Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
talpedagog

talpedagog

Medlem
  • Registrerad 2004-08-07
  • Senast aktiv 2006-05-01
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen talpedagog har skrivit i forumet.

1

jag har 40, använder typ 50, men fick sortera bort 15 gb, så nu har ipoden ca 35 gb på sig, farligt nära max-gränsen - får väl bli en bortsortering igen. men det är svårt, i princip allt på den är musik jag står för och lyssnar på, inget skit.

problemet med så mycket musik är att jag på nåt sätt ofta ändå väljer att spela den senaste spellistan, det blir för mycket att välja mellan - ska man in i biblioteket sitter man bara och hoppar mellan artist till artist. men det är oerhört tryggt att ha med sig allt, så man vet att cd-samlingen vilar några knapptryck iväg i fickan. en 40 gb är helt klart värt priset, tycker jag. over and out.

ja, legolas är the man. dessutom, tack för hjälpen svinto, men det det där funkar ju dessvärre inte på pc är jag rädd- eller? jag lyckades inte få det att funka...

tjena
jag rensade nyligen min mp3-samling för att den började att överstiga 40 gb och strulade när jag synchade med ipoden.
felet är ju bara att det nu ligger kvar massa !-filer i itunes och skräpar, och givetvis vill jag att dom ska försvinna ur mitt liv. är jag tvungen att manuellt sitta och pilla, eller finns det något smart sätt? http://www.malcolmadams.com/itunes/scripts/ss.php?sp=removedeadsuper denna finns ju för alla ni som har lyckan att använda mac, men jag som pc-användare verkar få det lite jobbigare. några tips?

ja jag har ett fw-kort, men av nån anledning vill min nya ipod inte funka med det (den gamla, min filmkamera osv funkar strålande)... men jag riggade upp min fläkt brevid ipoden som nån primitiv avkylning, tror det gick ganska bra. ska fortsätta att testa lite med fw osv senare ikväll.

min nya ipod 4g 40 gig strular lite vid firewireanslutning, se: http://www.ipod.se/forum/showthread.php?t=41903
hursomhelst blev jag tvungen att använda usb istället.... nu är det bara så att jag satte den på uppdatering ca kl 18 igår, och den blev klar nån gång på morgonkvisten idag, alltså säg att det tog ca 10 timmar. för ca 30-35 gb musik.
är detta en normal hastighet? tycker det känns väldigt långsamt?

haha, nej det var bara det att för någon månad sedan fick jag ringa bbb:s supportcentral ca 2 gånger om dagen i ett par veckor för mitt bredband började strula när jag bytte till deras, och ingen fattade vad felet var. då lovade jag mig själv att aldrig prata med nån uttråkad hårdrockskille som egentligen ger blanka fna i varför man ringer och kopplar en till sin lika uttråkade polare om och om igen.

men nu vet jag inte vad som händer, för nu sitter jag och synchar med usb-kabeln, går slött som bara fan, just nu på låt 340-nånting av 8769, och det efter 30 min. får väl stå på kvällen/natten, och så får jag trixa med firewire imorrn, huvudsaken är iaf att jag tror jag lokaliserat problemet. och jag vill ju visserligen också lösa det, att sitta och tanka över iden här hastigheten är ju tortyr.

ojoj, kopplade in den med usb nu, och just nu håller itunes på och överför. typ 20 låtar klara än så länge, tar lite tid, speciellt eftersom jag har ca 30 gb musik att för över. men om det funkar... då jävlar blir jag lycklig. hoppas hoppas. fast å andra sidan, man vill ju egentligen ha firewire. än är det inte slut på mina plågor.

jävla skit. det går inte att formatera i windows. mennyerna där man ska välja filsystem osv är tomma, och nä man trycker på starta, får man upp den där "filer kommer att raderas"-vanringsrutan, och när man ok:ar händer...inget. fan fan fan fan fan.

anyway, det är hlet jävla sjukt, för nu testade jag att manuellt lägga över en spellista i itunes, det funkade felfritt. men lyckoruset försvann ganska snabt, när jag försökte med en till så hängde sig allt igen. jaja, tror jag ska försöka med usb nu.
jag säger det igen: fan.

Ursprungligen av brucelee:

har du provat formatera den manuellt i utforskaren? fungerar som en vanlig hårddisk...

jag hade oxå lite strul innan...har du provat att byta usb-kopplingen om du har flera...det var där felet låg för mig...lycka till...lider med dig...

...annars får du väl ta dig i kragen och ringa supporten...de är väldigt hjälpsamma...

jag tror jag satsar på att formatera den via windows då, om det är riskfritt? annars får jag väl försöka att byta till usb eller nåt, jag kör med firewire nämligen. och sista utväg får väl vara supporten. tack för hjälpen/medlidandet.

tjena.
kom i dagarna hem från ett besök i staterna, och fick med mig en 40 gigs 4:e generationen ipod. trevligt.

men. skiten funkar inte.

jag följde anvisningarna till punkt och pricka, uppdaterade den lilla rackarn, ställde om till pc och allt sånt där, och startade slutligen iTunes. Börjar uppdatera. Men. Skiten hänger sig. Både programmet och ipoden. får lite panik, låter datorn stå i nån kvart, inget händer. drar ur ipoden med en fryst "do not disconnect"-bild (inte blinkande, fryst), och kör den där reset-metoden. ok, nytt försök, tänker att det är bäst att återställa allt för att vara på den säkra sidan. gör det, och försöker igen. nu synchar den några låtar, säger den, fast kommer till en låt som filformatet strular på, itunes säger till och uppdateringen slutar. ipoden hänger sig igen. upprepar allt, tar bort den felande låten, tänker "haha det var lösningen". icke. samma sak händer med en annan låt, tar bort den, gör om allt. nu.. NU!... men nej... synchar 8 låtar varje gång sen hänger sig ipoden, den fryser helt enkelt dont disconnct-bilden, dvs helt fryst, blinkar inte ens. restartar poden, och den är helt tom.

så nu har jag suttit hela dagen och prövat allt, anapod verkade funka, testade demot, som var jävligt, man kunde bara lägga över en låt åt taget... lade över lite, och trodde jag hittat rätt, men nej, inte det heller, låttitlarna och allt fanns där, men låten kunde inte spelas.

vad göra? vill inte vända mig till supporten det första jag gör, är generellt lite folkskygg mot sådant.

kan man formatera helt och hållet, dvs inte bara återställa utan köra en formatering via windows/dos? läste om nåt disk-test på poden, men fick inte det att funka, tror det gällde 3:e generationens bara.

snälla, har nån upplevt något liknande, eller har nån förslag? har sökt lite på forumet, och kammade noll.

jag är, för första gången i mitt vuxna liv, gråtfärdig. HJÄLP!

(ps, kan också tillägga att jag tidigare var ägare till en 2g 20 gigs ipod, som var min hlet felfria och smidiga trotjänare tills den började glappa och fick bereda plats åt storebror 4g.)

1