Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lowprofile

Lowprofile

Medlem
  • Registrerad 2005-01-11
  • Senast aktiv 2008-09-09
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen Lowprofile har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av CT_:

Hur gör man för att få låtarna som man har på Ipoden till datorn? hittar inget i Itunes och när man öppnar "flyttbar disk" enheten så hittar jag inget där heller

Enkelt svar - det går inte via varken Itunes eller via filsystemet. Däremot finns det en uppsjö småprgs som fixar det. Min favorit är Yamipod.

Finns det någon möjlighet att koppla en viss txt-fil i Notes till en låt? Tanken är förstås att ha en större mängd låttexter lagrade på Ipoden och att när man tar upp en viss text på skärmen så börjar låten spela samtidigt... Ser egentligen inte riktigt den stora vitsen med textfiler på Ipoden annars...

Ursprungligen av Oloff:

Tack för svaren. Skall försöka mäta hur batteriet håller. Några vettiga tips på hur batteriet ska skötas verkar dock inte finnas. Mest en massa gissningar. Tack igen.

Det här med minneseffekter (dvs att batterier tar skada av att laddas utan att vara urladdat) gäller endast gamla Ni-cad batterier samt till viss mån Ni-Mh som kom därefter. Dagens Li-jon batterier som sitter i Ipod men även i mobiltelefoner etc har ingen sådan begränsning. Det innebär att du kan ladda på ett halvurladdat batteri utan att påverka prestande och livslängd.

Däremot har Li-jon (precis som andra batterier) ett begränsat antal laddcykler som definierar livslängden. Det här är ingen exakt vetenskap och antalet laddcykler är heller inte precist definierat för varje batteri, men i princip kan man säga att batteriet tål X antal påbörjade laddningar under sin livslängd. Varje gång du ansluter batterier för laddning startar du en sådan laddcykel och det i sig minskar batteriets livslängd (däremot inte hur pass urladdat det är). Jag brukar därför inte heller ansluta till datorn i onödan.

Hoppas detta bringar viss klarhet! För att svara på din fråga dock... det går tyvärr inte att ansluta utan att samtidigt påbörja en laddning. Däremot borde det gå att utveckla ett hack som gör jobbet.

Ursprungligen av Corvette:

Lycka till. Letade i 2 dgr e Itrip i Bangkok utan att hitta någon.

Via Griffins hemsida hittade jag fyra officiella dealers i Bangkok. Så nog borde det gå att finna alltid...

http://www.spv.co.th/how2buy/index.php?language=EN

Ursprungligen av ulna:

iTripen är identisk i sig, däremot är frekvensfilerna olika beroende på var du köper den. Frekvenspaketen finns att ladda ner på http://www.griffintechnology.com/software/software_itrip.html

Jag har själv en iTrip köpt i Hong Kong.

/U

Tackar så hjärtligt. Bangkok, here I come

Hej på er,

Är det någon som vet huruvida en Itrip mini är identisk vart den än säljs i världen. Har en asiensåld Itrip samma frekvensomfång (är det inte 87,5-108 Mhz) som en USA-såld? Finns det några issues alls att fundera kring vart man köper en Itrip?

Det högre priset lär vara beroende på den trevliga svenska momsen på 25% som läggs på priset. Men med en snäll arbetsgivare kanske man kan få en Ipod shuffle som USB-minne...?

1