Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gustaftroeng

gustaftroeng

Medlem
  • Registrerad 2005-07-14
  • Senast aktiv 2018-06-25
  • Antal inlägg 38

Foruminlägg

De senaste inläggen gustaftroeng har skrivit i forumet.

Jag har inte använt detta i något störe omfång, men nyligen köpte min fru en app. När jag sökte opp den i App Store för att ladda ner den så var det inte nedladdningssymbol, utan köp som visades. Men när jag gick inn på uppdateringar och klikade på min profilbild, och så på köpt så kunde jag se hennes köp och ladda ned utan att betala.

Forumet var helt klart mycket trevligare och familjärt tidigare, då det var mindre, för många år sedan. Då alla nya medlemmar presenterade sig skjälva och välkomnades av många andra.
När någon hade et problem hjälpte flera till med tips. När fler och fler skaffade sig iPhone och Mac och det växte så blev forumet mer och mer utvattnat.
Jag personligen hade också gärna sett ett mer nisjat forum, har passivt ogillat de senare årens utvecklng med mer och mer artiklar om andra produkter och teknik genrellt.

Men detta har ju inte med den nya logoen och namnet att göra, nya färger och layout piggar alltid opp. Kör på!

Men är tyvär enig med många andra om att den röda färgen sticker i ögonen, obehaglig att se på.

Du jag var på Kuba för 9 år sedan bodde hemma hos en kvinna i Havanna som hade bed and breakfast (Casa particular), hon hade internet hemma, långsamt via modem, men ändå. Hon var inte direkt överklass heller, så det har nog funnits ett tag hos relativt många.

Det handlar väl mera om att de nu sätter igång med bredband.

Ursprungligen av bemeer:

Tack för svar

Hittade även detta paket, vad tycker ni om detta istället?

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/... (SSD)
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/... (ram-minne)

Satte precis in 8 GB ram av den typ du skriver och SSD disk från intel i min macbook late2008 (unibody). Datorn är som ny

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/...

Med fingeravtrycksläsaren kan ju en eventuell sjukvårdare bara trycka tummen på den avsvimmade på telefonen och komma åt allt av intresse, tex sist ringda nummer, favoriter,osv.

Tycker att det är mycket som känns luddigt i beskrivningarna. Men det är såklart medvetet då den slutliga produkten inte är helt färdig ännu. Det finns ju inga tekniska spesifikationer vad jag kan se.

Ursprungligen av Björn Wahlsten:

Jag provade i Spanien att ändra "region". Finns det en rubrik "land"? Var?

Jag prøvade att ändra land i inställningar för itunes store. Detta är på norska, kanske heter det region på svenska.
Men jag kunde ialafall växla från att få tillgång till NRK till att få SVT genom att ändra land från Norge till Sverige.

(Gå til åpningssiden, deretter: Innstillinger >iTunes Store>Land)

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Den är kanske bara tillgänglig från Sverige.

Hittade detta på nätet i samband mad att NRK nu också är tillgängligt på Apple TV i Norge:

"Svenskene fikk SVT Play på Apple TV i dag også.
Ved å velge "Sverige" under "Land" så får man tilgang til denne og man trenger ikke svensk iTunes-konto.
Man kan se svenske programmer i Norge, men programmer som er kjøpt fra andre land (f.eks. fra BBC) får man ikke spilt av"

Min flickvän har fått sin telefon stulen två gånger på kort tid. Båda gångerna gick vi kort derefter in på find my iphone, inte spårbar. Har prövat att sätta i borttappat läge, och sen att radera. Men telefonerna har aldrig kommit upp igen. Verkar som iPhone-tjuvarna i Oslo vet om "find my iphone" och snabbt stänger av telefonen. Funksjonen är i prinsip meningslös vid stöld, utifrån min erfarenhet.

Så länge man bor är på ett någorlunda tätbefolkat ställe så är det väl inte problem med täckning. Det händer väl att man mister 3G om man är nere i tunnelbanan eller ute i skogen och plockar svamp, men annars så har jag inte upplevt några problem.

Men det är klart, bor man långt från en mast kan det vara bra med en gammal nokia och en extern antenn på taket.

Ett tips är att använda någon form av fjärrstyringsprogam, tex teamviwer, då kan du säkert hjälpa til lättare.

Jag har inte vänjt mig att läsa böcker på varken iPad eller på min kindle, har läst 4-5 böcker på kindle, men på iPad har jag inte kommit igjenom någon hel bok. Har tyvärr någon oförklarlig dragning till riktiga böcker. Men tidningar läser jag på Ipad, läser dagligen DN som pdf i iBooks, fungerer utmärkt

Testade på min jobbdator med windows 7, funkade fint, bilderna laddas ner till en mapp som man anger

Ja, och så vore det fint med en tydlig beskrivning av svaret på frågan.

tex frågan om at oppdatera til Lion på flera datorer i et hushåll, med olika eller med samma Apple ID. Flera trådar om detta, och svar som "detta diskutteras i denna tråd", "gör en sökning". Men det är ganska svårt att hitta lösningen i alla trådar.

Ja man kan fint välja flera källor att skicka ljud till. Jag tycker Airfoil er at bra program att skicka ljud med, man kan ha airfoilspeakers på iphonen och skicka ljud til den (då fungerar den typ som en airport Express)