-tjänst och helt saknadeen app. Således kunde jag rent praktiskt inte använda den på varken iPhone eller iPad, bör jag betala licens för det?

Generellt sett tycker jag det är ett skitdåligt förslag. Inse att ni bedriver er verksamheten enligt en modell som passerat sitt bäst före datum och gör något åt det. Komplicera inte situationen ytterligare.

För att klargöra, betyder detta att appen spelar upp videon och inte själva NAS-enheten? Alltså är det inget nytt som sådan utan bara en nyhet att Synology själva tillhandhåller funktionen? Vilken besvikelse...

Enligt denna tråd på Mac Rumors så ska man kunna spela video (inlägg #14)

New Synology software allows streaming direct to Apple TV - MacRumors Forums

Som sagt har jag inte testat det själv så det är ju givetvis svårt att säga säkert. Följande artikel verkar dock bekräfta att det faktiskt handlar om video:

Synology Unveils DiskStation Manager 4.2 Beta With Enhanced Media Streaming and Remote Support | We Got Served

Det ska ju sägas att man inte helt slipper iPad/iPhone/iPod då man fortfarande ska kontrollera uppspelningen, val av film etc. Dock ska själva videon inte passera genom denna enhet vilket borde betyda en förbättrad prestanda.

Edit: Det står faktiskt i klartext på Synologys hemsida:

"8. Video Station
• Supports streaming videos to Apple TV (Requires DSM 4.2)."

Senast redigerat 2013-01-11 14:37

För er som sitter med en Apple TV 3 eller inte orkar fippla med jailbreak eller extra enheter för att kunna spela film över nätverket kommer nu räddningen. Synology har nämligen inarbetat Airplay-stöd i sin senaste DSM beta (4.2).

Eftersom jag inte provat vet jag inte exakt hur det fungerar men det känns som en bra lösning för att undkomma känslan av att vara låst till iTunes/kravet om att ha en dator tillgänglig. Ni kan läsa mer om och ladda ned betan här:

Beta Programs - Synology Inc. Network Attached Storage - NEW NAS Experience

Man kan undgå att ha en dator körande genom att använda NAS > iPad app med Airplay > Apple TV. Fungerar ypperligt om man har ett anständigt nätverk i hemmet. Detta möjliggör även andra format än Apples men det det fungerar inte alltid optimalt.

Ursprungligen av Konrad:

Tryckta? Utskrift med bläckstråle eller på kemiskt fotografiskt papper?
Är det offsettryck? Utförandet är viktigt. Ingen betalar större belopp för trycksaker eller utskrifter som är gjorda med bläckstråleskrivare.
Om man nu ska vara så ambitiös som du verkar vara.

Det är ju faktiskt en bra fråga jag inte ställt mig själv än. Eftersom jag inte är professionell så har jag en begränsad insikt i det. Kan man läsa mer om vilka fördelar och nackdelar olika trycktekniker har och hur det påverkar resultatet någonstans

Ursprungligen av jurassic579:

Bläckstråle kan man visst betala för. Har för mig att Epson har något "artist proof" grej. Kolla med procenter.se

Det handlar om vilken upplaga bilderna kommer finnas i. Ju lägre upplaga ju högre pris.

Tyvärr så betalar inte svenska lika mycket för fotografi som för annan konst.
Sen får du fråga dig själv, vill jag tjäna pengar eller är det kul om folk har mina bilder hemma på väggen.
Jag har alltid resonerat att jag tycker det är bättre att tio personer köper bilder av mig för 4000 styck än att en person som har råd köper en för 40.000.

Här kan du kolla vad några av Sveriges (i mina ögon) bästa fotografer säljer för Art Edition / Art edition -

I mitt tillfälle snackar vi nog mer 4000 än 40 000 O:-)
Intentionen var nog att få några riktlinjer för vad folk kan tänka sig att betala, vilket givetvis är en dum fråga.

Jag har fått möjligheten att ställa ut en av mina bildserier under tre månader och galleriet vill att jag ska komma med ett prisförslag ang. försäljning. Eftersom jag inte har någon aning om vad som är ett rimligt pris så behöver jag lite vägledning. De kommer att tryckas i ett format som mer eller mindre motsvarar A3 och är svartvita. Bilderna porträtterar förfall och planen är att jag ska hitta gamla slitna ramar eller bygga egna (grova i gammalt trä). Själva serien är relativt unik och jag är relativt säker på att det inte är många andra som skildrat det i samma kontext som jag har.

Hoppas att någon kan vägleda mig här och komma med lite tips. Om det saknas viktiga upplysningar är det bara att fråga.

Betygsätt allt ni ser, då blir rekommendationer mer precisa.

Ursprungligen av PeeMaN:

Jag har omvända problem, kan inte stänga av texten i alla filmer, haha!

Handlar det om skandinaviska Netflix så beror det på krav i förhållande till rättigheter. Det samma gäller för sydamerika. Är det USA, UK eller Kanada låter det konstigt.

Ursprungligen av grenhall:

Det ska inte spela någon roll. JB tar inte bort grundläggande funktionalitet.

Nej, men det modifierar mjukvaran och kan således få följder för funktionaliteten.

Jag hade samma problem med Netflix första gången jag jailbreakade. Gjorde om det och sedan dess har de funkat fint. Der kan möjligtvis vara en bra idé att kolla om man har senaste uppdateringen.

Jag betalar hellre för Netflix än kabel-TV, så enkelt är det. Visst kan det inte jämföras med tex. Spotify men å andra sidan vore det en helt orealistisk föreställning. Kombinerat med ett Amerkanskt iTunes-konto finns det ingen anledning att se vanlig TV. Har man behov för mer vill jag påstå att man har ett extremt osunt förhållande till TV, eller beroende för att vara mer precis.

Ursprungligen av zinned:

Dock är det inte grejen, du uttalar dig som att det är ett allmänt vedertaget faktum att Apple kommer introducera en iPad Mini. Det är det inte, det är rykten och det kommer det ju vara tills att de officiellt presenterar den.

Visst, men nu är det ju inte iPad minis existens vi diskuterar utan förståelsen för att Apple valt att inte inkludera en Appstore i senaste ATV-uppdateringen, eller hur? Således kvarstår faktum, Apple lanserar eller har lanserat en hel del nyheter sista tiden och således är det ganska uppenbart varför de skippat en möjlig Appstore. Det verkar mindre relevant att styra diskussionen i andra riktningar då det var tämligen uppbart att jag enbart använde det som exempel.

För att återvända från OT. Har någon fått Airplay till högtalare att fungera? Min spelar bara ljudet genom Tv:n trots att jag valt min APX i inställningarna...

Edit: Det fungerar med Podcasts, har detta varit fallet hela tiden? Jag trodde det var möjligt att skicka ljud från video?