Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
madeinswe

madeinswe

Medlem
  • Registrerad 2005-09-08
  • Senast aktiv 2010-09-06
  • Antal inlägg 348

Foruminlägg

De senaste inläggen madeinswe har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Kermit:

Vilken typ av sensor har du? Är det två "stift" den ska sitta på? Har hört att vissa bara har en platta som är tejpad på disken som lätt kan flyttas och vissa har en som sitter på stift. Jag gissar på den senare.

Jag har läst om folk som helt enkelt kortslutit den kontakten med en liten bit kabel och det har fungerat bra (men inget jag kan intyga då jag inte testat själv). Däremot förlorar man såklart avkänning av disktemperaturen, men en SSD blir inte så varm, samt att man kan ställa in t ex SMC att alltid hålla minst t ex 2500 varv på fläkten.

Här är en annan person som gjort just det: iMac 27" SSD Upgrade - Important Tip! - Mac Forums

Jag har ingen aning vad det är för sensor. Enda jag vet att alla kablarna utan till hårddisk tempen passade sddn. Hur kortsluter man? Jag är nu på en mobil och skriver svårt att kolla på det nu.

Ursprungligen av Kermit:

Det finns en temperatursensor som satt på den gamla hårddisken. Om den plockas bort och inte sätts tillbax korrekt så tror datorn att disken är jättevarm och slår därför på fläkten på max för att kyla den. Jag gissar att du missat att montera sensorn korrekt.

Hur ska jag göra? För det fanns ingen uttag på SDDn för den så trodde jag den behövdes bara till den gamla hddn.

Ursprungligen av =JoNaZ=:

datorn? lite mer specifik får du nog vara

Första 27"s iMac

Hej,

Jag fixade en SSD till datorn har installerat och så men varför hör man släkten ganska högt ?

Ursprungligen av yabbah:

hehe, okejs.

Jag tänkte nog avakta med SSD. Tänkte köpa Samsung EcoGreen F3 2 TB. Visst hade SSD vart najs men jag privoiterar lagring.

Ursprungligen av jonken2000:

Det ska gå men du bör undersöka saken ordentligt först, verkar som man måste undvika att fläkten går på högvarv. Jag kör med SSD+HD i min Macbook och jag är grymt nöjd.

Hur menar du nu? Man har ju datorn avstängd när man öppnar datorn och sätter i SSD eller HDDn? Men jag har ju intel i5 quad så den borde väl klara av att ha SSD och HDD utan att överbelasta?

Ursprungligen av yabbah:

Ja såna där ljud kna göra en galen. Mitt tips är att spara ihop pengar till ett nytt.

Jag med. Enda lösningen att slippa det är att ha musik igång det är ju jobbigt i längden.
Jag tänkte skaffa en SSD och sen byta till ett annat märke/hårddisk. Jag fått reda på att det är en Seagate hårddisk i min så det märket ska jag nu undvika.

Ursprungligen av yabbah:

2.5" skulle jag tro. Har svårt att tro att en 3.5" får plats ens.

Jag hittar ingen information om detta därför jag undrar. vet du om det finns obticbay eller vad det heter till iMac eller finns det bara för det bärbara?

Hej alla macanvändaree !

Nu är det så jag är så sugen att skaffa SSD till min iMac och att byta hårddisk som är i min. Jag tycker den låter lite väl mkt.

Nån som vet om man kan fixa så man kan tabort superdrivern så man får plats med en hdd och en SSD i datorn? Jag undrar hårddisken som är med imac hur stor är den? är det en 2,5 eller 3,5?

Ursprungligen av yabbah:

Prova flytta iMacen till ett annat bord och se om det hörs lika mycket.

Vissa databord har en fin egenskap att agera högtalare och förstärka alla ljud/vibrationer som kommer från datorn.

Värt att testa i alla fall.

Det verkar stämma när han skulle höra och kolla den så hördes det ingenting. Jobbigt det inte funkar för mitt bord.

Ursprungligen av Kermit:

Om den låter onormalt mycket skulle det kunna vara att disken sitter dåligt (eller någon annan del som det uppstår resonans / vibrationer i), eller kanske att disken håller på att ge upp. Oavsett tycker jag att sådant bör gå på garantin, lämna in den så bör du får det fixat konstnadfritt. Visst är det enklare att kolla själv, men då upphör ofta garantin att gälla.. Så det kan vara rekommenderat att låta en applebutik kika på problemet.

Jag var hos Applebutik han startade datorn där och han och även jag hade örat vid datorn då hördes ingenting. Och han ville jag skulle spela in och komma och spela upp ljudet. Jag försökte spela in det men jag verkar inte få det på ljud men man hör ljudet tydligt.

Hej jag stör mig rätt mycket på min iMac 27 är att jag tycker hårddisken knastrar. Den gör det under uppstart, när man startar program och även när man bara låter den vara på. Jag trodde först det hade med att göra att skrivbordet är lite ostabilt men pappa har borrade fast bordet med väggen med en sån där vinkel grej. Det hörs fortfarande , jag har även testat med att ta såna där möbeltassar som man har under möbler. Jag var inne i stan på Apple och det till och med startade den där och då kunde man inte höra nånting förrutom fläkten lite granna. Nån som har också sånt här problem? Jag undrar om det är värt att öppna skärmen och se om hårddisken sitter ordentligt?

Ursprungligen av Goflorp:

Jag funderar på Hazel , ett program som ligger som en inställningspanel och kör scripts som säger att "Ta alla filmer och flytta dem till den här mappen" osv.
man kan göra rätt bra villkor på grejer.

Tror tänket bakom är att den sorterar åt en som en liten "mamma" i bakgrunden....

Kan det va nåt?

Nu har jag inte vart inne på ett tag. Hazel har jag också hört talas om. Den verkar bra får ta och testa trail.

Ursprungligen av Goflorp:

Ngt system för att organisera det hela skall du väl kunna fundera ut.
Som jag förstått det är det zip-filer, pdf-dokument, office-filer och sånt som du har liggande i hög.

Själv blandar jag friskt mellan "självskrivet" och "skolan" (där jag har undermappar med varje ämne),
ingen annan än du själv vet ju hur du vill ha det.

Jag vill ha nåt som känns enkelt, lätt att hitta och samtidigt genomtänkt. Det roliga är väl att nästan knappt jag har helt 100 % säker vad som ligger. Jag har massa blandade saker, vissa i zips, vissa bilder som man har lekt i ps, andra är bakgrundsbilder man har laddat ner, skolarbeten och mycket är också piratkopierade saker som vi inte ska prata om O:-) Allt ligger buller om buller vissa har jag lagt i mappar som heter typ"osorterat" och där ligger det vissa bara ny mapp osv osv.