Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cyklomannen

cyklomannen

Medlem
  • Registrerad 2005-01-06
  • Senast aktiv 2005-03-15
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen cyklomannen har skrivit i forumet.

1

Grateful Deads live inspelningar exempelvis 1970-05-15 är hur bra som helst.

En av orsakerna till att jag skaffade en ipod (40Gb) var att den kan ha ett rejält sjok av Grateful Dead live inspelningar som jag kan välja efter sinnestämning.

Ursprungligen av cruZZade:

Provat att starta om iPoden genom att hålla in "mittenknappen" (vad den nu heter) och Menu i ca 5 sec?

Tack för detta tipset, nu hittade datorn min iPod som försvann i djupaste Zambia. Cyklomannen

Ursprungligen av kainen:

Det ÄR 8,5% moms på amerikanska applestore som inte är medräknat i priset på hemsidan

Har precis fått min iPod från USA. Jag hade möjlighet att köpa på lite andra platser oxo så jag kollade runt lite. Detta med växlingskurser är antagligen grejjen - En iPod verkar kosta lika många dollars som Euros. I och med en dollar som kostar under 7 spänn så blir det billigare i USA. Antaglingen var det inte så stor skillnad för en säg 1-2 år sedan då dollar och Euro ungefär var lika.

Moms och så spelar säkert in oxo, men framförallt så är det nog dollarkursen som gör avgörandet.

För övrigt så kom min iPod med paket och det gick fint. Jag köpte ett adapter set till laddaren vilket kanske är lite övermaga eftersom ClasOhlson tricket är det billigaste. Allt fungerar som det skall och jag laddar den med musik för glatta livet.

Litet tillägg:

Anapod full version 916 kB
Itunes Windows 21.3MB

Anapod kostar inte så mycket och gör hanteringen av iPoden mer Windowsig...

Jag själv sitter med en PC och har använt Winamp eftersom den funkar så bra med SHN format. Version 2.9 har varit stabilt och funkar utan problem, samt är hyffsat litet. Så blir jag tvungen att kolla in iTunes som jag upplever alldeles för stort. För mig handlar det om att spela musik, som jag har ordnat i datorn. Jag är helt enkelt ovan, men storleken tycker jag inte motsvarar vad programmet gör. Efter ganska kort övervägande fastnade jag för anapod som upplevs Windowsigt om uttrycket tillåts. Programmet är mindre och funktioner som jag behöver finns. Hanteringen av musiken klarar ju iPoden och anapod tillsammans helt ok. Jag kan spela musik i Winamp från iPoden och jag kan föra över filer till iPoden som jag är van.

Det är klart att det kan upplevas som surt att först köpa en grej som man behöver en speciell spelare for - detta är ett till leda återkommande tema i forumet. Som jag ser det går Ipoden lös på ca 3-4 tusen, så 180 spänn är ju en mindre kostnad i sammanhanget. Man måste ju inse att Apple ser iPod som en inkörsport till Mac världen och då är det klart att iTunes som är såpass Macigt lanseras hårt. Se bara vad som står i MacWorld rörande detta. Att Apple skulle resignera och skapa en explorer a la windows för PC versionen till iPod verkar kontra produktivt för dem. Det är som att Windows skulle levereras utan Internet explorer, mediaspelaren och outlook express. Jag förstår strategin bakom och den är helt förståelig. Om man inte gillar iTunes finns alternativ, vilka man i vissa fall får betala en slant för, i vissa fall inte tex ephpod.

Ett par justa lurar kanske?

1