Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Inge

Inge

Medlem
  • Registrerad 2004-10-28
  • Senast aktiv 2015-07-10
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Inge har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2012-02-27 21:54

När jag importerar brevlådorna i Eudora till Mail försvinner åäöÅÄÖ både i ämnesrad, avsändarnamn och själva texten.
"Nämndmöte med företaget" blir "Nmndmte med fretaget", "därför" blir "drfr" o.s.v.
Detta gäller dock inte riktigt alla mail, men jag kan inte lista ut varför vissa klarar sig oskadda.
I brev som skickas direkt till Mail funkar däremot allt som de ska.
Finns det något att göra?

  • Medlem
  • 2012-01-31 12:53

Det är en del saker i innanmätet jag vill åt, fr.a. skruvar. Så om hela skärmen fattas, liksom minnen och HD, gör det ingenting!

  • Medlem
  • 2011-11-27 17:42

Jag har använt Eudora sedan tidigt 90-tal och varit mycket nöjd. Det jag uppskattar är:

- Filtren. Jag får massor av mail från olika avsändare (listor, organisationer), och Eudora presenterar dem för mig prydligt ordnade i mailboxar.

- Jag kan via Transfer-menyn mycket enkelt flytta över mail som hamnat i en viss mailbox (t.ex. den allmänna In-boxen) till en annan där det skulle passa bättre.

- Jag kan lika enkelt kopiera över Eudoramappen till en annan dator och då ha alla inställningar, mina avsända mail och mina olika brevlådor med innehåll tillgängliga direkt.

På sistone har det dock hänt att någonting har fått olika mailboxar att rasa ihop. T.ex.: jag vill öppna ett visst mail, men vad som enligt innehållsöversikten borde vara ett mail från en viss avsändare ett visst datum är i själva verket ett helt annat mail från någon annan.

Jag funderar därför på att gå över till något annat mailprogram som är lika praktiskt men mer robust.

Erfarenheter och förslag?

  • Medlem
  • 2011-10-02 17:07

Upptäckte att det mycket riktigt var hårddisken när jag kom på att jag hade en HD liggande och skulle se vad som hände om jag bytte. Denna - som det visade sig bara skendöda - reserv-PB var köpt begagnad, och jag upptäckte att de allra flesta skruvarna inuti datorn, och några på utsidan, fattades!! Och kontakten till hårddisken var inte instucken ordentligt utan hade bara petats dit så ytligt av någon superklant att den helt enkelt hade lossnat.

Så nu funkar burken igen, och frågan är i stället, något oväntat: var får man tag i de olika slags skruvar som behövs för att alltihop ska hänga ihop? Utom från ett slaktexemplar?

  • Medlem
  • 2011-10-02 01:05

Det gäller en PB G4 17", min trivsamma reservburk. En dag vägrade den att igång som den skulle. I stället händer följande:
- Sedan jag tryckt på startknappen kommer det normala surret någon sekund. (HD:s läsarm går i läge, eller vad?)
- Omedelbart därefter går fläkten igång för fullt 2-3 sekunder och tystnar sedan.
- Efter 10-15 sekunder tänds skärmens belysning. Men inget pling (elgitarrackord) och ingen Apple-logga, utan skärmen är helt vit.

Kopplar jag den till en annan dator med FW-kabel, håller ner T och startar förblir skärmen svart och ingenting händer. Startar jag med alternativtangenten nere kommer de båda pilsymboler fram som sitter före resp. efter de system man ska kunna välja mellan, men något sådant alternativ kommer aldrig upp. Muspilen har förvandlats till den lilla klockan och den går under bortåt en halv minut, och under den tiden kan man också få den att flytta sig. Därefter fryser allt.

Vad tyder nu detta på? Är det hårddisken som pajat, eller är det (också) något annat?
M.a.o.: är det någon idé att satsa på en ny HD, eller ska hela rasket gå till återvinning?

  • Medlem
  • 2011-08-29 20:07

Det finns ju flera trick att lägga ut sin mailadress på en webbsida utan att spamrobotarna hittar den: med javaskript, som bild, captcha o.s.v. Men så finns ju också den enkla lösningen att i stället för @ skriva t.ex. (snabel-a), eller (på), eller (at), eller något annat. (Svenska datatermgruppen rekommenderar 'på', inte 'at', för @.) Alltså, exempelvis, adressen "jag(på)domänen.se".

Vilket ord ska man använda om man väljer denna enkla lösning? Jag har hört att robotarna inte luras av (at). Men (på) borde väl funka? Och det är väl ingen risk att folk inte begriper? Eller är (snabel-a) bättre?

Vad är bäst och vanligast? Glad för alla synpunkter!

  • Medlem
  • 2008-05-14 00:20

Tänkte försöka se TV på en G4 med hjälp av eyetv hybrid och måste därför äntligen göra slag i saken och skaffa ett usb 2.0 pci-kort. Det finns ju några att välja på: Belkin, D-link, MacLine, Sonnet Allegro.

Problemet är att jag inte fattar vad det är för skillnad mellan dem, trots att jag försökt kolla in hemsidor och diskussionsfora.

(Har också pratat med försäljare på våra vanligare Macprånglare, men det var värdelöst - de visste inte ett skvatt om sina egna produkter. Uselt!)

Alltså:
- Det verkar som om man kan köra dem i 10.3 och 10.4 utan speciella drivrutiner - stämmer det för alla? Utan hastighetsförluster eller andra problem?
- Vad ska man då med de drivrutiner till som tycks följa med några av dem (oklart vilka)? (De kanske bara behövs om man ska köra dem på en PC?)
- Hur funkar de om man behöver köra något enstaka PC-program med VPC?
- Funkar de olika om datorn går in i viloläge? (Nu är jag tillbaka i MacOS 10.3/4 igen.)
- Några kompatibilitetsproblem?
- Hänger alla med om man går ner i OS9 (äkta och classic) utan annan skillnad än att det blir usb 1.1?
- Något diskussionsinlägg nämnde beträffande ett kort att man om man ville kunde man koppla det till datorns strömförsörjning för att ge det extra kräm (vad det nu innebär i praktiken). Detta gäller alltså inte alla? Ska det tolkas som att det finns något slags kapacitetsskillnad mellan dem - hur det nu yttrar sig, som sagt?

Finns det andra skillnader som man (jag) inte tänker på och inte upptäcker förrän man köpt och testat? Någon gav rådet att alltid köpa sånt här på öppet köp. Vet inte om detta går, och alternativet att köpa allihop, testa, behålla det som verkar bäst och sedan sälja de andra på Tradera känns inte så festligt.

Och om de nu är likvärdiga i praktiken så man lika gärna kan köpa det billigaste, varför är det då så häftiga prisskillnader (inte absolut men i procent)?

Kort sagt: erfarenheter?

Inge

  • Medlem
  • 2007-11-28 07:49

Kan bara hålla med om Clas O:s 4GB SanDiskminne (finns tydligen också hos Kjell & Co för samma pris, 299 pix). Funkar perfekt, liksom en 2GB SanDisk från InWarehouse (dock betydligt dyrare). Köpte förresten nyligen på impuls ett par gamla USB-minnen på Myrorna för några tior styck. Det ena, anonymt, på 1GB beter sig också helt som det ska. Det andra, ett antikt Kingstonminne på 500 MB, är det enda som inte funkar i tangentbordet utan måste pluggas direkt i burken. Det är också lite större än de andra - men attan så mycket mindre än den första yttre hårddisk jag köpte direkt från USA någon gång på 80-talet. Den var på gigantiska 100 MB och kostade genom denna direktimport bara 12.000 spänn

1