Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Arcane02

Arcane02

Medlem
  • Plats Århus
  • Registrerad 2002-10-23
  • Senast aktiv 2014-06-08
  • Antal inlägg 124

Foruminlägg

De senaste inläggen Arcane02 har skrivit i forumet.

Om du ändå tänker använda AirPlay kan du ju lika gärna streama MKV osv den vägen, exempelvis med Infuse eller Airplayer. Du kan ju använda Plex genom AirPlay också om du nu vill det...

Det var visst en refurbished det handlade om. Antagligen inte så mycket att hämta där med andra ord...

Om jag förstått det hela rätt så sänkte de dessutom priset på ATV 3 i början av Augusti, framförallt i USA där priset sänkts med 25 dollar. Dessutom tyder Apples nyvunna intresse för enheten med diverse appar som resultat på att de prioriterar den allt högre. Tror helt klart på en ny ATV men frågan är om vi får se den till deras iPhone event.

Nu har jag sagt upp mitt abbonemang, som tur är har de endast 6 månaders bindning här i Danmark. Det värsta jag någonsin betalat för, undermålig kvalitet, arrogant kundservice och konstanta löften som aldrig infrias. De borde anmälas till konsumentverket.

Ursprungligen av MatsOlov:

Testade Unblock-us på min ATV2, men det fungerade inte så bra. Hackade en hel del (inget som jag haft problem med innan) samt att det ofta, flera ggr under ett TV-avsnitt, blev väldigt dålig kvalitet, typ 240p.

Det har jag konstigt nog haft problem med också. Det har alltid fungerat helt felfritt men på sista tiden har kvaliteten börjat svänga lite...

En annan bra lösning om man har en NAS och inte vill ha en dator som står och tuggar hela tiden är en app som Airplayer (finns andra liknande) som kan spela film genom DLNA och sedan till Apple TV genom Airplay.

Japp.

Det fungerar sporadiskt men man kan inte lita på att det gör det. Lite småirriterande.

Låter fint det där.

Är det någon som vet hur geoblockingningen funkar, är det IP som gäller?

Jag tar tillbaka vad jag sa. Fullskärmen fungerar inte och eftersom jag testar med HBO Nordic är det viktigt, Flash-spelarens inbyggda fullskärm lämnar OS X menyn synlig annars...

Nu funkar det.

Verkar som om det berodde på att aliasen i docken inte överensstämde med programet i Finder. Efter att ha lagt till en ny i dock fungerar allt som det ska.

En fråga angående det här. Jag kan inte få mina appar att bli fullskärm utan att välja det i meny/använda OSX inbyggda knapp.

Resume är aktiverat och funkar på allt annat så borde inte appen öppnas i fullskärm om den stängts med funktionen aktiverad?

Personligen så tror jag att folk misstolkar innovation en smula.

Att skärmen vrider sig efter huvuded är inte innovativt, det är en gimmick och ett tafatt försök att stjäla uppmärksamhet. Det är svårt att vara innovativ på en marknad som stagnerat så kraftigt som telefonmarknaden. Vi måste nog inse att det inte kommer att ske någon smartphone-liknande utveckling de kommande år, möjligtvis ännu längre.

Jag tror att Apple är på väg åt rätt håll med små steg, de fortsätter dyrka sitt eget ekosystem, Airplay är troligtvis bara början på en utveckling som betyder en större helhet framför utveckling av individuella produkter. De tillför hela tiden fler och fler generationer av produkter (och därmed användare) som är kompatibla med varandra istället för att börja förkasta sin bakåtkompabilitet och sluta med en djungel av olika produkter och versioner (säg hej till Android).

Det handlar om att hela tiden tänka utanför boxen och i detta tillfälle betyder det inte att man ger en fullt välfungerande produkt fler gimmickar utan snarare om att sätta den i en ny kontext, ett nytt sammanhang. Ett fält där Apple i nuläget har en fördel.

Lite synd att HD inte finns till iOs än men man får väl anta att det kommer i en uppdatering som förhoppningsvis också innehåller riktig Airplay.

Jag håller dock med stile, har hängt med sedan December och jag tycker att tjänsten utvecklas i rätt riktning. Jämförelser med Netflix tycker jag haltar grovt då de trots allt har många års utveckling av plattformen bakom sig. Enligt mig råder det inga tvivel om att tjänsten kommer bli riktigt bra. Speciellt när serier som Vikings och GoT börjar komma på banan.

Det känns lite meningslöst att jämföra de två. Netflix levererar en mängd filmer och serier där kvaliteten svänger från fantastiskt till skit, sporadiska uppdateringar och lite äldre (sällan nyare än ett år gammalt) material. HBO erbjuder högkvalitativt material men betydligt mindre och närmast direkt efter att avsnittet sänts i USA. Det står 24 timmar men handlar oftast om mindre, jag har inte upplevt att de avsnitt som ska komma inte kommit upp i tid. Dock har jag hört om problem med Telias tjänst, men där har ju HBO avsagt sig allt ansvar eftersom Telia bara köper innehåll och kör på sin egen plattform. Jag ser ingen anledning att välja en av de två, 79:- x2 per månad är trots allt ganska överkomligt.

HBO tjänst är långt ifrån fullständig och saknar riktig HD och Airpay (mirroring stöds dock nu) samt givetvis stöd för många plattformar. Man ska dock minnas att Netflix har haft många år på sig att utveckla sin tekniska plattform mer eller mindre ostört. Jag tycker att HBON fungerar förnuftigt och har inte haft några egentliga tekniska problem med det, utöver att vissa funktioner saknas än så länge.

AirPlay kom i förra uppdateringen men att det kan spela filmljud är nytt.

Jag tycker som sagt att det är en utmärkt funktion. Min stereo står inte i närheten av min TV och jag har ingen användning för surround.

Det fungerar dessutom riktigt bra med sync och nätverksbelastning trots att allt kör helt trådlöst.