Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Vallejos

Vallejos

Medlem
  • Registrerad 2005-11-07
  • Senast aktiv 2013-01-02
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen Vallejos har skrivit i forumet.

Ursprungligen av bellolinda:

Please snälla hjälp mig, jag får det inte att fungera, jag har provat erics råd men det funkar inte. Finns det någon barmhärtig själ därute som kan hjälpa mig?

Har du Mac eller PC? Har du Mac kan jag kanske hjälpa dig. Jag har själv Mac och har lyckats göra ljudböcker som fungerar på min iPod G5.

Ursprungligen av erikohman:

Du använder väl Selected Tracks Bookmarkable när du konverterar från MP3 till AAC?

Jag markerar filen i iTunes och använder Avancerat/Konvertera markering till AAC.

Jag har hittat ett program som heter AAChoo som konverterar men som tar en evinnerlig tid på sig. Det fungerar dessutom inte på alla filer.

Ursprungligen av mojonas:

Lägg scripten i Home/Bibliotek/iTunes/Scripts så funkar det (Notera: du måste förmodligen skapa en ny mapp som heter "Scripts" eftersom du troligen saknar en sådan mapp).
Ett tips på användbart script verkar vara "Selected Tracks Bookmarkable". Jag har inte hunnit testa riktigt ännu eftersom min mini dog tidigare idag (hade inget med scriptet att göra , hehe) men i iTunes funkar det även med mp3 vilket förvånade mig då jag trodde det bara funkade med AAC-filer.
http://www.dougscripts.com/itunes/scripts/scripts04.php?page=1#selectedtracksbookmarkable

Ja nu fungerar scripts. Tack för hjälpen.

Hoppas nu någon kan tipsa om vad som går fel när jag försöker konvertera ett mp3 spår till AAC så som jag beskriver i min förra post tre poster ovanför denna post.

/Vallejos

Jag har rippat en ljudbok till mp3 filer, jag har satt ihop CD spåren så jag har 12 st spår (ett per CD). Jag har därefter använt programmet Merger och slått ihop dessa 12 spår till ett spår som är 13 tim 25 min långt. Nu ska jag försöka omvandla detta ljudspår till AAC med AAC-kodaren. När omkodningen väl sätter igång visar iTunes 6.0.1 att återsående tid för konverteringen är 1 tim 7 min. Ändå plingar iTunes till efter ca 10 min och då är konverteringen klar men iTunes har endast konverterat ett spår som är 1 tim 11 min vilket motsvarar extakt längden på CD spår #1 (CD #1). Jag använder Mac och iTunes 6.0.1.
Varför blir det så här, vad gör jag fel?

Mitt andra problem gäller scrip i iTunes. Jag har laddat hem några script som jag lagt i Home/Bibliotek/iTunes/iTunes Plug-ins
Jag hittar ingen meny i iTunes med script, dom dyker helt enkelt inte upp. Är det fel mapp jag lagt dom i och var i vilken meny ska dom komma fram?

/Vallejos

Eller eyepod.se

Finns det någon lösning om man har en 12" Powerbook med USB 1? Den har FireWire, men vad jag vet finns inget sätt att omvandla FireWire till USB 2.

Känner någon till om man kan köpa en omvandlare typ en hub eller router som kopplas till min Powerbooks FireWire utgång/ingång och till vilken man kan koppla en USB 2 enhet typ iPod?

/Vallejos