Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Weiman

Weiman

Medlem
  • Registrerad 2004-03-01
  • Senast aktiv 2012-02-19
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen Weiman har skrivit i forumet.

1

JPOD efter mitt förnamn

/Johannes

Ursprungligen av skummis:

minin har väl funnits sedans februari eller nått.. fast kom till sverige i augusti om ja inte minns fel.
har haft min sedans april och använt om man slår ut de minst 4 dagar i veckan... och laddart lika många ggr i veckan. och jag har inte märkt någon försämring iaf.

Jag har haft min mini sen den släpptes (dvs snart ett år) och använt den ungefär som skummis. Mitt batteri är helt slut, räcker kanske tre timmar som bäst.. Ibland verkar det dessutom som det inte tar laddning alls, utan tar slut nästan direkt.

Det har inte så mycket med formattering att göra, utan snarare olika sätt att ange diskutrymme. Hårddisktillverkarna (och Apple) anger storleken i 1GB = 10^9 = 1000000000 byte, medan vi konsumenter är vana vid att 1GB = 2^30 = 1073741824 byte. Hårddisken i minin är på ungefär 4000000000 byte, vilket motsvarar drygt 3.7 "binära" GB.

En vild gissning: högerklicka och välj "Reset Play Count" kanske?

iPoden dyker upp som en flyttbar hårddisk, men för att föra över musik måste du ha programvara. Själv har jag testat Ephpod som funkar bra, men jag tycker du ska ge iTunes en chans. Inte minst funktionen med smarta playlists är grymt användbar för att välja vilken musik som ska synkas till iPoden.

Vilket program du än väljer så kan du ju lägga det på iPoden så är det bara att installera när du kommer till en "ny" dator.

Japp. USB 1.1 var väl runt 5 gånger långsammare än FireWire på min dator.

Jag har även USB 2 på datorn men av någon anledning funkade inte minin på de portarna.

Skillnaden mot vanliga iPod är att minin kan laddas via USB.

Och ja, det ingår en USB-kabel. Enligt manualen krävs USB 2, men den funkar även med USB 1.1 - huvudsaken är nog att porten kan ge tillräckligt med ström.

1