Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
axa

axa

Medlem
  • Registrerad 2005-09-28
  • Senast aktiv 2005-12-31
  • Antal inlägg 48

Foruminlägg

De senaste inläggen axa har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2005-10-31 16:53

Ditt "lyckade" försök med att installera Linux låter jättebra oscarj.

Jag kommer att följa utveckling av ditt projekt med största intresse. Är själv intresserad av att klämma in Linux i min iPod Photo men väntar tills det är mindre buggigt.

  • Medlem
  • 2005-10-31 16:49

Jag använder Koss the Plug!
Därför att dom var billiga, pröjsa runt 100kr. Dom stänger ute mycket av det omvigande ljudet. Och det är mycket bra ljud för det priset.
Kan hålla med om att dom är lite bökiga att få in men det står jag ut med.

Har ett par Philips som liknar Sony MDR-ED21LP i designen. Annars tycker jag att Philips-lurarna har bättre ljudbild än Plugsen men dom stänger inte ute lika mycket av det omgivande ljudet, vilket jag föredrar.

  • Medlem
  • 2005-10-23 11:47
Ursprungligen av the starry winter 98:

blev du också ledsen (mja, jag blev snarare sur) när du köpte din 20gb och fick höra att de skulle släppa ipod g5 några veckor senare?:P

Nej, det kan jag inte påstå. Jag är nöjd med min och kommer inte att springa o köpa en ny G5. Det här är något man får räkna med när man köper elektronikvaror. Det släpps nytt hela tiden.

  • Medlem
  • 2005-10-19 10:57
Ursprungligen av pECKER:

Det är ju olaglit att använda den.
men är det det är olaglit att sälja den?
//pECKER

Är det den med LCD display?

  • Medlem
  • 2005-10-17 09:05
Ursprungligen av rm_sync:

Istället för att alla ska tjata om att apple borde släppa en firmware som göra att man kan titta på film å så.

Kan inte någon som redan har installerat Linux (podzilla) göra en guide som visar hur man instllerar allt och hur man gör för att titta på film i en colour??

Då blir alla nöjda å glada ?

Jag tror nog att (någon) får lägga upp guiden ??

Eller vad tycker ni ?

Lycka till ;p

Sådan guide finns redan på forumet. Kom inte ihåg vart men testa "sök".

  • Medlem
  • 2005-10-16 15:00

Japp, håller med Ollesallagetter.
Har själv skaffat Koss spark plugg och dom är ganska duktiga på att dämpa ljud utifrån.

  • Medlem
  • 2005-10-16 14:58
Ursprungligen av andem038:

axa: Kan du inte ta en bild där man ser skillnaden på G4 och G5 utan SVART BAKGRUND. Ser ju knappt G5:an. Jag söker en tyydlig bild.

Precis som Cappachino skriver, det är inte min bild.

  • Medlem
  • 2005-10-15 16:05
Ursprungligen av Eindpeng:

ni noterande inte den lättsinniga :P-smileyn på slutet eller?

hehe, ok

  • Medlem
  • 2005-10-15 14:36
Ursprungligen av Rickard A:

Inse för guds skull bara att det inte kommer hända. Att man skulle behöva hålla gamla kunder nöjda är struntsnack. Om en månad har ni kommit över besvikelsen av att inte ha det senaste och bästa (det är ju ytterst detta det handlar om även om ingen vågar erkänna det) och när det sen är dags att köpa nytt kommer ni uppskatta de nya funktionerna på den enheten. Livet är hårt och fullt av besvikelser. Så är det.

Hmm, det handlar inte om att ha det senaste. Isåfall skulle jag på stört beställa den nya iPoden, vilket jag inte kommer att göra. Men jag vill få ut det bästa av den iPod jag har.

Skulle inte Apple släppa en uppdatering som tillåter bla video (men också bättre kvalitet på ljudinspelning) så kan jag alltid välja Linux. Och då är det upp till mig själv ifall jag vill se med 15FPS (passning till Eindpeng).

Citat:

Livet är hårt och fullt av besvikelser. Så är det.

Hehe, tack för den "pappa".

  • Medlem
  • 2005-10-15 12:53
Ursprungligen av Rickard A:

Men du missar ju en viktig poäng. Linux-snickarna har fått till lågupplöst video med väldigt låg fps. Nya iPod klarar 320x240 i 30fps. Gör gamla iPod det? Förmodligen inte. Ingen vet säkert än men hårdvaran i nya iPod är garanterat mycket kraftigare.

Att Apple skulle släppa ny mjukvara till gamla iPod för att spela upp t ex video i annan upplösning och annan fps känns ju jättefel. Hur förvirrande skulle inte det vara för användarna? Och skulle man tillhandahålla olika upplösningar/codecs på iTunes music store? Allt faller ju på sin egen orimighet.

Bara för att nånting går betyder inte att man måste göra det.

Jag tror nog att Apple har tillräckligt kompetenta programmerare som skulle kunna fixa bra lösningar på denna fråga om dom skulle vilja.

Nej, Apple måste inte göra det bara för att det går. Men det handlar om hur pass mån Apple är att tillfredställa sina iPod 4G-kunder för att dom ska bli nöjda. Det är juh inte bara jag som "ropar" efter en mjukvaru-uppdatering om du kikar runt i olika iPod-forum. Och om möjligheten gavs för 4G-ägare att se på video så skulle dom iallafall ha chansen att själva få bedöma ifall den kvaliteten var god nog. Skulle inte kvaliteten duga kan man då köpa den nya "videoPoden".

Sedan är det inte bara detta med video. Många med iPod 4G har ropat efter en uppdatering som möjliggör bättre kvalitet för (röst)inspelningar.

  • Medlem
  • 2005-10-15 11:08
Ursprungligen av Rickard A:

Hur tänker du då? Du köpte ju en iPod för att du gillade de features den hade just då. Mer än det den hade då kan man väl inte förvänta sig? Konstigt resonemang enligt mig.

Ja precis. Jag köpte den för att jag gillade den och jag gillar den fortfarande. Du får inte missuppfatta mig. Jag är än så länge nöjd och är go o glad när jag lyssnar på musik med iPoden.

Ursprungligen av Rickard A:

Och vad skulle krävas att Apple gjorde för du skulle bli nöjd? De kan ju inte trolla när det rör sig om olika hårdvara.

Vad jag är missnöjd med är att företaget Apple är snåla med att tillhandahålla mjukvara som tillåter oss att utnyttja iPodens fulla kapacitet.
Om ett gäng hemmapulande Linux-snickare kan fixa så att man kan titta på video eller spela in ljud med högre kvalitet då borde väl Apple kunna fixa det.

Alltså, jag är inte missnöjd med spelare i sig utan på företaget som inte låter min spelare vara det den kan vara.

  • Medlem
  • 2005-10-15 10:40
Ursprungligen av ipoder:

Kan man använda fodral till ipod g4 till g5 version utan att det ser för jävligt ut??

Menar du ifall man kan använda G4-fodral till G5:an?

Det beror nog på vilket fodral man vill använda på G5:an. En sån dära socka tror jag inte är ett problem men om man vill använda sin gamla iSkin tror jag att det kommer att se för jävligt ut. G5:ans skärm är större, hjulet mindre och den är mycket tunnare (30gb)...
så det blir som att sätta på hästkondom på en kaninsnopp.

  • Medlem
  • 2005-10-15 10:32
Ursprungligen av Rickard A:

Jag kan lova er att Apple inte kommer släppa en uppdatering till iPod photo som gör att den kan visa filmer. Det kommer bara inte hända. Ju snabbare ni inser det desto snabbare kan ni gå vidare i livet.

Jag tror inte heller att Apple kommer vara så "generösa", men man kan alltid hoppas.

Jag har precis köpt en iPod Photo och gillar den verkligen, både ljud och funktion. Men vad jag inte gillar är ifall Apple är alldeles för snåla mot de kunder som har investerat i en iPod men glöms bort så fort en ny iPod generation kommer ut.
Ifall Apple verkligen struntar i att göra gamla kunder nöjda utan är mer intresserade av indragna stålar från nya kunder, eller gamla kunder som köper senaste generationen, vet jag inte om jag köper en iPod när min nuvarande ger upp.

Skönt är juh att man alltid kan köra Linux (instabilt?) om vill ha video på 4G.

  • Medlem
  • 2005-10-15 10:15
Ursprungligen av Eindpeng:

EDIT: Förresten, ang klickhjulet, är det mindre än på iPod 4G, eller är det exakt samma klickhjul?

Klickhjulet är mindre på G5:an. På bilden ser G5:an mellan G4 U2 och Nanon, och du kan se skillnaden själv.

  • Medlem
  • 2005-10-14 20:13
Ursprungligen av Daniel86:

Kanske en dum fråga men ändå...

Kan jag lägga in och skicka filer lite hur jag vill?
Tänkte på att lägga in tex. 10gig musik och sen föra över det till en annan dator? Eller är det något med Itunes som omöjliggör detta?

Har även tänkt att använda denna som lagringsenhet för mina kort. Det är väl inga problem att plugga in den rakt i kameran och skicka över bilder? Kameran jag använder är en canon Ixus 40 och JVC GRx5. Kan detta vara några problem?

Kanske dumma frågor men tacksam för svar

/Daniel

Gäller frågan nya G5:an?
Annars...posta i rätt tråd!!!!!