Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gabbbahey

gabbbahey

Medlem
  • Registrerad 2005-03-24
  • Senast aktiv 2018-03-13
  • Antal inlägg 78

Foruminlägg

De senaste inläggen gabbbahey har skrivit i forumet.

Skickar filer hela tiden gör jag kanske inte, men det görs ju backup till min time capsule med jämna mellanrum.

Skaffa en router till känns overkill för att göra ett klipp gällande en airport express. Då kanske det är bättre att köpa den nyare varianten för en extra femhundring.

Jag har en nyare imac som så vitt jag vet kör med 802.11n, min router är en time capsule som också den kör med 802.11n (och är bakåtkompatibel.)

PlanB: Så att streama filer via en gammal airport express slöar inte ner mitt övriga nätverk? Dvs vad händer med det övriga trådlösa nätverket? kommer det också gå enligt den lägre hastigheten?

Hej!
Jag har blivit erbjuden att köpa en bekants gamla Airport express. Den är den äldre typen som kör 802.11g. Jag kan troligen få köpa den för 300-400:- cirka.

Jag skall använda den främst till att kunna lyssna på datorns musik i ett annat rum.
Är det då märkbar skillnad mellan 802.11n och 802.11g?

Bättre att hosta upp pengarna för en ny?

tack på förhand!
mvh

Segt.
Det hela hjälpte inte mig.
Kan fortfarande inte använda kortkommandon i illustrator.

Jag tänkte snarare på Mattos lösning med att aktivera USA tangenbord och att ha svenskt pro tangentbord som standard.
Vart gör jag de ändringarna?

Grymt!
Jag har haft precis samma problem med Illustrator. Har testat en massa olika teorier utan lycka och Adobes support har inte kunnat hjälpa mig.

Verkar ju som att det finns en lösning efter vad jag har förstått på era inlägg. En fråga bara: Vart gör jag dessa tangentbordsinställningar? Hittar inget i systemhanteraren.

Resetknappen? Vart finner jag den?
Tips på hur jag kollar ifall batteriet är ok?

Jag får ingen snurra överhuvudtaget, bara grå skärm.

Hej

Min mac mini fick spader häromdagen och låste sig. Jag startade om men den stod och snurrade med grå skärm och ngn liten symbol so jag har för mig såg ut som en gammal mac eller nåt...
Jag startade om igen denna gång med systemskivan i.

Nu kom den aldrig längre än till en helgråskärm, samtidigt som man hörde hur den stod och tuggade på skivan.

Började nu bli lite nervös. Tog med mig burken till jobbet, kopplade den med firewire till datorn där och startade minin med "T" intryckt. Inget hände och jag utgick från att detta berodde på att den var koncentrerad på att försöka läsa skivan som hade fastnat.

Har nu haft loss chassit till minin, och lyckades pilla ut skivan. Troligen är väl den optiska enhten körd nu, men jag kan fortfarande inte starta burken som firewireenhet...

Vad göra?

Är nästa steg att plocka ut hårddisken och försöka koppla den direkt till annan dator?

Synd på datorn, men allt som ligger på hårddisken är ändå viktigast.

Någon som varit i samma situation och har tips?

mvh

Hej!
Jag hörde en låt för ett tag sen som enligt uppgift var med Elton John.

Låten är (vad jag vet) inte utgiven på nån skiva. Elton är ruskigt full och man hör knappt vad han sjunger mer att han ylar och låter helt desperat.

fruktansvärt bra och roligt.

nån som vet vad låten heter? skulle vilja hitta den nånstans, men svårt utan titel. Elton john har ju släppt en del genom tiderna (varav mkt av det är skit, iaf det släppt de senaste åren, se lejonkungen...)

tack på förhand!
mvh

Ursprungligen av BetaOscar:

Tjena, jag har tabbat mig ganska rejält genom att ta bort alla mina bilder från datorn hemma. Men som tur är har jag bilderna på min ipod photo, dock bara synkade genom itunes, så jag kommer inte år dom via utforskaren. Finns det något sätt att kunna "restora" bilderna från ipoden till datorn igen?

Vore tacksam för all hjälp jag kan få.

/Oscar

För att du ska ha nån glädje av bilderna som ligger på ipoden måste du ha klickat i rutan "inkludera bilder i full upplösning" när du la in bilderna på ipoden. Annars är bilderna pyttepyttesmå.

Har du bilderna inlagda med full upplösning så kan man plocka dem (om jag har förstått det rätt) genom att klicka i "aktivera som hårddisk" under allmänt fliken. Har dock inte gjort det själv.

Ursprungligen av _cecilia89:

Hmm, okej.. men isåfall undrar jag vad de menar med "3. Importera innehållet på en ljud-CD som innehåller spår av medellängd (3 till 8 minuter) med MP3-konverteringen inställd på 160 kbit/s."
Att importera musik från en skiva vet jag hur man gör, men just den sista biten "med MP3-konverteringen inställd på 160 kbit/s"? Är det som man ställer in när man överför låtarna från skivan eller?

Jepp, jag tror det är det de menar.

Har själv lite problem med batteriet, har inte tajmat det, men det tar misstänksamt fort slut... Ska göra det där testet.

Här kommer dock en lite dum fråga: Hur vet man hur länge batteriet räckte? Kan man klocka det på nåt vis? Känns ju inte troligt att jag kommer se när min ipod dör pga av att batteriet tar slut (efter ca 15 timmar)...

under info kan man ställa in skiva 1 av 3, 2 av 3 etc.

om du markerar alla låtarna på disc 1 och sedan går in på info och väljer skiva 1 av 3 (om det finns tre discar i boxen) osv.

Borde inte det funka?

(har inga boxar på min ipod att testa själv på...)

de menar den egna eq´n som du kan ställa in i itunes. Står eq på ipoden på "av" innan du börja spela nån låt, så spelas musiken med den isntällning du hade i itunes.

Skulle du ändra till t.ex. "rock" på ipoden och sen ändra tillbaks till "av" så finns inte itunes-inställningarna kvar.

men nån som vet ifall man kan köpa det någonstans? verkar ju som att man måste ha företag för att handla där?