Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
axa

axa

Medlem
  • Registrerad 2005-09-28
  • Senast aktiv 2005-12-31
  • Antal inlägg 48

Foruminlägg

De senaste inläggen axa har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2005-11-26 12:16
Ursprungligen av Ello:

Attans, jag min första länk var fel. Det ska vara din axa, ändrat nu.

Är du säker på att du gjorde start-filen på rätt sätt? Det var kanske där nåt gick snettt?

Hmm, det kanske var den filen som blev fel.

  • Medlem
  • 2005-11-26 11:29
Ursprungligen av Ello:

Jag har aldrig uppdaterat Linux själv, men var det alltså problem med att använda metoderna som står här?

http://ipodlinux.org/Updater
http://ipodlinux.org/Updating_kernel

Hmm, kernelen uppdaterade jag enligt din länk men den andra enligt nått annat sätt. Enligt denna länk: http://ipodlinux.org/Updating_podzilla
och det var då det låste sig

Jaja, annars kan man juh alltid uppdatera genom att först rensa och sedan köra om allt från steg 1, så att säga.

  • Medlem
  • 2005-11-25 16:46
Ursprungligen av oscarj:

Jag gjorde exakt samma misstag som du axa! Men sen snackade jag med en dev, och han sa att det finns ett sätt att uppdatera buildsen utan att en återställning krävs. Nu är det så att jag inte kommer ihåg vad han sa, så jag får fråga honom igen!

Ok, det låter bra.

Annars antar jag att man kan, istället för att uppdatera, återställa ipoden och sedan göra om installationen av linux.

Men för tillfället orkar jag inte pula med linux som sagt, men en instruktion för linux-uppdatering är inte dumt för framtida behov

  • Medlem
  • 2005-11-25 11:13

Hmm, efter att jag sett att det kommit uppdateringar till linux tänkte jag... gud va kul.
Jag skulle fixa in dom i min iPod men det ville sig inte. iPoden låste sig och jag kom varken fram i Linux eller OrginalApple. *panik* (nästan iallafall). Fick ett meddelande som tyckte att jag skulle kontakta Apple support.

Menmen, jag körde på med ipod installern så det löste sig. *pust* Men nu sitter jag och får köra in hela musikbiblioteket på nytt. *suck* Kommer säkert ta en stund.

Undrar vad jag gjorde för fel eller vad det blev för fel när jag skulle lägga in dom senaste "nightly buildsen" ? (heter det så?)
Hmm, jaja, nu lägger jag Linuxet åt sidan för en stund tills jag "vågar" pula med det igen.

  • Medlem
  • 2005-11-24 10:19
Ursprungligen av oscarj:

Jag har inte uppdaterat första trådsinlägget. Man KAN nu spela upp musik i Linux, och ja, man kan säga att man har två operativsystem, så när man bootar om och man inte trycker in HOLD knappen så startar Apples, och när man trycker in HOLD så kommer Linuxet.

Ähum, har dom fått ut en uppdatering? Med musikfunktion?

  • Medlem
  • 2005-11-23 13:25
Ursprungligen av jompet:

Ojojoj nu är ni bra stekta kör cs från min iPod mini 4gb utan besvär..Tar litet tag att få igång steam och cs men ingame är det inget problem..så let's go playing with tha iPod!

Jag har inte sagt att en ipod inte klarar av att fungera på det sättet ni talar om.
Det jag snarare framhåller är att ipodens livslängd kanske förbrukas snabbare.

Jag spelar också CS (på laptopen) och min hårddisk arbetar hela tiden samtidigt som fläkten arbetar för att kyla den. Frågan är alltså hur ipodens hårddisk pallar med en sådan belastning och dessutom utan kylning.

Rätta mig gärna, men det är vad jag tror iallafall.

  • Medlem
  • 2005-11-22 11:27

HAHA, den var rolig!

  • Medlem
  • 2005-11-22 10:53
Ursprungligen av Ello:

axa: Bra att det fixade sej! Hoppas min guide var lite till hjälp. Angående inspelning vet jag faktiskt inte, jag har för mej att inspelningarna jag gjorde med min photo lät helt okej till och med genom hörlurarna (fast jag har kanske låga krav). Man kan ju alltid följa utvecklingen på http://cia.navi.cx/stats/project/ipodlinux , får se om dom skriver nåt om inspelningen där.

Angående färgen så är standardgränssnittet svartvitt, det går att ändra i settings tror jag. Den roligaste funktionen förutom ljudinspelning är väl videouppspelning, som ska funka även med color nu. Kolla mer på http://ipodlinux.org/Video_player

Jag har inte installerat linux sen jag fick min utbytes-iPod, ska se om det kommer några intressanta funktioner innan jag gör det tror jag. Har någon testat FloydZilla förresten? Funderar på att ta det istället för den vanliga disten.

Din guide funkade jättebra!

Jo, jag hittade settings för gränssnittets färg.

Hmm, jag får testa vidare med lite olika mikrofoner. Har endast testat med dynamiska. Kanske funkar bättre med kondensator-mickar. Får se när jag gör det...

Annars upplever jag Linux buggigt och det låser sig ganska ofta för mig.
Så nu den senaste tiden har jag lagt "linux-på-min-ipod-projektet" lite åt sidan och enbart lyssnat på musik genom gamla firmwaren.

  • Medlem
  • 2005-11-15 09:00
Ursprungligen av Gurra_89:

Men är ni säkra på att ipoden inte skulle klara av att köra World of Warcraft och streama det?

Mvh: Gurra

Hmm, jag tror fortfarande inte att ipodens hårddisk pallar med det.
En extern hårddisk för datorn är konstruerad för att palla med att snurra hela tiden vilket jag inte tror att ipodens hårddisk pallar.

Lyssnar man på musik i ipoden så tycker jag inte att det snurrar så mycket innanför. Förmodligen på grund av skakminnet.

Men någon får gärna rätta mig om jag har fel! :rolleyes:

Alltså, jag tror fortfarande inte att ipoden bör användas som en extern hårddisk så som du vill ha den.

  • Medlem
  • 2005-11-14 18:04
Ursprungligen av Gurra_89:

Fast jag var inte ute efter att köra spel på ipoden utan att köra program på en dator från ipoden. Som att ha programmet på ipoden och köra programmet på datorn utan att installera det.

Jag tror jag förstår hur du menar. Du vill koppla in iPoden i datorn och använda den som hårddisk för att köra spel/program ifrån den direkt i pc:n.
Jag är ingen expert men jag tror inte detta är en bra idé. Därför att jag inte tror att iPodens hårddisk varken har snabbheten eller kvaliteten att hålla för såna "påfrestningar". Det är juh trots allt en micro-hårddisk och till skillnad från vanliga diskar är den inte "överdimensionerad".

Som sagt jag är ingen expert så någon får gärna rätta mig.

  • Medlem
  • 2005-11-13 12:45

Jahapp, nu har jag installerat Linux i min iPod 4G med färgskärm!

Jag har använt mig av både Ellos beskrivning här och den som står på ipodlinux.org här.
Jag har kikat på bägge för att underlätta installationen och för att undvika strul. Det enda som jag gjort som inte fanns med på Ellos beskrivning var det "linuxorg" hade beskrivit om "start"-filen.

Allting verkar funka som det ska och jag får även igång Ipoden som vanligt. Har inte hunnit testat Linuxet än men det funkade att slå igång belysningen.

Har dock en undring, Linuxet är s/v och inte färg, ska det vara så? Ja, inte riktig färg som i vanliga firmwaren.

En annan sak, är det något annat kul man kan göra med Linuxet nu? Några andra program som kan vara bra att skicka in?

Och nej man kan inte spela musik från Linuxet, allt låser sig när man går in genom Musik-"genvägen".

edit:
Jag har testat spela in lite med mikrofon, den funktion jag har mest nytta av nu, men jag får det inte att funka ordentligt. Eller snarare det blir kasst ljud.
Jag har testat 44, 1 kHz och 88kHz och bägge inspelningarna blir dåliga. Jag har iofs inte världens bästa mikrofon men ändå. Jag har lyssnat direkt i iPoden med Linux egna "playback"-lyssnarfunktion, hmm, inte bra som sagt.

Någon som kan hjälpa till?
Har jag kass mikrofon? (förmodligen) Är det någon speciell mikrofon som är att föredra? Är det linuxet egna lyssnarfunktion som är dålig?

  • Medlem
  • 2005-11-02 12:10
Ursprungligen av Ello:

Tja, följer man min guide använder man de senaste nightly buildsen också, så förhoppningsvis ska det fungera med dom (inget jag vet säkert tyvärr). Men det är som du säger, om problem uppstår kan man alltid återställa spelaren med iPod updater. Se bara till att du har backup på allt som ligger på iPoden samt att du orkar med pillet att lägga in alla låtar igen...

Ok, ska nog testa. Det jag främst är intresserad av nu är inspelningsfunktionen. Ska gör lite intervjuer snart.

Det är ingen fara med låtarna på ipoden. Jag har allt på datorn och jag brukar köra autosync med allt. Så jag är inte orolig för att tappa något.

  • Medlem
  • 2005-11-02 11:47
Ursprungligen av Ello:

Till min iPod photo (jag antar att precis samma sak gäller för iPod med färgskärm) använde jag en helt vanlig Philips-mick som jag vanligtvis har kopplad till datorn, utan batteri.

Jaha, där ser man!

Jag har sett din instruktion av Linux-installation och nu finns även oscarj:s. Blir konfunderad. Vilken fungerar, och vilken ska man ta? Vissa påstår att den äldre, stabila versionen har fungerat även på Color men jag vet inte om jag orkar brottas med "bugg" om dom ändå skulle uppstå.

Men visst har jag fattat det rätt...det går alltid att återställa iPoden till "ursprungligt" skick med updatern om det skulle skita sig?? Min är juh ganska ny med garanti kvar (11 mån) och vill inte spöka till det.

  • Medlem
  • 2005-11-02 11:24
Ursprungligen av Ello:

Det går bra att spela in med en helt vanlig mick i hörlursuttaget, har man en bra mick blir kvaliteten förvånansvärt bra.

Jaha, så man måste inte köpa iPod-anpassad mic från Belkin eller Griffin för att det ska fungera? Det fungerar med vilken mic som helst om man har Linux????!

Antar att den mic:en måste vara batteridriven då?

  • Medlem
  • 2005-10-31 20:28
Ursprungligen av oscarj:

axa: Har du Photo så kan du ha den "obuggiga" versionen av linux. Men har du ipod "color" så finns det bara den buggiga tillgänglig änsålänge

Ähum. Jaha, finns det alltså en s/v Photo?
Jag har den senaste 20gb med färg som var innan nya Ipod Video. Köpte den 2 veckor innan den senaste podden kom ut.

Förutom filmfunktion är jag även intresserad av att kunna spela in ljud med högre kvalle men vad jag förstår så funkar det med den versionen du ladda in (?).