Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Erikoberg

Erikoberg

Medlem
  • Registrerad 2005-01-01
  • Senast aktiv 2011-10-19
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen Erikoberg har skrivit i forumet.

Börjar bli riktigt irriterad nu..

Synkade datorn inkl adressboken från min iMac till iCloud häromdagen. Allt flöt fint men en massa kontaktbilder saknades i adressboken på iCloud.com och i iPhonen. På datorn dock allt gott. Läste på lite om hur man skulle lösa det och hittade en tråd som rekommenderade exportering och därefter tömning av adressboken på datorn, bocka av synk, och därefter göra om från början. Gott så, problemet är nu bara att när jag ska lägga in backupen i adressboken på datorn visas kontakterna i ca 10 sekunder och försvinner sen helt. Oavsett om synk av kontakter är ibockad eller inte i icloud-inställningen. Försökte istället lägga in backupen direkt på icloud.com. Ett plus framkommer när jag drar in filen i den tomma adressboken men sen händer nada. Tomt på datorn, tomt i molnet och tomt på telefonen.

Doh. Nån som vet lösning?

Hallå,

Mitt hemnätverk som sedan länge har fungerat klockrent har plötsligt sluta göra detta..eller ja nätverket fungerar, iPhonen surfar på det hur lätt som helst men airporten i datorn hittar ingen internetanslutning.

Jag har ADSL från BBB som skickas ut trådlöst via time capsule. Om jag kör det trådlöst så säger airporten att den har en egentilldelad IP-adress och kan därför inte ansluta till internet. Likaså säger den om jag kopplar förbi time capsulen och kör på BBB:s trådlösa nätverk samt om jag kör ethernetkabel direkt från BBB:s modem till datorn.

Har aldrig haft liknande problem tidigare och allt uppstod efter att jag rest lite med datorn och haft den uppkopplade på diverse wifi. Har dock inte mixtrat med några inställningar.

Nån som har en bra lösning? Om det behövs siffror o dyl så fixas det imorrn då datorn nu vilar efter många skällsord..

Så har det hänt mig också. Efter 23 månader drog min 1TB Time Capsule sin sista suck. Vad jag kan läsa mig till verkar man ju ha en bra chans att få den utbytt men det finns en hake i mitt fall..kvittot är borta. Inhandlade den i New York och på något sätt har kvittot kommit bort. Tror ni att jag är helt körd på och få en ny?

Har föröskt söka runt i forumet och hitta en lösning men nu är jag så förbannad och uppgiven att jag ändå startar en egen tråd..

Har haft min nya iPhone i nån vecka nu. Första synkningen gick kanon och kalendern på telefonen såg precis ut som iCal. Fick idag mitt höstschema och har under dagen suttit och lagt in allt i iCal. Skulle sen synka med iPhonen via iTunes och allt verkade frid och fröjd...men när jag sen kollade telefonen såg den ut precis som innan (alltså inget nytt i kalendern) och iCal såg precis likadant ut (Hela dagens jobb var mao som bortblåst). Provade och lägga in några nya grejer i iCal, tog bort alla gamla kalendrar, och kryssade i "Ersätt informationen på denna iPhone" i iTunes och synkade igen. Men icke...precis samma resultat som innan. WTF?!?!

Hej,

Sitter med precis samma problem med mitt Tele2-bredband. I början kopplade det ner hela tiden och nu har det helt gått och låst sig så att det inte alls fungerar. Mitt modem är dock av typen Huawei E170..något som jag inte hört talas om någon annanstans. Tele2:s kundtjänst hänvisar till apple och apple hänvisar till Tele2...

Har provat alla uppgraderingar men inget hjälper...vad göra?

Nej, bara kopplat den till stereon. Du ska väl inte behöva göra något annat eller måste man ha den kopplad till internet när man ställer in den?

Tja, har en Airport Express av senaste modellen som jag fram tills nu använt som router. När jag nu kopplat in min nya Time Capsule som ny router i mitt nätverk vill jag använda Airporten bara som koppling till stereon. Här uppkommer dock problem i min MacBook nu inte hittar airporten. Har återställt den hur många gånger som helst men inget händer.

Bara ett irriterande gult blinkande ljus.

Jaha, då har man äntligen varit sådär duktig och bytt från hotmail till gmail för att kunna använda Mail på datorn. Nu är bara frågan hur jag exporterar mina kontakter i adressboken (på datorn och inte kontakterna i hotmail), till gmail så att jag kan använda dem även när jag inte är hemma. Gmail vill importera kontakter i CSV-format medan adressboken exporterar i .abbu eller .vcf. Hur gör jag för att få ut adressboken i CSV?

En annan fråga rör födelsedagskalendern i iCal. Någon som hittat nåt smidigt sätt att bli påmind?

Jag löste det med bento. Sortera alla kontakter efter födelsedag så ser man snabbt vilka som är fel. Sen är det bara att sudda ut en siffra i födelsedatumen och sätta dit den igen så blir det rätt!

Hej, försöker oxå få igång hotmailen med Mail och kan lätt tänka mig att betala 159kr/år. Problemet är bara att hur jag än gör för att komma fram till en sida där jag kan uppgradera mitt konto så slutar det alltid med en massa gratisalternativ..jag hittar ingenstans där jag kan uppgradera.. Jag må vara korkad men om någon har en idé om vad felet är så vore det kanon..

Har analyserat vidare och vi har nu kommit fram till att problemet bara infinner sig när man kör MacBook till MacBook då inga andra av våra kontakter har sådana. Och med tanke på att skype funkar så verkar kombinationen MacBook-MacBook med Leopard och iChat vara den felande. Nån annan som haft samma problem?

iChat har visst det problemet. Och väldigt skumt är det, för det är just när jag pratar med en kompis som liksom jag sitter på en helt ny MacBook. Med alla andra mina iChat-kontakter funkar det super och likaså när han pratar med sina akontakter. Skumheten ökar dessutom av att vi kan köra skype utan problem med varandra..knäck den nöten!

Det var ju skönt det! Det är ju inte världens största problem men lite drygt är det allt.. När man syncar till telefonen via iSync så syncas inte heller de "felaktiga" datumen upptäckte jag nu. Det är väl bara att forska vidare efter en lösning..

Hej, har precis inhandlat min första mac och är helnöjd. Ett litet problem uppstår dock när jag ska ordna kontakter i adressboken och lägga till födelsedagar. Hälften blir nämligen helt fel och visas inte i iCal heller.

T ex får en kompis till mig födelsedagen "lö 27 okt 1984" medan hans tvilling får "to 27 okt 1984" och läggs inte in i iCal.

Någon som stött på liknande problem?