Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
limerick

limerick

Medlem
  • Sysselsättning Jag har massa bra och dåliga egenskaper, förmågan att fläska om mig själv är ingen utav dom
  • Registrerad 2005-04-23
  • Senast aktiv 2010-06-04
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen limerick har skrivit i forumet.

Talar du om mitt specifika problem eller om buggar i iTunes generellt? Försökte söka utan lycka på iLounge, men såg inget om fel (-69)... Konstigt.

Jag antar att du skojar? Kollade på Apples Support-site utan lycka...

Detta säger datorn (WinXP SP2) när jag försöker starta programmet. Det fungerade att starta för två dagar sedan.

Jag har testat att reparera och installera om iTunes (som är den senaste versionen, samma som fungerat tidigare), samt startat om datorn ett otal gånger. Jag har 30 GB ledigt på C-disken där iTunes är installerat. Det hela förefaller ologiskt, kan inte komma på några maskin- eller hårdvaruförändringar jag gjort.

Känns någon till detta eller har sett det på något annat forum? Skriv isåfall, snälla! Jag har alltid fnyst åt den ofta obefogade kritiken mot iTunes, men i det här fallet känner jag mig redo att sluta upp i fackeltåget.

Tack på förhand och god fortsättning!
David

Hejsan!

Jag ledar efter en metod för att på ett snyggt sätt få bort gravyren på baksidan an en iPod Photo 30 GB. Vet inte riktigt vilka möjligheter som finns för ändamålet, men någon sorts slipning torde väl vara den bästa lösningen.

Sökte lite i forumet utan lycka, så om ni känner till någon metod eller minns er ha sett någon tråd här eller på t ex iLounge får ni gärna droppa ett svar här.

Tack på förhand!

Ursprungligen av iPod_sebbe:

Vad ska man ha för slags trasa eller duk? DISPLEXEN funkar bara på framsidan va? Eller kan man köra det på baksidan också?

Jag undrar detsamma -- vilken sorts trasa är på plats? Borde inte en glasögontrasa duga bra. Jag har lite tunna men för den delen irriterande repor på min iPod-skärm, och en iCleaner med frakt känns lite mustigt för mitt förhållandevis ljumna behov.

Hur mycket Displex ska man använda? Kom gärna med lite specifika instruktioner, ni som vart män nog att göra det!

Uppdatering
Läste just här i forumet att Displex inte fungerar med iPod Photo... Stämmer det verkligen? Är glaset annorlunda på färgpoddarna?

Det finns dessutom en utmärkt drag-and-drop-funktion. Markera aktuella låtar, sedan drar du valfri bild (håller inte vänster musknapp) från antingen Utforskaren eller en hemsida. Om du drar bilden från ena programmet och sen till iTunes på startfältet, kan du sedan släppa bilden över en ruta i nedre vänstra hörnet där det står något i stil med "Put your artwork here".

Låter kanske lite krångligt, men är kalassmidigt när man förstått det hela. Detta gäller f ö till PC, vet inte hur det är med Macen.

Hey!

I ungefär 2 år har jag suktat efter en iPod, utan att ha haft pengar eller möjlighet till inköp. Redan efter ett halvt års suktandet kompromissade jag med en liten 256 MB Jens of Sweden. En god trotjänare må jag säga, men siktet var alltid inställt på Apples guldklimpar.

I takt med att inkomster och musikintresse ökat, beslutade jag mig under min Europa-flygtrip under 3 veckor, att med lite reskassa i behåll införskaffa en iPod vid min hemkomst. Med mitt musikbibliotek och materialistiska sinne, framstod 20 GB-versionen med färgskärm (albumcovers, mums!) som ett självklart alternativ. Och mycket riktigt, i måndags den 22 augusti beställde jag den, komplett med gravyr och fri frakt till det mycket förmånliga priset av 2695 kronor tack vare CSN-rabatt och svikande försäljningssiffror hos utgivaren.

Genast gav jag mig in i världen av iPod-fanatism med allt vad det innebär. Jag möttes av ett sprudlande världscommunity i iLounge (deras bok var väldigt underhållande, och framförallt lämplig "inför"-läsning) och sin svenska lillebror här på iPod.se! Hos dessa möter jag en sofistikerad, engagerad och gladlynt massa där man genast känner sig välkommen.

Idag har jag postat 3 inlägg på sidan, mina 3 första. Med hopp om flera, och välbefinnande,

David

Hej på er,

Detta svar kan möjligtvis finnas i forumet, men med nya versioner av iTunes (4.9) och olika operativsystem (WinXP Pro) i åtanke tyckte jag att en ny tråd var berättigad, för att undvika onödiga missförstånd.

m3u-filer och iTunes?
Jo, i de flesta av mina mp3-mappar finns playlists (*.m3u) som jag inte är intresserade utav. Jag började precis med iTunes (väntar på min iPod att komma på posten) och har inte någon möjlighet att pröva med podden, utan gör allting i förberedelse inför min ögonstens ankomst! Trots att jag importerar en mapp med både mp3-filer och m3u, så förekommer inte dubbla uppsättningar av låtarna, vilket naturligtvis är bra -- men kommer det se likadant i Podden som i iTunes?

Hela igår kväll spenderades letande efter nackdelar med iPouchen i form av recensioner och forumtrådar. Kammade i stort noll i mitt sökande, utan detta verkar vara en riktigt schyst produkt för de som inte vill bepansra sin Pod med tighta skal och kåpor. Att jag inte ser den genom tygpåsen gör att jag uppskattar användandet av den ännu mer! (Rena spekulationer, sitter och väntar på min 20 GB iPod jag beställde i måndags).

Hursomhelst, idag bestämde jag mig för att beställa iPouchen, och den enda svenska sida jag hittills sett som säljer den (till bra pris dessutom) är iStuff. Efter att jag betalat för den (kortbetalning på sidan) får jag en rad bekräftningsmail, orderstatus och välkomnande som medlem. För att demonstrera hur sjukt snabba de här gossarna är:

Orderbekräftelse 3:40 pm

Ny status: Bekräftad 3:42 pm

Ny status: Paketerad, inväntar leverans 3:44

Jag kan bara säga bravo!