Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
art is quite useless
  • Registrerad 2005-05-14
  • Senast aktiv 2006-03-28
  • Antal inlägg 38

Foruminlägg

De senaste inläggen art is quite useless har skrivit i forumet.

Det vet jag, vad jag vil ha är att den primärt sorterar på artist, sekundärt på album, typ "sort by artist group by album" dvs -> ungefär som en mappstruktur med tex:

Jag vill alltså att blandbanden skall hamna i listan grupperade, ALLTID!

basement jaxx -dsgsfdgs
blandband synth
bob dylan -fggfdfgsdfg
VA - blandband

Förtydligande: Jag vill alltså sortera på album, men att albumen i sin tur skall ordnas på artist.

Problemet med iTunes är egentligen bara "bloat", 60% av programmets storlek skulle säkert kunna bantas utan problem. Känns på många sätt som WMP för windows i det avseendet.

Hatade iTuens från början, börjar dock vänja mig nu när jag döpt alla mina 5000 mp3:or (det tog ett bra tag men var faktiskt värt det i slutändan). Smarta spellistor är mkt bra. Såfort det klarar av spellistor i spellistor är jag frälst, vill VERKLIGEN ha mer mapstruktur på det, långa listor med 5000 poster i är ALLTID fel, dessutom är motsvarande 500 spellistor (ett per album) inte heller smidigt. Dessutom splittrar den mina samlingsalbum och blandband i biblioteksläget.

(Det är inte alls omöjligt att det jag vill redan går, upplys mig gärna isånafall)

Ursäkta den lite kryptiska rubriken.

Vad jag undrar är hur jag ska få iTunes att sortera mina skivor på album i första hand och artist i andra hand. Som det är nu är mina samlingsskivor utspridda över hela spellistan. Jag vill alltså gruppera mina samlingar trots att jag i övrigt listar på artist.

Det finns några frågetecken här, som t ex vart de ska hamna i spellistan, men det spela egentligen ingen roll, albumnamn, först, sist, sak samma, bara de är i grupp...

någon som har några tips?

Ok, för att vara gratis är den ok, men att betala för Groove känns helt vansinnigt. Det finns dock klart bättre fanzines / nätidningar att tillgå. Måste dock erkänna att jag läser de flesta groove (eftersom de ändå är gratis, läser även NG av samma anledning)

Gravitation, Utan dina andetag, 747 och dom andra är de fyra bästa. De sista två skivorna har dock tyvärr varit i stort sett olyssningsbara. Har blivit alldeles för mycket U2 över dem (och U2 kan vara världens tråkigaste rockband). Finns ingen punk alls kvar i dem nu (fanns ändå lite lite upprorsanda i början) vilket totalt dödat allt intresse. Därmed inte sagt att de låter illa, bara tråkigt. Och Jocke Bergs kvasitexter kan bli alldeles för mycket bitvis.

Sverige är totalt olyssningsbar, kan vara deras sämsta låt någonsin.

Varken NME eller Mojo är särkilt bra i nuläget tyvärr. Groove kan vara Sveriges näst sämsta musiktidskrift (har ofta väldigt svårt att formulera sig, pratar fjortis språk i skrift etc, påminner mycket om gamla nintendomagasinet (som jag gavs ut i reklamsyfte av nintendo.)

Sonic är riktigt bra läsning, kanske enda musiktidningen som håller måttet i Sverige idag. På nätet finns Le Manchester, dagensskivas forum, samt pitchfork och metacritic (samt DN onsdag).

Akta dig för att prenumerera på Groove iaf, det är totalt bortslösande pengar då den dessutom går att få gratis på många ställen och håller en undermålig kvalitet på recensionerna (artiklarna och krönikorna kan ibland vara rätt bra, dock alltid sämre än ex, Sonic). Många musiktidningar klarar inte av att leverera substans och nyheter. Groove exempelvis levererar så gott som aldrig uppseendeväckande eller originella artiklar/nyheter. Det handlar mest om sådant som ändå snappas upp i media, t ex aftonbladet eller dn (som för övrigt har mycket bra skivdel på onsdagar).

Akta dig även för Zero Music Magazine som är totalt undermålig. Skribenter har ofta inte koll på bandet / ämnet de skriver om, språket är under all kritik och åsikter uselt motiverade.

Slutsats efter långt babbel: Prenumerera på Sonic eller DN. Läs mer på nätet. Close-Up verkar ha stabilt ryckte i rock-kretsar men jag har eg. ingen koll (indiehora som jag är).