Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon8930

anon8930

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2004-11-13
  • Senast aktiv 2013-03-16
  • Antal inlägg 202

Foruminlägg

De senaste inläggen anon8930 har skrivit i forumet.

Du tycker på NumLock, finns i mitten på överkanten på tangentbordet. Det som den gör då är att ta fram en Numpad som finns markerad på ditt tangentbord. Kan vara smidigt om man tillexempel ska sitta och skriva in en massa OCR-nummer eller liknande. För att återgå till vanligt tangentbord behöver du bara trycka på NumLock igen.

Nu vet jag inte om jag är rätt ute, men du kan gå in under nätverksinställningarna på systeminställningar och välja i vilken ordning den ska använda de olika nätverkskorten. Det är bara att gå till port konfigurering, eller vad det kan heta på svenska, och dra nätverkskorten i den ordning som man vill att datorn ska prioritera dem. Har för mig att Airport är högst upp i prioriteringen som standard.

Jag hörde på jobbet om en som hade problem med att köra andra Autodesk-produker i bootcamp. Minns inte exakt vad hans problem var, men jag kan försöka komma ihåg att kolla det imorgon och posta här. Tror dock att hans problem inte var licensen utan något annat.

Tyvärr så fungerar inte heller senaste betan med MapGuide, en open source platform för webkartor mapguide.osgeo.org, baserade sidor på senaste betan. De fungerar utan problem i nuvarande safari och i FF och IE så det är rätt surt. Antar att det är något med javascriptsbiten eller nått som går fel.
La in en rapport i bugzillan om det här, men det verkar som att det inte är någon som har sett den än.

Borde inte sökvägen till den lokala filen vara ~/Desktop/test.pdf

Systeminställningar - Delning - Internet - Välj från vad och till vad. Svårare än så är det inte.

Använd diskverktyg för att skapa krypterade disk-images på din externa disk. Det är i alla fall så som jag gör för att skydda de känsliga sakerna på min externa disk som ibland lånas ut till kamrater. På så sätt kan man ha delar av den som är skyddad och delar som är öppen för alla utan att behöver partionera om disken.

Borde gå att lägga en folder action koplad till mappen Musik så att varje gång du lägger till något nytt så lägger den till musiken i iTunes.

Ett tips är väl att gå in i Adiumforumet http://forums.cocoaforge.com/index.php och titta i tråden med skrivbordsbilder. Där brukar folk vara rätt duktiga på att skriva ner vad det är för olika teman de använder och så.

Ursprungligen av pesc:

Nej, tryck q för att lämna manualen.

ctrl-Z gör normalt så att det program man använder läggs i bakgrunden ("job control"). Kommandot jobs listar de jobb man har. Använd kommandot fg för att återgå till ett jobb man lämnat.

Sorry, gick lite snabbt när jag skrev där.

Ett komando som de flesta här använder men jag inte såg om vi hade nämnt eller inte, men som definitivt är något som man ska lära sig är "ssh", det är det som man oftast använder sig av för att kominucera med andra servrar.

Visst finns det många saker som är smidiga att göra i fönstren på operativsystemet, men i terminalen så har man en helt annan kontroll över det man gör, vilket är både bra och dåligt. Även om man inte ser det till en början så finns det nämligen en hel del begränsningar i fönstermiljön vilka man kan köra över i terminalen.

Ex. Du kopplar in kompisens iPod till din dator och vill ha hans musik-filer, dessa kan du inte kopiera i Findern. Några kommandon i terminalen och du har hela hans musikbibliotek på din dator.

Sen så är det ju så att du kan göra så sjukt mycket mer i terminalen än att kopiera filer, och när man sedan lägger ihop olika kommandon till ett arbetsflöde så händer det verkligen saker.

Det som jag dock använder terminalen till mest är att kommunicera med andra datorer. Fördelen med att jobba i terminalen är att allt du kan göra på din mac i terminalen kan du i princip göra på samma sätt på vilken UNIX dator som helst som du kopplar dig mot.

På det hela kan man nog sammanfatta det med att det är svårt att förklara på ett bra sätt allt man kan ha terminalen till och den är lite knepig att lära sig, men när man väl har börjat förstå så blir man mer och mer fast.

Har dock två tips till dig om du vill försöka lära dig en del på egen hand.
1. man
Hitta du ett kommando som du inte vet vad det gör i någon text, tillexempel "cp", gå då till terminalen och skriv "man cp" så får du upp manualen för kommandot "cp". (tryck ctrl+z för att lämna manualen)
2. apropos
Om du söker ett kommando som gör något speciellt, tillexempel kopiera en fil, skriv då "apropos copy" så får du upp alla kommandon som har något med copy att göra. Sen är det bara att undersöka de kommandon som verkar bra med "man".

Jag skickar mina mail ut genom gmails server och eftersom den skickar via port 87 eller nått så brukar den inte vara några problem att skicka mail oavsett vilket nät man sitter på.

Du ska antingen felsöka hårdvaran genom att starta upp den från Tigerskivan och köra hårdvarutestet där. (Stoppa i skivan och tryck ner C, har jag för mig, när du startar upp datorn för att starta från skivan.) Det låter dock rätt troligt att du måste lämna in den på service för att få det där åtgärdat.

> Code Red
Ta och prova det här så borde det funka.
http://www.macosxhints.com/article.php?story=20050514182520714

Något som jag skulle vilja se i Leoparden är en möjlighet att enkelt utan extraprogram köra program remote, något liknande ssh -X. I min fantasi så kombinerar man detta men att släppa en hypertunn tablet som inte behöver ha vidare mycket prestanda i sig eftersom den inte behöver köra själva programmen själv.

Sen om du inte vill installera något på din mac men råkar ha en linuxdator på nätverksavstånd så är det ju bara att ssh-a till linux-datorn och x-forwarda fönstret till din mac. Jag gjorde så när det var något program som var sjukt mycket enklare att få in på min freeBSD burk än på min ibook.