Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MartinHelgesson
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-04-23
  • Senast aktiv 2012-04-14
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen MartinHelgesson har skrivit i forumet.

Som ensam Mac-användare på kontoret har jag lite problem med att komma åt nätverket. Servern svarar "fel lösenord" när jag försöker ansluta, och som jag förstått saken så beror det på att Macen skickar lösenordet krypterade, vilket servern inte fattar.

Jag behöver hjälp med att stänga av krypteringen av nätverkslösenord! Har sett att man kan göra det i terminal, men förstod inte hela processen.

Jag funderar på att skaffa ett apple bluetooth tangentbord, men eftersom jag ibland använder boot camp undrar jag om det fungerar även i windows?

Jag har inte kontaktat apple än, ville kolla med er andra som har erfarenhet om det var något särskilt man borde tänka på... verkar som det bara gäller att ta tjuren vid hornen och ringa apple.

Visst ringer man applestore som vanligt?

Hej!

Jag har en MBP av allra första snittet. Jag har bytt vänster fläkt vid ett tillfälle, logikkortet och skärmen vid ett annat. Nu har även min högra fläkt börjat krångla, det är alltså den fjärde gången något strular.

Jag tänker att det är dags att ringa applestore och be om en ny dator. Enligt konsumentverket har man väl rätt till det vid tredje reparationen? Någon som provat detta och vet hur apple gör, hur man bör gå till väga för att få sin vilja igenom etc? Jag behöver min dator i mitt arbete och skulle därför behöva få den nya hemskickad innan jag lämnar in den andra så att jag aldrig är utan, är detta möjligt? Jag borde väl inte behöva bekosta backuplösningar heller?

Tack på förhand!
Martin

Man tackar! Det var ju löjligt enkelt egentligen... tyckte bara att det såg annorlunda ut första gången jag provade, och var rädd att den hade låst sig eller något pga att jag skrev in fel lösenord två-tre gånger...

tack igen!

Kan du förklara vad du menar med 'feedback-pluppar'? På vilket sätt hjälper det mig?

Hallå!

Jag skulle ordna så att OS X slutar skicka krypterade lösenord genom att joxa lite i terminal, enligt en guide på macoxshints.com. När jag uppmanades skriva in mitt lösenord tryckte jag bara enter direkt, eftersom jag inte hade något lösenord, vilket inte fungerade.

Nu har jag ställt in ett lösenord för systemet, men när jag ska skriva in det i terminal blir det en svart ruta istället för teckenmarkör, och jag kan inte skriva något.

Varför blir det så, och vad gör jag nu?

Hej på er!

Är det någon mer än jag som upplever att ljusstyrkan på Macbook Pro är ojämn? Jag har en 15-tummare av första modellen, och när jag har en vit arbetsyta uppe är den nästan grå i kanterna, men ljus i mitten. Kan inte svara på om det har kommit nyligt eller om jag inte märkt det tidigare, men nu är det lite störigt! Är detta normalt, eller skäl att uppsöka verkstad igen? - Inlifemänniskorna ryggar tillbaka när de ser mig, efter allt slit med fläktar och logikkort...

Jag provade något tips här på forumet och skrev in ip-adressen manuellt, men då får jag till svar att användarnamnet eller lösenordet är felaktigt. Kan någon hjälpa mig?

Jag är inte så erfaren på det här med nätverk, men på mitt nya jobb ska jag försöka komma åt resurser som är lagrade på en windowsserver, men får detta meddelande till svar:

"Oringinalfilen "Servernamnet" kunde inte öppnas eftersom den inte kunde hittas."

Valen är "radera alias" "reparera alias" och förstås "OK"

Vad kan vara problemet, och hur åtgärdar jag det?

Jag använder Cyberduck för att ladda upp min iWeb-tillverkade blogg, men den börjar bli tung att ladda upp nu. Fast jag väljer "synkronisera" vill cyberduck ladda upp hela sajten varje gång. Går detta att ordna, antingen med cyberduck eller annan gratis ftp-klient?

Såg att applestore har börjat sälja en lur under namnet Artwizz HangPhones white and iSee mini, med en integrerad snodd att bära ipoden runt halsen med. Jag undrar om någon testat dessa lurar och har någon åsikt om ljudet?

Hittade Shure E2c till ett ganska nätt pris (61 USD) på www.discountheadphones.com, och undrar om någon köpt lurar därifrån? Hur mycket frakt blir det, hur lång leveranstid? Något annat man bör tänka på innan man slår till?

Har hittat ett vitt fodral till min ipod mini som gör den snarlik den större ipoden. Fodralet var av märket idee (eller idde?) och jag undrar om någon annan testat det? Det finns att beskåda på www.macoteket.se

Undrar om någon har testat anapod, och isåfall med vilket resultat. Vilka är programmets främsta funktioner, och vad är dåligt med det?

/Nyfiken Martin