Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
art is quite useless
  • Registrerad 2005-05-14
  • Senast aktiv 2006-03-28
  • Antal inlägg 38

Foruminlägg

De senaste inläggen art is quite useless har skrivit i forumet.

Du får inte bättre bas, men däremot får du ut fler decibel, eller mer effekt om du så vill, ur spelaren. Ipods originallurar drivs bra med originalinställningarna och de är med dem som de har gjort mätningarna till EU-standard på ut-effekten. Med andra lurar, exempelvis Koss Porta Pro, blir ljudet lägre och detta kan ge en känsla av basbortfall.

Det är dock så att mellanregistret "hjälper" de andra registren en hel del och om du kör på en inställning, t ex R&B, så kan resultatet i verkligheten bli en sämre bas om du har adekvat volym på dina hörlurar. EQn är som någon sa ovan inte balanserad och vad många gör är att ta till mer bas när de i själva verket vill ha mer "tryck" i musiken; något som enklast uppnås med höjd volym istället.

Viss varning dock för att goPod ökar volymen markant. Lyssnar man i originallurar (jag lyssnar alltid på maxvolym med standardinställningarna) blir det ALLDELES för högt i nya maxläget och scrollhjulet är som bekant känsligt så det är lätt att sakda sin hörsel. Men självklart vet man ju bäst själv hur man trivs.

Snälla försök i alla fall skriva ordentligt... Jag kan ha överseende med att man inte kan eller att man ibland stavar fel, men ditt, och många andra unga forumbesökares språk är fullständigt uruselt. Jag brukade ha Aftonbladet och Expressen som måttstock på urusel svenska men numera är det nog 90-talisterna som regerar.

Vad har hänt med att man får gå om trean tills man stavar som folk? För åttiotalisterna och föregående generationer var ju det en realitet....

Är alla bara lata? Tror ni att man får hjälp snabbare om ingen förstår vad man menar? Tror ni att folk tar er på allvar?

Förlåt alla andra för mitt lilla utbrott... men jag börjar tröttna...

Ursprungligen av erik:

kör själv MDR-EX71SL som ska vara samma som 51, fast med tvådelad sladd.
tycker ljudet är kanon - en helt annan division än koss the plug som jag körde innan. mycket mer nyanserad och välbalanserad ljudbild. lyssnar inte på någon direkt hifi-musik, men för mina behov (med relativt höga krav) är lurarna kanon och rekommenderas.

Mmm, det jag är lite rädd för är dock att de ska påminna om koss the plug. Jag avskyr de där lurarna. Enormt onyanserade, funkar dock extremt bra till viss musik, typ trance eller viss house.

Ok, tack för hjälpen. någonstans litar jag mer på "vanliga" lyssnare än på audiofiler. Audiofilerna har ju "objektivt" rätt såklart, men mina öron är inte alls lika välutvecklade som deras och därför upplevs ju musiken annorlunda...

Ursprungligen av freddan:

Har bara testat ex51, och de låter riktigt bra...

Du har inget problem med basen alltså? Har hört att den ska vara lite muddig, typ som koss the plug fast bättre då såklart? Lyssnar inte på så basintensiv musik, främst indiepop, lofi och lite postpunk typ. Jag har hört att mellanregistret på de lurarna (51:an) inte är så bra, men det verkar mest vara audiofiler som tycker det så jag vet inte om det är riktigt pålitligt.

Hej

Ska köpa antingen sony ex51(samma som 71) eller creative ep-630 (rebrand sharp md33)

Någon som har någon åsikt om vilken som låter bäst?

Men om jag vill ha två mp3:or? kan jag få iTunes att behandla dem som ett spår? På exempelvis en partyskiva vill ha inte ha med långa sega intron så jag vill fortfarande ha möjligheterna att dela på dem...

Hej

Jag undrar hur jag gör för att få spår att ALLTID spelas i en viss ordning, i det här fallet är det Sophie Rimhedens nya skiva där varje spår föregås av ett intro som ligget på ett eget spår men dock binder samma låtarna. Vad jag vill är att iTunes ALLTID ska spela introt om den slumpar fram någon av de riktiga låtarna.

Ex:
iTunes slumpar fram spår två "high", då ska den börja med låt ett "high - intro"

Tror att detta borde gå att genomföra med "samlingar" på något sätt, men vet inte exakt hur.

hmm, nu närmar vi oss, ajg har inte en spellsita per album, alla taggar är pedantiskt korrekta, har trippelkollat allt så det stämmer, jag testade som ovan, har skrivit samma gruppnamn och valt att markera alla spår och klicka i "del av samling". Men det funkar inte av någon konstig anledning. Vad kan ha gått fel?

Är detta omöjligt? Har letat runt google som en galning och inte hittat något.

Kan tillägga att jag inte gillar kent heller i sin helhet, men det vore dumt att säga att de inte har bra låtar emellanåt

Men de, liksom U2, saknar "nerv", det låter helt enkelt för polerat.

Ello: Håller med dig, men jag tycker man ska vara artig och inte klanka ner på andra människors musiksmak, om jag nu tycker att U2 är ett mycket tråkigt band så vinner jag ingenting personligen på att förstöra nöjet för någon annan. Däremot skulle jag gärna se att den andra personen upptäckte att det fanns musik utanför topplistan också men men.

Patrick Wolf
The Libertine?
Spelar ukelele i videon

Vet iofs itne om den spelas på mtv men har nog sett den på ztv iaf.

EDIT:
(om inte bör du kolla upp honom, kanske världens bästa artist just nu:
www.fabchannel.com har en ljuvlig livespelning med honom)

Jag vill göra lite avbön för inlägget igår, var irriterad, vill inte basha någon för dennes musiksmak, det var faktiskt rätt dumt gjort..

Personligen gillar jag inte U2, tycker de spelar enormt förutsägbar musik. Men jag ska såklart låta var och en ha sin smak.

Jo, den sorterar ju på album under artist, men det är ju itne det jag vill.

Jag vill att mina blandband (som för övrigt är markerade "samling" och har individuella grupperings namn) skall inordnas i listan som album inte som individuella låtar. Vad jag vill är att säga åt iTunes att ALDRIG splittra ett album, inte ens i biblioteksläge men fortfaranade sortera i bokstavsordning på artist på alla spår som inte är blandbandsspår. Typ.