Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jockeleu

jockeleu

Medlem
  • Sysselsättning Tjena, Jocke Från Malmö
  • Registrerad 2003-12-15
  • Senast aktiv 2013-02-25
  • Antal inlägg 158

Foruminlägg

De senaste inläggen jockeleu har skrivit i forumet.

Tjenare!

Någon som känner till något verktyg som för keyboard-logging under OSX som klarar svenska teckenuppsättningen på tangentbordet, inkl, ÅÄÖ osv...

Kör med LogKext, vilket funkar förträffligt, men det blir jäkla jobbigt när det kommer in specialtecken och svenska bokstäver.

Går det att "modda" LogKext, eller har någon annan ett tips?

MVH

Liksom det finns en miljon trådar på andra forum som diskuterar Lion... Skrev ju dessa sakerna här för jag inte sett att någon annan sajt nämnt just de här, samt att jag hellre diskuterar dem med mina 99macare än "lesser alternatives"

Äh , då försvinner dessa funktioner bland alla "Fan vad jag stör mig på Mission Control" inlägg...

Ursprungligen av Baron:

Det finns minst sedan 10.4, tror jag.

OK! Då strök jag den, fler upptäckter då?

Gå in och ställ om i Trackpadinställningarna. "Swipe between pages" till "Swipe with two or three fingers" ... Så funkar den klassiska igen mha the fingerer, vill du ha den nya swipen kör du med två.

Tjena grabs, som vanligt så stoltserar apple med de viktigaste nyheterna medan PR-trumpeten fortfarande går i högvarv. Men av 250 nya funktioner så är det många som får utrymme att omnämnas. Massa "iPhoneifieringar" som ibland saknar motiv känner jag, men det är en annan tråd det!

Förutom massa buggar så har upptäckt följande nya grejer:

- Man kan numera dra i filerna från spotlight, ut till skrivbordet osv. (Bug: Har man en gömmande docka så poppar den inte upp om man försöker dra från spotlight dit).

- Trycker du in en bokstav och håller inne den så sker det inte någon upprepning, utan man måste trycka ner den "manuellt" fler gånger. Dock så funkar det för Baksteg (Radera) och Mellanslag.

- När man drar och håller en fil över en mapp kan man numera rycka på space för att snabbare öppna den, istället för att vänta. (Gammal funktion)

Har ni andra hittat något mer? Dela med er !

Senast redigerat 2011-07-24 14:06

Tjenare, kort och gott så har jag tröttnat på OSX inbyggda schack då den är rätt enkel. Någon schackälskare som provat och kan rekommendera någon annan variant? Hittar några men vet inte vilken som skall vara sjystare.

MVH Jocke

Ursprungligen av Mr Wonderful:

Hej

Är det någon som vet om det sitter ett klockbatteri i PB G4 15 Alu?

Har någon köpt vanligt PB batteri Från tekninkimporten?

De tar 599 för ett med 6600mAh. Bättre prestanda på pappret än Apple orginal.

Micke

Hej, välkommen till forumet. Du får nog bättre svar på den frågan om du startar en dedikerad tråd istället för att hoppa in här.

MVH Jocke

Ursprungligen av kenjon:

Jag har nog köpt min sista Macbook.... Nu blir det iMac hemma och iPad när jag reser.

Fint, en bra lösning om man inte behöver göra mer till fots än vad iPaden har att erbjuda

Ursprungligen av Esa:

UPDATE :D.

RIKTIGT skönt att höra för din skull, och inte mer än rätt! Hur löjligt som helst att de ska låtsas om att inte se den sämre kvalitén på skärmarna! Satt just själv och funderade på om huruvida man skall uppgradera till nästa Air när den kommer eller köra Pro'n. På papperet kommer valet nog te sig självklart, men inget slår Air's bär- mot användningsbarhet !....

Vilka I-Landsproblem vi står inför...

Ursprungligen av Gratian:

Satte in en ssd från Runcore igår kväll i min MBA rev A. Köpte den på 64 GB för 1.880:- nånting. Körd till dörren!

Hade gärna tagit den på 128 men den blev för dyr, nästan 4.000:-. Kunde inte klona min egen disk med Superduper som följde med. Jag hade inte nog behörighet, sas det. Så jag klonade med Carbon Copy cloner istället och det gick hur bra som helst. Hade svårt att få loss gamla disken, skruvarna satt så hårt att den stjärnmejsel som följde med blev skadad. Köpte en ny hos optikern.
Nu är den up and running.
Det lilla jag hunnit testa ser jag ingen jättestor skillnad. Det påtagliga är att programmen öppnar bra mycket snabbare. Vet inte om batteritiden påverkats.

Hade rekomenderat en clean install och ha resten av datan på extern disk eller något, sålänge det inte finns TRIM kan prestandan halveras om man fyller SSD'n för mycket.

Garbage Collection Impact

Läs gärna hela artikeln också!
AnandTech: The SSD Relapse: Understanding and Choosing the Best SSD

Ursprungligen av frazze:

Du menar alltså att det bara var en tillverkares firmware som var buggig? Och resten var felfria...

Nej det är du som sa det... Intels firmware för sina G2or har ju minst sagt varit strulig:
SweClockers.com - Nyhet: Nytt problem med Intel X25-M G2

Indilinx controllers (som sitter i runcores diskar) har jag inte hört mycket om vad det gäller strul med firmware... förstår inte vad du syftar på?...

Såg även på runcores sida att de planerar en firmwareupdate med TRIM-stöd för redan levererade diskar... super! Garbage collecting Indilinx firmware in Runcore SSDs? - TweakTown Forums

Ursprungligen av frazze:

På senare tid verkar det debatteras rätt livligt om implementeringen i firmware som verkar vara mycket buggig när man gör sleep/suspend/etc vilket leder till förlust av data. Det i sin tur förtar ju hela vinsten med TRIM.

Handlade inte detta dock om Intels diskar och controllers?

På tal om byggkvalité, galet haha :
Google Översätt

Skönt att man har en gammal best då... Tragiskt av Apple, avskyr när välrenomerade företag börjar skära in på hörnen för att maximera vinster. Visst har folk klagat varje vecka på att Apples kvalité når nya bottnar men ofta tror jag inte det är deras fel utan det sker oförutsedda problem. Detta är ju dock helt klart ett medvetet val från apples sida, ingengörerna måste ha testat skärmarna innan de gavs ut och på grund av ekonomiska eller andra begränsningar behövt säga OK... "Ingen lär märka det"....

Samma visa gick ju att se på Mercedes modellflora under sent nittiotal där de trots bra vinster började spara in på kvalitétskontroll och rostskydd för att öka de än mer, vilket kom tillbaka och bet dem i gumpen när undersökningarna kom in och som vidare skrämde iväg kunder och mercedes fick de tufft ett tag.

Nä jag tycker detta är riktigt dåligt, särskilt på en premiummodell där vi oavsett hur man vrider och vänder på det fått göra en hel del kompromisser och ändå betalat mer för den, och nu tvingar apple kunder att göra en till....

Esa, hoppas Apple löser det i kommande revision, hade jag varit dig hade jag stått på mig i sådant fall och fått den utbytt... som du demonstrerar nu så är det ju meningslöst att byta ut den till en lika dan.