Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
stoffe

stoffe

Medlem
  • Registrerad 2005-03-09
  • Senast aktiv 2005-04-19
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen stoffe har skrivit i forumet.

1

Varför händer plötsligt ingen då jag försöker dra över musikfiler från iTunes till iPoden? Har funkat så bra innan. Jag har iTunes instä'llt på masnuell hantering, jag markerar alla musikfilerna och försöker dra dem över till podden. Allt ser normalt ut men ingen överföring påbörjas.

Nån annan som vet om kopieringsskydd, fel filformat eller liknande kan ställa till det i Ipoden när man försöker lägga in en ljudbok?

Ursprungligen av esu:

Itunes fungerar som föjlande: Allt som finns i itunes förs över till ipoden och allt som inte finns i itunes raderas på ipoden.

Ett enkelt exempel:

Du drar in en mapp i Itunes.

Tar du sedan bort en låt i itunes och kör en uppdatering (kopplar in ipoden) så försvinner låtarna på ipoden som inte finns i itunes.

Hoppas du fattade nått iaf..

//

Erik

Nej, nej det handlar inte alls om det. Jag vet hur iTunes fungerar i det avseendet och har ställt in programmet på manuell hantering. Här handlar det om något annat.

Som nybliven iPod mini-ägare råkar man fårstås ut för en hel del konstigheter som man inte riktigt rår över, men det här var märkligt.
Hade min nya mini fullmatad med musik då jag skulle lägga in en ljudskiva från iTunes. Skivan var lånad på biblioteket och jag är fullt medveten om att den kanske bar på någon form av skydd. Men detta. Efter många försöäk såg det ut som om spåren kopierades över till iPoden. Det var mp3- format och jag hade ingen aning om var filerna skulle komma att hamna. Då jag sedan kopplar ifrån iPoden är det totalt rensad på allt vad jag lagt in. Inte en enda låt kvar och naturligtvis ingen ljudbok heller. Var det månne ett kopieringsskydd som ställde till det så. Nu har jag överföret all min musik igen och det tycks fungera. Men skall jag inte kunna härbärgera en bok i spelaren också?

Ursprungligen av mione:

Vad jag vet så går det inte spela in ljud på minin, däremot finns det tillbehör till stora ipoden för inspelning som man kopplar in i hörlursuttaget. Skulle bli jätte glad om det visade sig att det går att spela in på minin också men vad jag har hittat så går det inte än iaf.

Det är ju, isf, verkligen en brist opå en så dyr spelare.

Ursprungligen av stoffe:

Går det att använda Ipod mini som fickminne. Alltså kan man spela in röstljud. Var ansluter man i så fall en mic, vad finns för lämplig mic, pris?
Eller finns det rent av en inbyggd mic någonstans?

Är det verkligen ingen här som kan svara på detta? Jag trodde Ni var ipod freaks......

Går det att använda Ipod mini som fickminne. Alltså kan man spela in röstljud. Var ansluter man i så fall en mic, vad finns för lämplig mic, pris?
Eller finns det rent av en inbyggd mic någonstans?

Jag har en massa låtar i min ipod mini som inte har några titlar bara spårnummer i listorna. Hur gör jag för att samla dessa i olika grupper med album- eller artistnamn.

Ursprungligen av Meroigo:

Ja, där har jag alltså citerat en FAQ på iPodlounge. http://www.ipodlounge.com/faqs_more.php?id=5520_0_10_0_C
Hoppas det hjälper...

Tack så mycket för det. Det var ju enkelt.

Använder min ipod på två olika datorer., På den ena har jag ställt in manuell hantering. Men när jag nu skall gå till den andra datorn vill jag inte förlora alla låtar jag lagt in. Så hur gör jag för att ändra den till manuellt utan att den automatiska synkroniseringen startar då jag ansluter ipod?

Om jag har min ipod mini inställd på manuell i iTunes, var hamnar då låtarna som jag drar över till spelaren? Sorteras dom ändå efter artist m.m. Om inte, hur gör jag det själv i manuellt mode?

Stoffe

Får en fullsträndigt grön och ny mini-användare fråga efter att ha läst alla inlägg om batterier och dålig batteritid. Vad är det för batterier och var tusan sätter man i det? Jag kan inte se en ända liten lucka som går att öppna och kan dölja ett batteri.

Stoffe

Får en nybörjare ställa en simpel fråga? Fungerar ipodmini bara med Itunes?

Stoffe

1