Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
marcand

marcand

Medlem
  • Registrerad 2005-09-16
  • Senast aktiv 2017-06-16
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen marcand har skrivit i forumet.

Hej

Jag har ett enormt fint skinnfodral för iPhone till salu. Det är helt nytt och oanvänt, ligger kvar i sin originalkartong. Det är av märket Piel Frama och är tillverkat i mjukt svart koskinn. Det stängs med ett enkelt knappspänne och levereras med en bälteshållare som enkelt kan tas lös om man vill. (till och med knoppen som bälteshållaren sitter fast i kan monteras bort)

http://www.pielframa.net/prodi.asp?id=1782

Ordinarie pris är 60 euro. Jag säljer det för 380kr och kan skicka det om det behövs.

Säljer det då jag har flera fodral till min telefon men klarar mig med ett

Jag har också Telia och det fungerar fint att slå av och på funktionen med samtal väntar. Vad jag inte har lyckats med dock är att merga två samtal till ett - sk trepartssamtal. Finns det någon som har lyckats med detta på en iphone i sverige?

BBedit löste problemet med text encodningen. Dock så kvarstår problemet med att iphone inte känner igen alla mina nummer som är sparade med landskod (+46 och inte första nollan i riktnumret)

Jag försöker att får bort detta problem jag också. Tyvärr lyckas det inte så bra. Jag laddade hem en ny Appsupport fil från länken ovan men när jag anslöt med Cyberduck för att föra över den så såg jag att det var exakt samma fil som redan låg på telefonen. (samma storlek och samma datum på filen)

Då tänkte jag att jag skulle testa med att ställa in International till </true> i M68AP.plist under System/Library/CoreServices/Sprinboard.app

Jag har inga problem att ladda hem filen med Cyberduck men när jag försöker att öppna den så får jag meddelandet att de uppstår att problem med text encodningen, den kan inte läsa UTF-8.

Jag har testat med både Textediteraren och Smultron och provat alla olika text encodnings typer som finns i dessa program men ingen av dem kan öppna min fil korrekt.

Finns det någon som upplevt detta och har några tips?

Om det kan hjälpa så har jag en virgin 1.1.1 som jag har låst upp med iNdependence och anySim 1.1.

Det verkar ha löst sig... tillfälligt i alla fall. Jag letade runt och hittade min reseladdare till handdatorn. Den kan ladda alla enheter som laddas genom usb. Pluggade den in vägguttaget och nu laddar den för fullt..

Dock vill man ju lösa problemet med att datorn inte klarade av att ladda nanon. Enligt vad jag har läst mig till så har jag high powered usb portar på datorn och sladden tillsammans med nanon funkar ju uppenbarligen.

Någon här tippsade om att aktivera hårddiskläget på nanon. När jag kollar i itunes är detta alternativ gråmarkerat ( och redan ibockat) Det går alltså inte att ändra. Jag sitter ju på en PC och när jag kollar i utforskaren så finns ju ipoden där som extern disk. Vet någon hur man gör för att kunna styra över detta själv? Eller behöver man inte bry sig om det.
Den funkar ju i itunes och samtidigt är den en extern hårddisk i windows! Låter bra tycker jag - bara den laddas upp under tiden jag har den kopplat till datorn..

Tacksam för tips från windows användare - har inte pengar nog att inhandla en mac

fick min nano igår och har nu upptäckt att den inte laddas som det ska...

Den funkar bra att koppla den till dator, itunes hittar den och det går att föra över musik. Medan den är kopplad till datorn lyser den lilla batterisymbolen uppe i högra hörnet med stickproppen (som visar att batteriet är fullladdat)

Så fort jag tar lös den och börjar använda den så sjunker batteriet väldigt fort neråt.. vi pratar minuter här... Detta får mig att tro att den inte har laddats (fast den har varit kopplat till datorn i ett dygn) utan att jag bara kör på den lilla kraft som fanns i batteriet när jag fick den levererad.

Finns det någon här som upplevt detta eller kanske ändå har nåt tips för hur jag ska kunna ladda min nano, jag vill ju kunna använda den...

(det står i manualen att man måste använda en högnivå usb port - jag har testat alla på min dator och det funkar ju i itunes så jag tror inte det är problemet)....

Om du sliter hårt på din skyddsfilm blir den antagligen så dålig att du vill byta den, men om den inte blir allt för repig så vill du väl att den ska sitta så länge som möjligt. Som jag har förstått det så går det att ta bort film som du satt fast med tvålvatten, trots att det sitter lite hårdare än annars.

Det jag funderade på var om jag förstör min film från decalgirl om jag använder mig av såpvatten tekniken. För min del så får det gärna sitta kvar länge... bara det går att ta av när det behövs...

... jag tror att det låter värre än det är i verkligheten. Enligt the rainy day magazines guide ang installationen av invisible shield så behöver man bara fukta filmen med såpa vatten för att få den att glida och göra det lättare att passa in den...

http://www.rainydaymagazine.com/RDM2005/GearNGadgets/September2005/RDMGG_InvisibleShieldFirstLook.htm#ScreenClarity

Fick min nano idag och har turligt nog också fått hem mina crystal shield från decalgirls. Efter att ha läst mycket på nätet om olika skydd till nano tycker jag att det verkar som om Invisible Shield är det bästa, eller snyggaste i alla fall...

Många har sagt att det är svårt att få bort bubblor under crystal shield och att man förlorar den snygga blanka ytan på nanon. En tanke som då slog mig var att lägga på Crystal Shield med samma teknik som för invisible shield - dvs med såpvatten.

Innan jag gör det tänkte jag höra här om det är nogån som gjort det tidigare. Förstörs klistret på filmen eller fäster det ändå. Det känns ju inte som att det kan vara så stor skillnad mellan dessa produkter men vad vet jag...

Tacksam för tips...

Ursprungligen av andis:

Nu när jag kollar på internetbanken så ser jag att apple inte dragit några pengar för mig. Pengarna blev reserverade nästan direkt efter beställningen men sen fick jag tillbaka dom en vecka senare ungefär. Får jag den gratis för att jag behövde vänta så länge måntro

Om det vore såväl...
Jag upplevde precis samma sak som du... beställde 14/9... enligt mailet jag fick skulle den skickas inom 5 dagar. När dessa fem dar hade gått (21/9) fick jag ett mail om att dom inte kunde skicka utan nytt datum skulle vara 27/9. När 7 dagar hade gått släpptes reservationen på av pengar på mitt konto. Den 24/9 skickades grejerna från Kina och enligt upppgift via TNT ska den leveras till mig på fredag den 30/9.

När jag nu loggar in på min bank ser jag att det är draget pengar på riktigt den 24/9. Jag har använt mig av e-kort jag men det var tydligen inte något problem. Tidigare var jag rädd att det skulle strula av just denna anledning så jag pratade med min bank och om Apple drar pengarna "på rätt sätt" när dom reserverar så funkar det att dra dom på riktigt sen när det ska göras - även om du har använt e-kort.
Tydligen är det skillnad på reservation och "provköp"... inte så där värst insatt i bankvärlden...

Min slutsats: se till att ha pengarna kvar på kontot - jag tror att dom drar pengarna när dom skickar grejerna! Nu längtar jag bara till imorgon då jag får min...

... det blir nog att behålla nanon. Jag har också beställt crystal shield till den så det ska väl hjälpa mot de värsta reporna. Som ni säger så repas ju allting som man använder och använda grejerna ska man ju men en del på forumen skriver ju att den blir repig av att man har den i bröstfickan på en vanlig skjorta i 2 timmar! Då låter det ju faktiskt som att materialet i nanon inte är som materialet i mobiltelefoner etc. Om apple om nån månad byter material vid tillverkningen till nåt bättre för att detta verkligen visar sig vara en defekt som är att räkna med... tror ni då att de bryr sig om de som köpte sin nano tidigt? Mao, tror ni att man får byta sin då eventuellt repiga och använda nano eller är man fast med den man har?

Hej på er
Tänkte höra vad ni tycker och tror... jag har beställt en svart nano som just nu är på väg från china. Efter att ha spenderat mycket tid på apples forum börjar jag tveka på produkten då det verkligen är många som beskriver hur lätt den repas.

Tror ni att apple kommer att åtgärda detta på framtida nanon.. ska jag returnera min nanon nu (enligt svensk lag har jag ju rätt till det i 14 dagar efter leverans) och köpa en när problemet är åtgärdat. Eller ska man ta emot den och börja använda den och hoppas på att apple byter "case" alternativt byter ut den senare...

Det är inga lätta frågor då man inte vet om apple alls kommer att ta nåt ansvar i frågan. Det är ju enkelt att skylla på kundernas hantering...

Ursprungligen av andis:

Det kostar faktiskt bara 1100:- att byta genom apple

En annan nackdel med byte genom apple är att man inte får tillbaka sin egen iPod utan det blir en ny, begagnad eller lagad. Det känns inte så kul om man är jätteförsiktig med sin och sedan får tillbaka en repig sak.

Menar du på allvar att jag inte får tillbaka min egen ipod om jag skickar in den för en sådan här operation... det kan bara inte stämma... varifrån kommer informationen?

Eftersom nanon är en lyxig produkt så vill jag ha ett lyxigt fordral.

Till min handdator har jag haft ett case i mycket mjukt svart läder som jag var supernöjd med. Detta fordral var gjort av Piel Frama i Spanien. (www.pielframa.com) Jag mailade dem förra veckan och de håller nu på att arbeta med att ta fram ett fordral till nanon.

Jag ska då ha ett sånt, ni som är intresserade kan ju kolla på deras hemsida... Dom har också fordral till vanliga ipods...

Beställde 2 nanos den 14/9 klockan 9 på morgonen. Betalade med kontokort och pengarna drogs direkt. Fick ett mail som sa att de skulle skickas senast den 21.... öppnar mailen för 300:de gången på eftermiddagen den 21 i forhoppningen att dom nu skulle vara skickade och möts istället av detta brev....

Bästa Apple Store-kund!,

Tack för att du handlar hos Apple Store.

Efterfrågan på den produkt du beställt har varit högre än väntat. Vi kommer att
leverera så fort det bara är möjligt, men vi kommer tyvärr inte att kunna möta det
uppskattade leveransdatum som vi gav dig tidigare. Vi uppskattar nu att vi kommer
att skicka din beställning den 27:e September 2005.

Tänk på att produkttillgängligheten snabbt kan förändras och att det kan hända
att din beställning kan skickas iväg mycket tidigare än förväntat.

Kan man tro på detta, att dom verkligen kommer att skicka iväg grejerna då eller ska man annullera ordern och springa iväg till närmsta butik istället... (då får man ju tyvärr ingen gravering)

Någon som har erfarenhet av såna här problem?