Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Martin Kallisti
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2002-01-24
  • Senast aktiv 2010-07-01
  • Antal inlägg 325

Foruminlägg

De senaste inläggen Martin Kallisti har skrivit i forumet.

Exakt. De är rätt dyra, och man kan ändå inte ha dem sittande i datorn när man tar den med sig. Då tycker i varje fall jag att en sådan där 9-i-1-minnesläsare för en hundralapp är en lite bättre deal.

Ursprungligen av Massebasse:

Ja, som rubriken hintar om så söker jag ett ExpressCard / 34 som läser CompactFlash. Ska sitta i en MBP. Får gärna finnas att köpa i Sverige. Har mest sett kort för SD.

Problemet är väl att ett Compact Flash-kort är bredare än en ExpressCard / 34-slot, så utan någon väldigt sinnrik anordning är nog en USB-läsare att föredra.

När jag skrev en buggrapport till S-E om just brister med Mac-synkningen fick jag till svar att de inte stöder synkning med Mac alls och att jag ska mejla Apple om detta... Detta samtidigt som de har synkmjukvaran på sin egen webbsida.

Nu har min telefon dessutom åkt till Yttre Mongoliet eller så, för mobilverkstaden lyckades inte uppdatera programvaran på den, något som är rätt konstigt med tanke på att man väl ska kunna göra det själv.

Jag har haft S-E sedan jag köpte en T18 någon gång under nittiotalet, men min nästa mobil blir av annat fabrikat.

Ursprungligen av Rasmus:

Jag har en M600i idag och efter att ha haft den telefonen så har jag lovat mig själv att aldrig mer köpa en "Smartphone" från SonyEricsson. MEN.... är P1:an mycket bättre än M600:an? Kan det vara ett alternativ fram tills iPhone kommer?

Nej.

Jag har varit tvungen att starta om den massor av gånger av märkliga skäl från att radion eller WLAN-applikationen hängt sig till att all musik jag spelade upp började låta som att den var under vatten. Sony Ericssons support är dessutom fullständigt värdelös, och deras tekniker hävdar att det inte ens existerar en iSync-plugin för telefonen, trots att den lagts upp på deras hemsida igen. När man använder (den nya versionen av) pluginen för att synca med Macen startar telefonen om för att "improve performance" varje gång man försöker.

Detta är utöver det faktum att menyerna är det förmodligen långsammaste jag någonsin varit med om sedan Macintosh 128K med en diskdrive och ingen hårddisk där man fick sitta och byta mellan systemdisk och programdisk. Det hjälper inte ens att ha t ex SMS/mejl-applikationen öppen sedan tidigare, det tar ändå 5-10 sekunder innan man kan läsa ett SMS man fått. Och mottagningen är VÄRDELÖS.

Å andra sidan... tangentbordet känns underbart även om det inte går direkt snabbt att skriva på det. Telefonen är snygg och känns bra i handen. Kameran är helt okej i dagsljus. Ljudet i luren är bra. Skärmen är stor, ljusstark och går att manövrera både med penna och fingrar om man har lite precision.

Fixar de en rejäl mjukvaruuppdatering så kanske det blir något av den, för allt som är uselt med den (utom kanske mottagningen, men det är svårt att säga) är ju mjukvarurelaterat.

Ursprungligen av JvD:

Hoho, har vi inga tekniknördar som kan svara på frågan om skillnaden mellan den vanliga 2.4:an och 2.8: extreme. Ser man på Apples sida så är det bara klockfrekvensen som skiljer, inte större L2-cache, och tyvärr bara 2 kärnor (stenåldersteknik kan det vara så?

Skillnaden är verkligen inte så stor att det är värt priset för de allra flesta. Behöver man en snabb arbetsstation skulle jag alla gånger rekommendera Mac Pro i stället för 2.8 iMac. Sistnämnda känns mest som att den riktar sig till folk med mycket pengar som vill ha "det snabbaste". Som Alienware-burkar, med andra ord, med skillnaden att grafikkortet i iMacen gör att det aldrig kommer att gå att använda den till spel eller 3D-tillämpningar.

Men i övrigt tycker jag att nya iMacen verkar som en väldigt trevlig hemmamaskin, förutom att den inte stödjer dual-link DVI.

Ursprungligen av qvintus53:

Har du stängt av alla program i aktivitetshanteraren? Fungerar lite som Mac:en, bara för att man inte ser programmet så betyder det inte att det är avstängt.

Efter att jag upptäckte att jag hade nästa alla prog igång och stängde av dom och drog ner ljusstyrkat till 35%, så har jag haft min igång i 3 dagar, fortfarande 40% av batteriet kvar.

Jepp, jag har bara igång det jag använder. Lite meckigt att stänga ner dem i aktivitetshanteraren tycker jag, men man lär sig rätt fort.

Efter att jag gjort en master reset och sådant har jag idag 70% kvar efter kanske en timmas musiklyssnande, tio minuters prat, och åtta timmars liggande i väskan. Tycker inte det är särskilt fantastiskt, givet att den bara varit på i nio timmar, men det går ju i varje fall att stå ut med.

Vad som däremot stör mig något brutalt är att program hänger sig och inte går att avsluta. Hittills har WLAN och FM-radion gjort det, och aktivitetshanteraren vägrar att stänga dem. Omstart hjälper ju, men det känns inte så praktiskt. Dessutom vägrade telefonen att hitta nätverket igen efter att jag varit nere i en källare i lördags (trots att jag manuellt försökte få den att söka) så då fick jag också starta om den. Det känns inte som att mjukvaran är helt färdigutvecklad...

Är det bara jag som får helt katastrofal batteritid? Tog den ur laddaren nio på morgonen. Lyssnade lite på musik, pratade i telefon kanske en halvtimme, och hade 35% batteri kvar vid sextiden. WLAN var avslaget hela dagen förutom 5-10 minuter.

Är det något jag missat att ställa in som råkäkar batterier kanske?

Är det någon som redan laddat ner den (uppenbarligen buggiga) 1.07 och känner för att dela med sig av den? Skulle vilja ta mina chanser för att kunna synka över adressbok och sådant nämligen...

Ursprungligen av akerstrom:

GPS-hw ingår, inget specialerbjudande, verkar vara standard. Minnet som satt i var på 512 men jag bytte till 2GB, tror det funkar med 4GB också men vet inte säkert tyvärr.

edit, länk till info om gps-hw"kampanjen" http://mobil.mkf.se/ArticlePages/200707/30/20070730152416_MOB_Administratorer011/20070730152416_MOB_Administratorer011.dbp.asp

Jag köpte ett 4GB-kort och det verkar funka finfint hittills.

Kan instämma med tidigare inlägg om att den verkar vara larvigt känslig för hur SIM-kortet sitter... Den hävdade att mitt inte var i förut, men med lite ruckande och juckande funkar den utmärkt, utöver vad som verkar vara lite barnsjukdomar.

Dock undrar jag om någon har drivrutinen för OS X. Den funkar inte att ladda ner från Sony Ericsson själva.

Den enda skillnad jag märker såhär direkt är att distortionsbanden som för mig uppstår i Flurry går mycket snabbare än vad de gjorde innan uppdateringen, men de har definitivt inte försvunnit.

Jag fick min MBP med LED i måndags, och måste säga att jag är en smula missnöjd med skärmen. Den har en lite gulare ton i kanske den nedersta tiondelen av skärmen eller så, som tidigare beskrivits, och så tycker jag att skärmen skiftar lite i ljusstyrka när datorn är i halvsvag belysning (även om jag inte kommer i närheten av ljus-sensorerna). Dessutom har jag märkt att det vid användande av Flurry-skärmsläckaren blir som en våg av distortion (svårt att beskriva, men det är som att det är en vattenyta eller något) som rör sig långsamt uppför skärmen för att sedan åter uppenbara sig längst ner). Det skulle ju kunna vara en mjukvarubugg, men den har uppträtt så sedan jag fick den. Att backspace och enter sitter lite snett är inte heller så kul.

Samtidigt är detta i övrigt lätt den snyggaste och mest underbara laptop jag någonsin pillat på, så jag drar mig lite för att lämna in den på service...

Jag tycker att HD200 är utmärkta lurar. Jag har haft dem i fyra år eller så utan problem, och de funkar fint både med iPod och med hemmastereo, även om ljudet i iPod blir något lägre än jag skulle vilja ha.

(Och så tycker jag att det är lite taskigt att ge minus för en glappande sladd, eftersom detta knappast är ett problem som existerar hos alla exemplar, även om man naturligtvis kan hävda att det är klantigt av Sennheiser att skicka ut trasiga exemplar för recension...)

Det är alltså Apples eller Dells 30"-skärm med 2560x1600 pixlar som åsyftas. Jag kommer huvudsakligen att använda datorn för processorintensivt 2d-arbete, men är lite orolig att 128MB kommer att sega ner alla effekter i OS X och liknande på en så stor arbetsyta (speciellt om man kör med den interna skärmen på också).

Ursprungligen av Jernberg:

Bjelkeman: Jag kör den senaste firmwaren. Den senaste är över ett år gammal(!).

Martin: Ja, visst skulle jag kunna testa det, men jag känner tyvärr ingen som har trådlös router.

Ett tips skulle ju vara att leta upp någon annans trådlösa nät och testa där. I de flesta städer kan man hitta någon stackare som inte har lösenordsskyddat sitt.

Annars kan du alltid gå till någon datoraffär och fråga om du kan testa en där, eftersom du ju lär behöva köpa en ny om problemet visade sig vara routern.

Det första och enklaste att göra är väl att testa med en annan, mer standardiserad router. Jag tycker det låter som att en Pre-N-router skulle kunna vara den skyldig till hård- eller mjukvaruinkompablitet. MacBooken här har utmärkt trådlös mottagning mot Airport Express, bör tilläggas.