Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
himasaram

himasaram

Medlem
  • Registrerad 2004-11-08
  • Senast aktiv 2005-08-08
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen himasaram har skrivit i forumet.

1

Jag har en PowerBook köpt i Japan (2004) och har haft samma huvudbry ett tag. Körde länge med en strömomvandlare köpt i Japan, men blev för bökigt eftersom alla japanska elektriska prylar fick samsas om en omvandlare!

Då bestämde jag mig för att utnyttja det faktum att Apples strömadapter är universell och skulle fungera perfekt i Sverige om man bara kunde ändra stickkontakten. Första försöket var att skaffa en enkel stickkontaktsskarv (Japan har samma kontakter som USA), men efter idogt sökande fick jag höra av en större elbutik att sådana inte får lov att säljas i Sverige av säkerhetsskäl (inga problem att få tag på i Japan eller USA). Det ska noteras att Claes Ohlson säljer en universell reseadapter som skulle kunna användas på det sättet, men har ägt en sådan och gjort mig av med den igen illa kvickt eftersom den är ytterst opraktisk och inget man vill använda dagligen.

Nästa försök var att köpa en "äkta" Apple-komponent; närmare bestämt sladden som löper från adaptern till stickkontakten. Hos flera Apple-återförsäljare fick jag höra att det enda de kunde sälja mig var hela adapterpaketet för dryga tusenlappen, och det verkade synnerligen.... drygt. AppleCare Sverige kunde efter en kvarts sökande i sina databaser hitta den reservdel jag var ute efter! Hurra!... tänkte jag. Men gissa vad Apple sålde till mig för nästan 200 spänn?!? En helt vanlig europlugkabel som är identisk som den man får med en sketen bandspelare (fast Apple-vit förstås)!! Gnidet av Apple. Men bra att deras senaste adapter kan användas med en billig standardsladd.

Ok, här är hur jag löste det:

Nyregistrering av certifikatet gjorde jag på en äldre PB med OS 10.3.5 (dock MED Java 1.4.2 Update 2). Certifikatet flyttade jag till min arbetsdator. Fungerar perfekt igen.

Kontentan: Nyregistrering av certifikat fungerar INTE på OS 10.3.6

SNÄLLA Handelsbanken, ni kan väl åtminstone LÅTSAS att ni bryr er om oss macanvändare.

"If you go to a URL that requires client-side SSL with Mozilla and you don't have a personal certificate, Mozilla will give you the error "[server name] has received an incorrect or unexpected message. Error code -12227.""

Är det inte meningen att man ska få registrera sitt certifikat när man försöker logga in första gången??

about:plugins i NS visar:
Websigner Plug-In

File name: STPersonal.plugin
Websigner Plug-In (3.0.0.8)

MIME Type Description Suffixes Enabled
text/x-text-to-sign Websigner, Files to sign sgn,smp Yes
application/x-registration-utility - reg Yes

...så pluginprogrammen är ju närvarande...

Ursprungligen av St Anger:

Vilka ska jag ta bort?
Det finns lika många plist-filer som det finns människor i världen.

Jag undrar också hur man rensar bort NS7.2 från sitt system?!? Jag har tagit bort allt som tycktes ha med netscape eller mozilla göra i Library i både roten och hemkatalogen.

När jag försöker logga in på handelsbanken "w03.handelsbanken.se has recieved an incorrect or unexpected message. Error Code: -12227"

Detta är fjärde gången jag installerat HB:s s.k. säkerhetslösning. Varje gång har det varit nya errors och problem. Snart får det vara nog

Tack för era svar!

Egentligen, så fort jag hörde det där skrapande ljudet insåg jag att mina data var totalkörda. När man vänder på disken är det något som skramlar på ett ytterst oroväckande sätt. Läsararmen har väl antagligen brakat rätt ner i diskarna och trasat sönder allt av värde...

Nå, jag var iallafall tvungen att fråga nån för att inte gräma mig i efterhand

Hej, detta är mitt första inlägg här på 99mac, och det är väl inte direkt glada nyheter jag har.

I veckan dog min iBook (2001) efter tre års trogen tjänst. Systemet hade hängt sig efter en vila, och efter en omstart fick jag det fruktade blinkande frågetecknet. Dessutom gav själva hårddisken ifrån sig ett ytterst illavarslande skrapande ljud jag inte hört förut. Apple Hardware Test meddelade att det saknades lagringsenheter. Håhåjaja.

Nå, med hjälp av följande suveräna guide bytte jag ut den defekta 10 GB-disken från Toshiba och satte istället in en 20 GB från Hitachi. Datorn går nu som en klocka igen och är som en liten bonus nästan ljudlös.

Vad som jag vill fråga dock, är om någon känner till en (gärna fri) mjukvara för att rädda data från en död hårddisk. Jag skulle t.om. kunna tänka mig att anlita ett företag till en rimlig avgift (som en studentekonomi klarar av) eftersom jag inte gjort en omfattande backup på över ett halvår.

Tacksam för svar!

1