Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Relayer

Relayer

Medlem
  • Registrerad 2005-11-10
  • Senast aktiv 2012-04-28
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen Relayer har skrivit i forumet.

Det verkar som att halebop är snabba på att leverera. Jag beställde den 26:e kl 22.30 och kunde hämta ut min vita 32:a idag.

Ja nu har jag också beställt en 4s. Det blev en vit 32Gb från Halebop "nollan till alla". Det jag är lite rädd för är stöttåligheten. Har en iphone 3g som både klämts i dörrar, tappats ur byxfickan (från låghöjd) otaliga gånger. Här senast lyckades den faktiskt överleva ett helt tvättprogram 40grader i tvättmaskin. Kameran och mikrofonen dog, men efter en helgs torkande gick den att använda med ett hands free...
Imponerande byggkvalitet måste jag säga!
Jag har verkligen stört mig på att den är seg ända sedan ios4, det kommer väl att gå lite rappare nu gissar jag.

Ja, jag beställde också 21.5:an basmodellen. Har funderat (och våndats ) ett tag nu över vilken modell. Förnuftet (hoppas jag) vann tillslut. 27an är grym men, 5000 mer, nja jag byter hellre lite tidigare kom jag fram till.

Blir byte från en macbook 1,83 Core Duo, så imacen borde sparka lite bättre

Hej!
Tänkte jag skulle del med mig av hur jag löste mina synkningsproblem med iCal.

Det började med att jag (dumt nog) tog bort en kalender i iCal och ersatte den med en annan med samma namn. resultatet blev att itunes ville synkronisera mina kalendrar i evighet, inget från datorn gick över till min iphone.
Jag testade att återställa iphonen, och att via "info" fliken vid synkning föra över datorns kalendrar till iphonen, samt att bara synka vissa kalendrar.

Inget hjälpte. Sedan hittade jag detta tips i ett engelskspråkigt forum:

May have a solution -- it cleared-up my problems.

1) Close all open applications
2) Open iSync.
3) Go to Preferences and Reset Sync History.
4) Quit iSync.

Det funkade bra för mig, hoppas att det hjälper någon.

Hi hi!
Jag hade givit upp att kunna synka alla mina foton till min iphone. Men efter lite grävande på div engelskspråkiga forum hittade jag att detta löste mina behörighets problem.

"Iphone enheten bosses-iphone kan inte synkroniseras. Filen som behövs hittades inte" Svaret på det mysteriet står att finna på detta forum.
Själva lösningen har jag saxat ut:
"to fix this problem on a Mac go to your iPhoto Library (if it's iPhoto from iLife '08 then command-click or right-click the iPhoto Library icon and choose Show Package Contents) and just delete the whole iPod Photo Cache folder.

Nu kan jag synka så mycket jag vill!!!:cool:
Hoppas att någon mer får hjälp av detta!

Ny uppdatering
Hehe, nu skrattar jag av förvirring.
När jag säger åt itunes att jag vill synka de tio senaste händelserna går allt bra.
När jag säger åt itunes att jag vill synka de tjugo senaste händelserna dyker ovanstående meddelande om saknad fil upp, dvs kan EJ synka.
När jag säger åt itunes att jag vill synka alla händelser så får jag upp felmeddelandet att jag inte har nog behörighet...
Jag fattar verkligen ingenting.
Är det någon som har ett tipps på vad som kan vara felet? Eller hur jag kan arbeta mig runt problemet.
Jag har försökt att importera mappar under iphotolibrary mappen, men det verkar vara svårt att ta sig förbi library mappen.
Någon som har en idé?

Uppdatering:
Jag har nu sagt åt mappen "delat" på min frus användare att det är jag som äger den. Då får jag meddelandet "Iphone enheten bosses-iphone kan inte synkroniseras. Filen som behövs hittades inte"
I detta läge kan jag komma åt iphoto men inte min fru... Jag kanske får testa en återställning av telefonen.

Tack, jo du har helt rätt. Jag har alltid varit inne på Yes/genesis spåret. mitt absoluta favoritalbum med yes är "tales from the topographic oceans" men namnet var lite långt att använda;)

Hej alla!
Jag heter bosse och har varit/är en hangaround här på 99 sedan 2005. Jag skäms lite att jag inte presenterat mig än, men så är det. Jag bor i Umeå och jobbar för närvarande som personlig assistent. Jag switchade 2005 då jag skaffade mig en macmini. Jag har nog inte varit lika nöjd med en dator sedan jag ägde en amiga 500.
Nu står minin i en garderob och fungerar lite som airport förstärkare åt vårt trådlösanätverk. Vår huvuddator nu är en (med minne och större hårdisk) uppgraderad macbook.
Jag och min fru väntar vårt första barn om några veckor, så min nya fina iphone 3g får inte vara familjens nyaste medlem så länge till
Jag är väldigt tacksam över all hjälp jag fått med ställda och oställda frågor i detta forumet. Speciellt som nybliven macägare har det varit ovärderligt att kunna gå in i forumen och insupa kunskap

Just nu luftar jag mina funderingar över ett problem jag presenterar i
denna tråd

Sorry om jag trampat på någon tå. Jag har SÖKT på forumen och googlat, men inte hittat lösningen på problemet. Angående presentationen så har du helt rätt, ursäkta.

Jag har som sagt "iphoto library" mappen i min frus delat mapp. Både jag och min fru kommer åt det delade biblioteket. Vi kan båda två läsa och skriva i iphoto. Men jag kan alltså inte synka bilderna till min iphone, utan jag får det ovan nämnda felmeddelandet.

Sorry att jag snodde en tråd där, jag missuppfattade "problem med 3g" för "problem med iphone3g"

Senast redigerat 2008-08-05 10:30

Hej jag hoppas att jag bara sökt dåligt och att detta är ett lättåtgärdat problem.

Hur som helst sitter jag men min helt nya iphone 3G i knät och vill så klart synka över lite bilder. Men detta går inte. Detta meddelande dyker upp:

iphone-enheten "bosses iphone" kan inte synkroniseras. Du har inte tillräcklig behörighet för åtgärden.

Ett felmeddelande som bara dyker upp när jag skall synka bilder. Jag sitter på en macbook med två konton. Vi har "iphoto library" i fruns delade mapp. Jag har mixtrat hit och dit med behörigheter på "iphoto library"mappen men förgäves, hur skall jag lösa problemet?

Hej jag hoppas att jag bara sökt dåligt och att detta är ett lättåtgärdat problem.

Hur som helst sitter jag men min helt nya iphone 3G i knät och vill så klart synka över lite bilder. Men detta går inte. Detta meddelande dyker upp:
iphone-enheten "bosses iphone" kan inte synkroniseras. Du har inte tillräcklig behörighet för åtgärden.
Ett felmeddelande som bara dyker upp när jag skall synka bilder. Jag sitter på en macbook med två konton. Vi har "iphoto library" i fruns delade mapp. Jag har mixtrat hit och dit med behörigheter på "iphoto library"mappen men förgäves, hur skall jag lösa problemet?

Hej alla macister!
Jag har skapat två konton på vår gemensamma macbook, och gjort som det förelsogs ovan i tråden. Det verkar funka lite så där kan jag säga. 80% av musiken hittas och splas utan problem, men en del musik hittas inte av programmet. Detta trotts att den finns i itunes music katalogen i delat katalogen precis som den musik som hittas.
Jag får alltså medelandet:
"Spåret "x" kunde inte spelas eftersom orginalfilen inte kunde hittas. Vill du leta reda på den?"
Det är inget problem att hitta filen i delat>itunes>iTunes music men lite jobbigt att den hittar det mesta men inte allt av sig själv.
Någon som råkat ut för detta eller har en lösning?

Jag skall nog beställa prylen från biltema (tack apple4ever). När jag stoppade in USB-dongeln jag hänvisade till tidigare så sade OSX att den inte kände igen det externa tangentbord jag just stoppat in...

Hej!
Jag vill kunna koppla in ett headset till min Mini. Den har dock ingen ljudin ingång eftersom det är en PPC Mini. Finns det någon som vet något externt ljudkort eller liknande som fungerar? Har själv testat
http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx?item=31624&path=6800000,6810000,6897500
Och detta fungerar tyvärr ej. Vore tacksam för input och förslag.
/bosse