Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mangelito

mangelito

Medlem
  • Registrerad 2004-04-26
  • Senast aktiv 2004-12-05
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen mangelito har skrivit i forumet.

1

10.3 är mitt os. Nej, jag har ingen annan FW disk jag kan prova. Usb provade jag (se mitt andra svar).

Har dun nån annan FW disk du kan testa, kan du testa med usb istället. VIlken version av osx har du?

Mvh. Olof Wahlberg[/QUOTE]

Ligger kvar info på firewireporten? Har aldrig hört talas om nåt sånt. Men nu har jag lånat en usbkabel av en kompis och försökt igen men nu dyker ipoden upp på skrivbordet men Itunes öppnas inte och öppnar jag det så finns den inte där. Skumt. Pratade med en tekniiker på Inlife i sthlm som sa att min firewirekabel kunde va trasig men d borde ju funka m usbkabel oxå. Det hela känns väldigt mysko då det funkar att lägga över filer på den som en hårddisk och datorn hittar den om man tittar vad som är inkopplat på usb under systeminformation.

Ursprungligen av Olof Wahlberg:

mangelito: det kan vara så artt det ligger kvar info på FW porten då kan man få sådant här problem. Jag har hört om folk med FW diskar som haft samma problem. Jag rekommenderar faktiskt att du kollar runt på www.99mac.se
Jag förstår att det är trött samt.

Har dun nån annan FW disk du kan testa, kan du testa med usb istället. VIlken version av osx har du?

Mvh. Olof Wahlberg

Börjar bli lite lack nu asså...För nån månad sen så hittade inte min dator (G4 OSX 10.3) min ipod vilket betydde att jag inte kunde ladda över nåra nya låter till den. Men det hjälpte en kompis mig med genom att uppdatera min ipod med ny programvara. Jag hade installerat en uppdatering på itunes så det var därför det inte funkade.
Men nu har det hänt igen! Och utan att jag har gjort nånting! Inte uppdaterat ipod, inte uppdaterat itunes. D bara slutade att fungera en dag. Fråga mig inte varför men om nån känner igen problemet får ni hemskt gärna hjälpa mig för jag börjar bli riktigt jävla förbannad på skiten nu.
Tack på förhand alla där ute!!

Har inte haft nåra problem förr men nu så jävlas mina ipod och eller dator (mac G4) som bara den. Inte ett skvatt händer när jag stoppar i den i vaggan. Inget!! Å öppnar jag upp iTunes manuellt så finns där...INGEN IPOD!! Kan inte ens stänga av datorn med ipoden ikopplad (måste använda knappen på själva datorn). Å inte heller starta datorn m Ipoden ikopplad då söker datorn efter "enheter" å sen händer det inget mer. Å mac som ska vara så förbannat stabilt. Tydligen inte dugg bättre än pc. Anyway.... Vore hemskt tacksam om nån kunde hjälpa mig för jag vet inte vad jag ska göra nu.

Tänkte slänga ut nåra frågor som jag funderingar kring...

Om jag vill använda min ipod 20 Gb till att föra över filer till och från min och en kompis dator, (mac till pc, pc till mac, mac till mac) hur funkar d när man redan har 11 Gb musik på den och kanske vill använda hela ipodens hårddisk till att föra över filerrna? Hur tar man bort musiken som jag har på ipoden? Går det? Hur får man sen tillbaka den när man vill använda den som musikspelare igen?

Funkar d att koppla in min ipod till en kompis pc (om man bara ska använda den som hårddisk) om kompisen inte har Itunes eller nåt annat program som stöder ipod (musikmatch)? Kommer pc´n hitta ipoden? Kommer den upp som en extern hårddisk i windows inkopplad till usb eller vad? Vill gärna veta innan jag provar så inte d där jävla windows börjar formatera min ipod eller nåt. Man vet ju aldrig vad d operativsystemet kan hitta på...

Jag brukar ofta ta löprundor på ca en timme och varje gång så stannar ipoden efter ca 20-30 min. Spelar alltid nån mixtape (dj-mix) som brukar vara ganska långa typ en och en halv timme så jag antar att 20-30 min av den läses in i ramminnet om d kallas så på ipod. Jag brukar använda nåt fodral till (har 2 olika) som jag sätter fast i byxlinningen. Det är nog inte d ultimata stället att ha den på på kroppen när man springer men d e d enda jag har prövat (kanske nån som har haft den runt bicep som kan tala om hur d funkar?). Jag tycker ändå d funkar ok att springa med den. Man får starta om låten å sen e d bara att fortsätta springa!

Har länge letat efter ett sånt här program till min Ipod då jag tycker d e ganska besvärligt att plocka upp Ipoden ur fickan å höja eller sänka volymen efter varje låt eftersom nästa alla låtar låter olika högt. Dessvärre funkade d ju inte på Ipoden än så länge men kanske i framtiden. Självklart låter musiken häftigare i Itunes oxå, d gör all musik när man komprimerar den som volume logic gör. Och om man vill lyssna på musiken i originalform så lyssnar väl man ändå inte på mp3:or va? d e ju en komprimerad form av musiken å inte "originalmusik".

1