Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Possan

Possan

Medlem
  • Registrerad 2005-09-22
  • Senast aktiv 2014-09-27
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen Possan har skrivit i forumet.

Såg just detta på Handelsbankens hemsida, Länk

Citat:

2009-09-18
Den nya version av BankID säkerhetsprogram Nexus Personal genomgår nu sluttester. Tyvärr har dessa dragit ut något på tiden varför leverans kommer att ske v.39.

Surprise! Vi får vänta ännu en vecka (minst).

Måste säga att Handelsbanken har varit urusla när det gäller information, kan det vara så svårt att lägga upp en länk på hemsidan som säger "Information om Snow Leopard"?

Att de har tagit så lång tid på sig att fixa säkerhetsprogrammet är också förvånansvärt, Snow Leopard har varit ute i en månad nu, utvecklare har haft tillgång till det sedan i mars/maj, de kan inte säga att de inte har haft gott om tid på sig att fixa programmet.

Jahapp, jag ringde tillbaka till Tre lite senare och talade med två personer som nu ska det tydligen dröja minst två veckor. Så just nu ser tidslinjen ut så här:

28/7: Beställer via telefon från Tre, "du får den på fredag (31:a jul)" garanterar de.
31/7 lunchtid: Ordern hittas först inte men får sedan höra "den skickas på måndag (3:e aug)".
31/7 eftermiddag Tre-person 1: "Det blev något fel när beställningarna skulle föras över till ett excel-ark [eller någonting liknande] den skickas om tio dagar (10:e aug)".
31/7 eftermiddag Tre-person 2: Denna person nämnde någonting om att de fått in ett stort antal beställningar (började tröttna vid det här laget) och sade att den tidigast skulle skickas om två veckor (dvs typ den 17:e aug tidigast).

Känns så glädjande när de på Tre bara häver ur sig information som absolut inte går att lita på.

Modell: 32Gb Svart
Från: Tre
När: 28/7

Ringde Tre idag för att försöka få tag i ett trackingnummer, enligt dem så hade jag dock inte gjort någon beställning. Det fanns inte heller någonting som visade att jag ens hade varit i kontakt med dem, men efter ett antal minuters väntandes så lyckades de ändå på något sätt hitta beställningen.

Enda problemet var att den tydligen var registrerad först idag (4 dagar för en beställning gjord över telefon, c'mon tre) vilket betydde att telefonen inte skulle skickas förrän någon gång nästan vecka. Jobbig eftersom de nämnde att den troligtvis skulle vara här idag när jag beställde.

Trött man kan bli på Tre ibland >_>

Verkar vara fler som har problem med operatörsinställningar, inte bara i Sverige:
iPhone 2.0.1 breaking some carrier unlocks - Engadget

Ursprungligen av Spiken:

OT: Helvete vad tidigt ni går upp, 3 och 4 på morgonen!

Handlar nog mera om hur "tidigt" man går och lägger sig (^_^)

Ursprungligen av kitesurf:

Kan det vara så att operatörsinställningarna skiter sig för att man inte har låst upp iPhonen? Den dialogen kommer ju upp efter omstarten?

Isåfall, går det att köra den där sista igen?

Du får upp dialogen varje gång du öppnar iTunes med iPhonen inkopplad, det vill dock fortfarande inte fungera, men den fungerar ju utan problem så det är bara ett litet irritationsmoment.

Kan dra en liten changelog som jag tycker stämmer ganska bra.

- Everything runs much faster. Could be my imagination, but feels nice!
- Typing is much faster. No more keyboard lag.
- Contacts app now loads fast and scrolls smoothly.
- Syncing is much speedier. No longer backs up every app!
- Google Maps app seems much faster. Loads quick, smoother scrolling and zippy zooming.
- Overall, update procedure is pretty quick: It installs entirely new firmware, but songs, movies, contacts and other data is left untouched — so there’s no 45 minute restore to suffer through.

Förutom det tidiga nämnda erroret som inte verkar påverka någonting måste jag bara hålla med Tomiii, har inte märkt några problem ännu och allt verkar mycket kvickare.

Bara jag som får upp:
"iTunes kunde inte uppdatera operatörsinställningarna på din iPhone. Ett okänt fel uppstod (0xE8000001)."?
2.0.1 installeras dock fint så det är väl kanske Telia man ska vara "arg" på.

Får ju gärna skriva när ni tänker komma också när ni röstar
Bor normalt i Stockholm men befinner mig just nu nere i Skåne så blir väl att ta sig in till Malmö, har dock inte bestämt mig för när jag ska komma dit så skulle vara roligt att se vad andra tänker.

Ursprungligen av d-boy:

Från deras iPhone-sida:

Citat:

Unikt för iMini/iMidi/iMaxi är maxtaxan på 9 kr/dygn. Den omfattar all datatrafik utöver den som ingår i abonnemangen.

Men i meningen före skriver de:

Citat:

Datatrafik utöver den som ingår kostar 20 kr/MB

Varför ha en kostnad på 20 kr/MB om maxgränsen är 9 kr/dygn?
Är det en miss utav telia eller finns det en gömd hake?

Funderar över en del utav det Telia skriver.

Citat:

Datatrafik utöver den som ingår kostar 20 kr/MB. Unikt för iMini/iMidi/iMaxi är maxtaxan på 9 kr/dygn. Den omfattar all datatrafik utöver den som ingår i abonnemangen.

Om man köper iMini och överskrider 100MB på en månad kostar det 20 kr per överskriden MB men inte mer än 9 kr/dygn, hur fungerar det?

Betyder det att man kan köpa iMini och surfa hur mycket man vill utan att aldrig överskrida en månadskostnad på 569:-? (299+9*30).
Finns säkert bättre alternativ men Telia ska vara så väldigt jobbiga...

Jag tror du missförstår mig, jag använder ingen hubb, allting är kopplat direkt in i Mac minin.
Prövade alldeles nyss utan någon usb enhet alls inkopplad i datorn (enda inkopplade sladdar i datorn är ström och bildskärm) och varningen dök upp när den hade varit igång några minuter. Blir väl att ringa Apple...

Har nyligen köpt in en Mac mini (1.83GHz), som väntat från Apple fungerar den perfekt förutom en enda liten jobbig detalj nämligen meddelandet som säger:
"Varning USB strömöverdrag En USB-enhet drar för mycket ström. Hubben den är ansluten till kommer att avaktiveras"
Detta händer även fast det enda jag har inkopplat är ett original Apple tangentbord. Det betyder även att minin blir helt värdelös eftersom ingen utav de fyra usb portarna fungerar vilket oftast kräver en omstart, att sedan få meddelandet igen några sekunder efter att datorn har startat gör inte saken bättre.
Det verkar inte finnas något mönster i när det dyker upp eller vad jag har inkopplat, ibland kan jag sitta timmar, ibland dyker det upp när datorn startar, är det någonting man kan fixa eller ska man ringa Apple?

Skulle inte heller tro att de försvinner.

Min klasskompis 30Gb G5 iPod funkar utmärkt att ladda med deras laddare som igentligen är avsedd för JOS produkter.
Igår när jag låg med iPoden i sängen och skulle se på Lost hittade jag inte avsnitten, beror detta på att jag tidigare under dagen hadde ändrat dem till "TV-Program"? Aja tänkte jag, ser på Charlie and the Chocolate Factory istället. Självklart fryste filmen var 30sec eller så men efter lite trixande med klickhjulet (ingen aning om vad jag gjorde) slutade filmen att frysa och jag kunde se hela filmen utan att den frös (Ca 1timme 40min)....

Jag har haft ungefär samma problem. Album bilderna ser bra ut i iTunes men när man lägger över låtarna till iPoden stämmer dom inte alls överens. Vanligast är Coldplay X&Y som finns på ca 1/3 av mina låtar.