Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Matondo

Matondo

Medlem
  • Registrerad 2004-05-23
  • Senast aktiv 2010-09-27
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Matondo har skrivit i forumet.

helt galet att det är sådan skillnad i pris! Varför skulle förlagen ta ut en sådan hutlös extrakostnad för att leverera boken i ePub format? Och vad är det för unikt som elib har som gör att de kan ta ut 10kr per utlåning? det blir sjukt mycket pengar i längden.

Verkar på Elib som att man måste ha lånekort på ett specifikt bibliotek. Det biblioteket måste dessutom tillhandahålla boken i ePub format? helt sjukt krångligt.

Sverige borde ha ett centralt digitalt bibliotek och utveckla en egen tjänst för att leverera det så skattebetalarna inte behöver betala 10kr per bok till elib. Kan någon styra upp det?

Som sagt tidigare är det inte heller möjligt att få in en drm-skyddad ePub i iPaden, så alternativet är att biblioteken fixar en egen app som löser det, verkar väl inte så troligt. Eller att det går att knäcka drm-skyddet och sedan lyfta in boken i iPaden, om det nu är möjligt.

Ursprungligen av the_karate_kid:

Det var inga som helst problem att byta ut dvdn mot optibay'en, allt som allt tog det ca 10min. Det enda man var tvungen att göra var att peta bort den svarta plastskivan på optibayen men sedan så passade den perfekt. Dvdn är fastskruvad med 3st skruvar, optibayen har barar 1 skruv men den "skvalpar" inte omkring alls utan verkar ligga perfekt. Ska stoppa i min SSD till helgen och installera SnowLeopard, ska se om jag kan fixa lite bilder då...

ok kanon! tack..

Låter inte som någon rymdvetenskap direkt, men hade du någon guide eller något du följde eller är du rutinerad?

Ursprungligen av the_karate_kid:

Har beställt en Crucial M225 128gb, orkade inte vänta på Intels X25-M G2

Oj nu blev jag väldigt sugen på att göra det samma

Hur var det att byta? Var det perfekt passform på optibayen, eller fick du trycka in den?

Du får hemskt gärna slänga upp lite bilder.

Hälsningar
Rikard

Hej,

Har ett litet dilemma här, har sökt men lite osäkert om jag förstått det hela rätt.

Som det är idag har jag en airport express uppkopplad till mitt 100 mbits fiber. Alla datorer som ansluter till nätverket är trådlösa och inga problem där.

Nu har jag dock en macbook pro late 2006 med defekt skärm och airportkort att handskas med. Perfekt server + mediastation!

Problem 1 Internet.
Från min bredbandsleverantör bredband2 får jag 2 ip-adresser. Min tanke är då att jag köper en switch som jag kopplar en kabel till min airport express och en till macbook pro servern.

Men kommer dessa att vara på samma närverk? Om jag delar ut hårddiskar från macbook pro kommer dessa att synas på mina enheter som är inkopplade via airport express? Jag vill att mina macbooks ska kunna köra Time machine mot denna severn. Kommer detta att fungera?

Hur kommer säkerheten vara på denna server som har ett publikt IP? Det enda jag har tänkt att göra är väl egentligen dela ut hårddiskar till min airport express och använda den som privat filserver. Främst fjärrstyra Transmission.

Problem 2 Overscan
Kopplar in macbook pro servern i min TV via dvi --> HDMI. Men TVn är 16:9 och ur datorn kommer 16:10 --> Överkant och underkant inte syns. Har försökt med diverse program och annat men får inte till någonting, någon som har en lösning?

Det blir lite fel forum på problem 2 men jag får starta en ny tråd annars. Det är egentligen Problem 1 som är mest relevant!

Tacksam för svar

../Rikard

Sitter i exakt samma tanke. Fy fan vilket kingsystem man skulle få!

Har dock aldrig prövat en macbook med ssd. Men grymt sugen på att testa denna lösning. Satte precis i en 500gb WD. Är det stor skillnad på om man väljer kvalitets SSD? Eller går för de hyfsat billiga som finns på komplett för ex. tänker bland annat på denna:
Komplett.se - Kingston SSDNow V Series 2,5" 64GB

Lust att byta ut superdriven som jag aldrig använder mot samma från macway som du länkade till. Riktigt lovande ser det ut.
Byt optisk läsare mot hårddisk | Macfeber

Hur märker man speedskilladen mest? Startup av program etc?

Senast redigerat 2009-07-22 00:20

Är det möjligt att få ut ljud ur USB porten på samma sätt som Apple LED DIsplay gör?

Hallå,

Har en iPhone 2g, som jag använder utan något abonnemang för mobildata. Men eftersom jag använder mobileme vill jag att den ska synca mina kontakter och kalender när jag kommer hem till mitt trådlösa nätverk.

Men den gör inte det, har satt det till push under inställningarna men den vill inte inte synca över det till mobileme, tror att problemet ligger i att den syncar bara var 15:e minut, och den syncar inte via wifi om den inte är "aktiverad" dvs. om den bara ligger så syncar den inte.

Några ideér vad jag ska göra?

Hej,

Har första versionens macbook, och således core duo och g som nätverksstandard.

Men så har jag en 100 mbits uppkoppling och en ny airport express och vill gärna kunna dra nytta av det så mycket som möjligt.

Jag kommer inte upp i 54 mbit per sekund direkt och har förstått att det inte är så konstigt, men kan man på något sätt optimera den hastigheten så min macbook kan ta emot/skicka så snabbt som möjligt?

Hälsningar
Rikard

Det som jag framförallt tycker saknas i tv.nu:s app är att man inte själv kan välja vilka kanaler som kan väljas. Vore också coolt om applikationen kunde spara vissa data så att man inte behöver koppla upp sig varje gång. Som det är nu på tv.nu:s app kan man se vad som är i en vecka framåt men den sparar ingen data.

/Rikard

Sitter med samma problem! Datorn tvärdör med 15-20% kvar, funkar bra o starta igen, dör efter 5-10 minuter.

Satte för två månader sen i en ny sticka 1gb twinmos och kör nu på 2x1gb (okännd andra sticka, mitt förra jobb instalerade),

Jag vet inte om problemet har uppkommit efter det. Men jag vet att det inte alltid har varit såhär.
Som jag ser det är det antingen det eller batteriet? Någon pratade tidigare om utbytesprogram för batterier till macbook? Gäller detta även efter garanti-tiden? för min har tyvär gått ut. Fick dock för en månad sen utbytt Topcase för tredje gången, och så vitt jag vet kan det ha hänt efter det också, isåfall borde garantin täcka det

Men utbytesprogram? försökte hitta, men hittade bara för macbook pro och ibook!

Min macbook är en väldigt tidig version, från maj 2006

Tacksam för svar
.../Rikard

Har upptäckt nu att det går inte att se på bildspel eller någonting? Troligen flash då eller? Kan jag ha stängt av visning av det på nåt vis?

Använder saft, men har inte hittat någon instlälning där i som skulle kunna påverka det?

.../Rikard

Hej

Har uppstått ett litet problem, kan inte längre se på film i Safari på youtube eller andra sajter, antar att det är javascript eller flash som strular på något vis? men javascript är aktiverat och jag har laddat hem senaste versionen, har även senaste versionen av Flip for mac...

Det har fungerat förut, måste ha blockerat något på nåt vis, nån som vet vad som kan ha hänt? Det fungerar bra i Firefox..

Har en macbook med 10.4.9

Tacksam för hjälp
.../Rikard

Tack för ett snabbt svar!

Ja grejen är ju att jag vet inte vilken tidszon jag ska ha? vilket tidsformat kör du? 24h ?
Vore nice om du kunde skriva ned dina inställningar, om dom ens syns?
Jag laddar ned senaste uppgraderingen nu, så återställer jag ipoden, får se om det ger nåt, det borde väl återställa tidszonerna ?

*Edit* Fungerar sen jag återställde ipoden!

Tjänare!

Är ägare av en 15gb 3g och tänkte prova på larmet, men jag får det inte att fungera, det går inte igång vare sig jag har ipoden på eller av. Någon som har en aning om vad det kan vara, om jag sätter alarm på och tid till 23.45 och ljud till en av mina playlists så fungerar det ändå inte, den går inte på 23.45.. Jag kollade runt lite i inställningarna för tiden o det ända jag kan tänka mig är att det skulle kunna ha något med tidszon att göra? fast det verkar också konstigt..

Om någon vet hur jag kan fixa detta så vore jag väldigt tacksam

MVH Rikard