Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
simon1583

simon1583

Medlem
  • Registrerad 2004-09-30
  • Senast aktiv 2008-07-21
  • Antal inlägg 134

Foruminlägg

De senaste inläggen simon1583 har skrivit i forumet.

Jag sålde en iPod 60gb med alla tillbehör för 4100, och det var bra betalat. Så 2800 tror jag inte på. Verkligen inte mer än 2500.

Min flickvän har en G3 (över ett år) som fungerar utan problem. Hon har även en G1 som fungerar (bör dock vara ganska dåligt batteri på den). Min syster har min gamla G3, den fungerar men har ungefär 5h batteritid, ska därför byta batteri på den.

Jag håller nog med Erik, även om jag skulle säga att jag hade en iPod 20gb med färgskärm. Då är det självklart en 4G, men att säga photo är fel då den inte heter så.

Man kan inte säga att apple minskat priset på 60gb från 6500 till 4200 eftersom det nu inte medföljer några tillbehör. Förut fick man docka, fodral, AV-kabel, firewiresladd. Så det har aldrig varit någon prissänkning.

Jag undrar också vad september kommer ifrån.

Underbart. Tack så mycket.

En följdfråga: varför formateras inte alla iPods till PC?

Det man får göra är väl att skriva expempelvis: 1995: Kent, 1996 - Verkligen, 1997 - Isola osv.

Finns det ett annat sätt så vill jag gärna höra.

Jag har en iPod 3G som är formaterad för PC, jag vill nu lägga in filmer på den från min PC för att sedan ta till en mac. Går detta?

Jag har sökt, jag vet att liknande frågor har besvarats, men dessa gäller alla G4.

Tacksam för svar.

Nu har jag sålt allting. Fick 4100kr för min 60gb (med tillbehören då den kostade 6200). Undra vad jag ska lyssna på innan G5 kommer :S

Jag kommer troligtivs sälja min iPod idag, detta för att jag vill ha den såld innan Apple släpper en ny. Nu blev jag erbjuden ett bra pris och då säljer jag helt enkelt. Tråkigt dock att jag troligtvis måste vänta till i höst på en ny iPod (kommer köpa G5). Funderar på om jag ska köpa en Shuffle och ha så länge eller om jag kanske ska köpa typ en 20GB så länge. Eller en ny 60GB då jag kan få hem en från USA billigare än vad jag sålde min för.

Ursprungligen av Rickard A:

Hur ska man tolka detta? Den är bäst men den suger och det finns bättre?

Det första vara citat från Sebastian "Himmelriket" minipod.

Berg och Dalvana får nog anses som bästa Kentlåten, tycker jag.

När tror ni nästa iPod presenteras? Alltså G5. Finns det några rykten om när det skulle kunna vara?

Jag tycker också att 3G var skönare. Och då har jag ändå haft två 4G iPods sedan jag hade min 3G.

Jag har för mig att det rullade på min 4g 40gb, men jag kanske minns fel.

De frågar inte efter kvitto (om det inte var nästan ett år sedan den tillverkades, lärdom från annan tråd).

Ursprungligen av homeboy87:

1997 sa folk att färskärm är onödigt på en mobil telefon men kolla i era fickor och jag kan slå vad om att ni kommer atta dra upp en mobil med färgskärm.
Själv har jag ägt minin men äger idag en Photo. Jag måste säga att det är otroligt skönt med färgskärmen. Färgerna gör det lättare att använda ipoden och man behöver inte titta så jätte noga för att se vad som står. Att kunna visa bilder är jätte roligt, jag brukar alltid lägga roliga bilder och titta på dom tillsammans med kompisar. Desutom brukar jag lägga i kartor från eniro i fall att jag inte vet vart ett ställe ligger.
Färgskärm är som en 19 tums dator skärm, det är inget man behöver man när man väl har har det så vill man aldrig ta ett steg bakåt.

Det där med färgskräm gör ipods dyrare är bullshit. Visst var ipod photo dyr när den lanserades men jag köpte min 30gb för 3145kr vilket är priset många har fått punga ut med för att köpa en ipod G4 20gb. Desutom kommer säkert G5an 30gb kosta lika mycket som photo 30gb gör idag. Så hela snacket om pris höjning är dumhet.

Om du tänker lite längre kanske du kommer fram till att din 30GB skulle vara billigare att köpa UTAN färgskärm. Dvs. om den skulle produceras med svartvit, det är ju faktiskt det tråden handlar om.
Jag håller dock inte med om att det skulle vara onödigt. Färgskärm är något man vill, främst att den anledningen att det ser så himla mycket snyggare ut.
Sen känns det väl ganska larvigt att skriva att man inte vill ha färgskärm, ärligt talat, det finns väl ingen nackdel med det hela? (förutom då priset, med då är det så att man inte vill BETALA för färgskärm).