Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
art is quite useless
  • Registrerad 2005-05-14
  • Senast aktiv 2006-03-28
  • Antal inlägg 38

Foruminlägg

De senaste inläggen art is quite useless har skrivit i forumet.

Måste säga att jag tycker den var riktigt snyggt gjord!

Nej om jag inte minns fel ska eqn portas över till iPoden spårspecifikt... Eqn är dock inte Nanos starka sida, det håller jag med om. Det är därför man låter någon annan (producenten) mixa skivorna.

Det gör den inte för mig, finns låten redan i biblioteket blir den inte addad igen. Det är originalinställningarna tror jag, du har inte ändrat något någonstans?

Tror dessutom att bra MP3 VBR LAME 192+ är bättre än AAC om man ska ha hög kvalitet, men jag är inte säker.

Vill minnas att AAC är anpassat för att låta bra på lägre bitrates, runt 128-160, vilket för de flesta öron skall motsvara cd-kvalitet.

Ursprungligen av peterw:

jo just det har faktiskt lyckat förstå, att man ska hålla inne play knappen när man inte använder den..:)

Det är extremt viktigt att du håller knappen intryckt när du inte använder den. Om dublir trött i ena handen kan du alltid byta till den andra. För att göra ett så smidigt byta som möjligt, placera andra handens tumme bredvid första handens, tryck ner med båda tummarna samtidigt, släpp den första.

Jag tror att det är såhär, men jag är inte säker:

Ogg och AAC är optimerade för låga bitrates och AAC är bäst på 128kb/s. Sen blir det nog knepigare. Enligt diverse tester jag sett, som jag i och för sig inte vet tillförlitligheten på, är LAME MP3 VBR bättre än AAC vid högre bitrates, dvs 160-320. Om detta stämmer i praktiken vet jag ej, jag har inte utrustning nog att märka skillnaden. Personligen tycker jag att jag ibland får bättre "tryck" i mp3orna, men det kan ju lika gärna bero på distortion.

Har man inte en LAME MP3-konverterare (Som t ex EAC LAME) så är AAC att föredra då iTunes inte är bra på att göra mp3:or. Kvaliteten på AAC är högre än iTunes MP3.

Nej, en spellista tar aldrig plats, bara några kb för texten. Den är bara en lista med vad som skall spelas i vilken ordning. En smart spellsita tar ännu mindre plats eftersom den är dynamisk. Det vill säga: Den innehåller bara ett matematiskt uttryck för vilka låtar som ska spelas.

Ett exempel:

Smart spellista:
"Spela alla låtar av Martha Weinwreight som fått mer än 3 i betyg".

Vanlig spellista:
1 En låt av nån
2 En annan låt av någon annan
3 osv osv

Hoppas du förstår.

Filerna lagras bara en gång i "biblioteket" det andra är mer som kataloger över vad som finns.

Säger som jag sa i en tidigare tråd: AAC i all ära men tester visar att LAME MP3 VBR ~192 har marginellt bättre ljud än AAC vid den bitraten och högre (sen kan man diskutera hur bra ljud man verkligen behöver på en portabel spelare... speciellt när FLAC inte blir mkt större, runt dubbla storleken bara).

ATRAC är om jag minns rätt optimerat för extremt låga bitrates, alltså under 128 och ska därför låta bra eller kanske t o m bäst där, men det där "CD-ljudet" infinner sig inte riktigt och redan vid 128 låter AAC och LAME MP3 VBR bättre än ATRAC (subjektiv uppfattning).

Tar tillbaka min tidigare uppfattning om estetiken tills jag hållt i en i silversony. Har bara sett reklamen och då tänkt att Sony för första gången gjort ett snedsteg( men också tänkt att det är bra att de slåss på ett separat spår istället för att härma iPoden.). Den måste vara bättre än i reklamen helt enkelt.

Någon som för övrigt vet hur Sony lyckas kräma så extremt mkt kraft ur sina Lithiumjonbatterier (samma som iPoden). De ligger alltid typ 30% över konkurrenterna. (I många fall kan det iofs vara för att uteffekten är pinsamt låg, tänker främst på min MD och min CD-walkman.)

För övrigt vore en nano-hållare i svart granit kanske något?

Man ska självklart bygga sitt liv kring sina accesoarer. Jag bär alltid skjorta efter slipshumör istället för tvärtom. Väljer uppknäppning efter halsband osv.

Antagligen är den väldigt kompetent. Sony brukar göra bra grejjer. Mitt problem är bara att den är så fruktansvärt vulgär. Personligen föredrar jag slimmare basfärgade saker i största allmänhet.

Den är ju inte motbjudande rent estetiskt dock. Skulle säkert passa om man hade övriga accessoarer och möbler i liknande tema, men det lär vara väldigt ovanligt i Sverige. Inte så IKEA direkt.

Vad är Westisjeans f.ö.? Tycker snarare att 90% av alla (iaf under 35) bär Acne, Nudie, Replay eller Cheap Monday vilket passar Nanon mkt bra (raka enkla linjer).

Usch, såg riktigt vidrig ut! Har sett reklamer på den där tidigare och tycker att den ser ut som en leksakstelefon... Men som sagt... smaken är ju olika...

Kolla att porten verkligen är USB2. Min dator är t ex USB2 men två av kontakterna är av oförklarlig anledning bara USB1. Detta är tydligen riktigt vanligt, speciellt med frontportar.

AAC är väl underlägset MP3 Lame VBR ~192 eller? Har sett ett flertal tester där AAC krossar allt motstånd upp till MP3 LAME VBR ~160 (där de är likvärdiga)...

Är jag ute och cyklar nu? Som jag har förstått det är de övriga MP3-kodarna ganska dåliga (inklusive iTunes egen) men LAME ska spöa AAC vid höga bitrates? Sedan kan man ju diskutera om man behöver bättre än AAC 128...

Alltså: Det handlar som sagt inte om att du inte KAN, det handlar om att du fullständigt struntar i att använda punkter och kommatecken. Sjävklart kan du använda dem, det är ju bara att tänka på när man börjar på ett nytt tema och avbryta där. För övrigt är du enligt din profil fjorton år gammal, så det där med att inte ha gått länge i skola fungerar inte. Du stavar ju riktigt bra så det känns mest som lathet inte okunskap.

Om det skulle vara så att du inte kan ber jag såklart om ursäkt; min avsikt var inte att sparka på någon som ligger. Mitt mål är snarare att få folk att anstränga sig en aning.