Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mione

mione

Medlem
  • Registrerad 2005-03-12
  • Senast aktiv 2006-08-12
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen mione har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2005-03-21 23:16
Ursprungligen av adl:

Fan håller på att bli tokig på det här problemet, Någon som har hört eller läst något officielt från Apple om det.

Nu har jag börjat dela mina böcker i typ 4 filer så man slipper spela fram typ 10 timmar.
Har sista 2 timmarna kvar på Da vincikoden och som vanligt så fick poden för sig att hoppa till huvudmenyn och tappa bort vart jag va...

Har märkt att man kan spola fram i itunes och sen koppla in ipoden i datorn så uppdateras den efter där man satt märket i itunes, ett tips för att slippa spola i spelaren. Om man är hemma så funkar det ju. Kör du med knepet att pausa och lyssna tills hårddisken slutar surra och sen trycka på boken igen? Det fungerar fint för mig, som en tillfällig lösning. Hoppas att problemet löser sig med nästa uppdatering!

  • Medlem
  • 2005-03-17 15:45
Ursprungligen av adl:

Någon som har testat???

Vill inte behöva betala för ett program när man kanske redan har betalt för boken.

  • Medlem
  • 2005-03-15 12:53
Ursprungligen av stoffe:

Är det verkligen ingen här som kan svara på detta? Jag trodde Ni var ipod freaks......

Vad jag vet så går det inte spela in ljud på minin, däremot finns det tillbehör till stora ipoden för inspelning som man kopplar in i hörlursuttaget. Skulle bli jätte glad om det visade sig att det går att spela in på minin också men vad jag har hittat så går det inte än iaf.

  • Medlem
  • 2005-03-13 21:32
Ursprungligen av erikohman:

Jag har funderat på detta lite mera och undrar om vi får samma fel om vi skulle köpa AAC-ljudböcker som nu finns att köpa på svenska, nån som vågar prova?

Har också funderat lite på det, men visste inte att det fanns att köpa på svenska. Jag kan tänka mig att pröva såsmåningom när jag lyssnat klart på den bok jag har nu, det är ju billigare än att köpa cd-böcker. (Nu har jag lånat på bibblan)

Fungerar det inte med köpta böcker så ska jag nog kräva en ny på garantin!

  • Medlem
  • 2005-03-13 15:58
Ursprungligen av erikohman:

Den borde juh fungera fint. Jag vet heller inte om ALLA som andvänt guiden har problemet. Men innna vi vet vad det beror på är det nog bara att när man ska lyssna på boken igen efter att ha synkat den eller lyssnat på musik så bör man alltså pausa boken, låta iPoden arbeta (den surrar) och sedan fortsätta igen, då fungerar det fint. Men det är ju inte rätt!

Ja det verkar ju som det fungerar, det är ganska lätt gjort ändå.. i värsta fall får jag väl försöka få ipoden utbytt. Det är bara ngn vecka sen jag köpte den så garantin är ju kvar ett tag till!

  • Medlem
  • 2005-03-13 15:14
Ursprungligen av erikohman:

Har du lyssnat på en bok och sedan musik? Har du spolat fram den ganska långt (några timmar?) och lyssnat en stund och sedan lyssnat på musik och åter lyssnat på boken? Andvänder du min guide steg för steg?

Jag har inget problem med att iPoden minns om jag bara lyssnar på olika böcker, det uppstår bara när jag lyssnat på musik eller efter det att jag synkat med iTunes.

Nej jag hade inte lyssnat på musik emellan, men nu har jag det och det fungerade inte för det blev sådär igen! Jepp har använt guiden till punkt och pricka både första gången och sen nu när jag gjorde om det till två filer istället. Vad trött jag blir, har suttit i flera dagar med det här nu på olika forum och blev så glad när det först verkade fungera efter din guid.

Såg i en av trådarna som du länkade till att de pratade om kasset adapter till bilen. Det var flera som använt sig av sådan och de hade en teori om att det berodde på den. Jag har använt min ipod i bilen med just en kasset adapter, och det var det jag gjorde idag när det sen slutade att fungera igen. Har du använt din ipod inkopplad med en sån?

  • Medlem
  • 2005-03-13 14:45
Ursprungligen av adl:

Jag har exact samma problem med att den bara dör helt plötsligt när man lyssnar på ljdböcker fett iriterande, Jag har en 6GB mini den e ju helt ny så det borde ligga i mjukvaran felet.

Har också en helt ny mini fast en 4GB. Har samma tanke om att det förmodligen inte är ngt fel på hårdvaran!

  • Medlem
  • 2005-03-13 14:43
Ursprungligen av erikohman:

Alla mina böcker är alltid under 320 Mb så jag tror inte att det är felet för min del, men kanske är problemet för dig.

Än så länge verkar det som det fungerar nu. Vet inte om det beror på att jag gjorde det till två filer eller om det är så att det blev något fel vid konverteringen till AAC-fil första gången. Tror nog snarare att det var där det uppstod ngt fel sist, eller vid sammanlänkningen av filerna i merge. Eftersom dina filer inte är så stora så verkar det ju som att problemet snarare ligger i något steg av konvertering och inte i filstorleken.

  • Medlem
  • 2005-03-13 11:07
Ursprungligen av erikohman:

Jag har sökt en föklaring, men det verkar vara ganska svårt att hitta en lösning. Jag har själv försökt hitta info på http://www.ipodlounge.com/ men det finns SÅ MYCKET på den sidan och på engelska. Ni får gärna hjälpa till så guiden blir rätt, för annars så funkar den juh toppen!

Hej Erik, var inne och kollade lite på www.ipodlounge.com och hittade en mening i ett inlägg att filer som är över 320 mb inte alltid fungerar korrekt i ipoden. Min bokfil har blivit lite över 400 mb så jag ska testa att dela upp den i två istället. Skriver sen om det fungerat eller inte!

/Malin

  • Medlem
  • 2005-03-12 18:43
Ursprungligen av erikohman:

Gahh!! Att rippa boken i Stereo hjälpte inte. Jag kan alltså lyssna på en bok. Göra något annat med min iPod och sedan börja lyssna på boken igen, men efter någon minuts lyssnade så går boken tillbaka till startläget och bokmärket försvinner... NÅGON som har någon idé om vad som är fel???

Hej jag har följt din guide och har exakt samma problem! Vore tacksam om ngn kom på vad det är för fel, själv är jag inte så jätte duktig på sånt! Har dock märkt att när man kopplar in ipoden i datorn så kommer bokmärket tillbaka dit det var senast man kopplade in den, men efter några minuter igen så så hoppar allt tillbaka till huvudmenyn och sen är den från början igen! Enerverande, när man äntligen hittade en lösning för ljudböckerna så är det ngt litet som inte riktigt fungerar men som är så viktigt, man kan ju inte spola fram tio timmar sen när man kommit lite längre!