Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
svinto_deluxe

svinto_deluxe

Medlem
  • Registrerad 2004-09-11
  • Senast aktiv 2008-02-16
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen svinto_deluxe har skrivit i forumet.

Ursprungligen av talpedagog:

ja, legolas är the man. dessutom, tack för hjälpen svinto, men det det där funkar ju dessvärre inte på pc är jag rädd- eller? jag lyckades inte få det att funka...

johodå. det funkar enbart på pc!

Ursprungligen av Legolas:

Att kunna använda "snabbknappar" på tangentbordet när iTunes inte är "highlightat".

Det var det jag menade med kortkommandon.. jag har nu ändrat i mitt inlägg så att det blir tydligare..

Som alla vet är iTunes för Windows rätt jobbigt eftersom man t ex inte kan minimera den till meddelandefältet (=bredvid klockan) och eftersom det inte finns några globala kortkommandon för att t ex pausa eller byta låt. Eftersom det inte verkar finnas, åtminstone inte när jag googlar, någon plugin som fixar detta på ett bra sätt (jag hittade en ful som krashade och en som verkar bra, men vars hemsida är nere) så tänkte jag göra en. Jag kommer köra stenhårt på iTunes minimalism, dvs inte erbjuda så många inställningsmöjligheter, typ att kortkommandona är låsta och inte går att byta osv. Vad tycker ni er sakna i iTunes som man skulle kunna lösa med en plugin? Det jag tänkt hittills är:

* Globala kortkommando för play/pause och nästa låt. (Dvs iTunes behöver inte vara aktivt.)

* Att iTunes-fönstret minimeras till meddelandefältet när man minimerar alt. stänger det

* KANSKE: Att det inte står iTunes utan låtnamn i aktivitetsfältet (alltså om meddelandefältsminimeringen blir när man stänger, annars syns det ju inte där alls..)

Vad saknas? Funktioner som att rensa låtlistor från döda filer kommer inte komma med, eftersom det är smidigare med små scripts för sådant.

gör såhär:

1. spara ner filen som jag bifogat till det här inlägget
2. byt namn på filen så att den heter RemoveDeadTracks.js istället för RemoveDeadTracks.js.txt som den heter nu (man kan inte ladda upp js-filer..) (om du inte ser att den heter ....txt så får du öppna en mapp och välja verktyg -> mappalternativ -> visning och kryssa i dölj filnamnstillägg för kända filtyper under filer och mappar)
3. kör filen!

Åtminstone i min iTunes är det så att den frågar om jag även vill radera filen från hårddisken när jag tar bort den från iTunes-biblioteket. Mitt förslag är att du kopierar en låt och lägger in kopian för att sedan prova att ta bort den, du ser ju då om den försvinner från hårddisken eller ej osv.