Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
stenberg_

stenberg_

Medlem
  • Registrerad 2004-10-16
  • Senast aktiv 2011-07-19
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen stenberg_ har skrivit i forumet.

1

Jag har exakt samma problem som personen i inlägget ovan och blir gaaalen !

Hejsan idag när jag skulle sätta mig vid datorn som har varit igång i nån dag så snurrar färg bollen och det funkade inte att köra ctrl alt esc. så då beslutade jag att hålla in power knappen för att stänga av datorn och sedan starta igen men då kommer bara den ljusblåa skärmen upp och inget mer händer. efter en lång stund kommer en mapp upp i fönstret med ett frågetecken i.... det är första gen av macbook. sååå finns det något kommanado eller likanade för det här ? väldigt tacksam för svar!

Mvh Andreas

men min dator funkar ju bra nu? förutom att topcaset sitter lite löst och små små repor från att de har öppnat datorn några gånger.. känns konstigt att ringa om det nu när den ändå funkar? hehe man har änna tröttnat lite nu kanske men men

jag fick de två gig minne för kompesation så det var ju okej men man börjar ju tröttna. macforum hade gjort lite fel när de tagit imot min dator så enligt apple hade jag bara lämnat in min dator två gånger m.m + att macforum var väldigt otrevliga!

glömde skriva att min mighty mouse också är på reperation just nu. jag har testat att rengöra den 100gånger och lämanade då in den. macforum testade ocskå att rengöra den utan resultat och då fick jag lämna in den och fick ingen ny... det har snart gått två veckor hehehe man börjar ju tröttna=)

Macbook 2Ghz 2 gigminne ca etthalvår gammal...

Första gången jag lämnanade in den för att den stängde av sig ofrivligt så hittade de inget fel på den (macforum). andra gången jag lämanade in den för samma fel så var den borta i några veckor och när jag fick tillbaka den så gick inte ens dator igång. Då bytte dem logikort på den igen och efter andra försöket så funkade det. 3 gånger lämanade jag in den för samam fel.
sen slutade även batterit att fungera en dag så det har jag också fått utbytt och bytt toppcase såklart!

hej.. ena min hörlur har börjat krassla.. kan man reklamera dom på något sätt och få nya? vart vänder man sig ??

Ursprungligen av nasdaq:

mmm, det e lite klurigt... visst, överföringen i firewire är långsammare, men samtidigt är varje paket data mindre än motsvarande USB.

De som läst nån form av nätverksteknik eller digital teknik vet att man inte bara skickar ext en mp3-fil som endast ettor och nollor. Ist delar varje protokoll upp filen i form av start-bitar, adresseringsbitar, crc-summor, stopbitar osv. Skillnaderna mellan protokollens paket-utformning och storkek har stor betydelse i praktisk överföring av data.

Lite luddigt förklarat, men jag vet inte riktigt hur man egentligen skall förklara.....

men vad ska jag välja att köpa för kort? för jag vet att det ligger en ipod mini únder julgranen men jag har varken usb 2.0 eller firewirekort i datorn?

Ursprungligen av nasdaq:

firewire400 är snabbare än USB 2.0 när det gäller överföring.....

okej tack !

Går det fortast med firewire eller usb 2.0 att skicka över filerna till ipoden??

Ursprungligen av Smirf:

Batteritiden är det största problemet för mig också. Jag laddar också varannan dag. Den igentliga battertiden är kortare än åtta timmar. För åtta timmars batteritid gäller det att inte ha bakgrundsbelysning och inte pillra så mycket i menyerna. Kring 5 timmar är nog mer realistiskt vid normalt användande.

Att man själv inte kan byta batteriet på ett smidigt sätt är också en nackdel. Bortser man från strulet med batteriet så tycker jag att Minin är bra.

Vill man ha radio, line-in etc etc kan man välja Creative Zen Micro. Men den är enligt min åsikt betydligt fulare än minin och dens UI ( User Interface ) verkar inte ens vara i närheten av iPodens.

okej tack=) men radio är ju skit samma när man har 4 gb musik liksom... hehe

Ursprungligen av minipod:

Med min användning laddar jag den ungefär varannan dag.
En laddning tar ca 4 timmar, med addaptern, har aldrig laddat den i datorn.

okej.. hur mycket använnder du den då ??

Ursprungligen av minipod:

Batteritiden, dryga 8 timmar är lite för klent för min smak.

Annars funkar allt perfekt för mig.

hur ofta behöver man ladda den då ? och hur lång tid tar detta ?

Skulle ni vilja säga alla nackdelar den har ??

1