Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
YYP

YYP

Medlem
  • Registrerad 2005-11-24
  • Senast aktiv 2012-02-28
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen YYP har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2011-07-22 23:39
Ursprungligen av kenjon:

Jag tror du får svårt att hävda tillverkningsfel. Visst slitage får man räkna med, produkten kommer inte alltid att se ny ut. Så länge den fungerar som väntat får lite skavanker vara oräknade. Det är ju bl a därför begagnatpriser är lägre...

Absolut, men det är lite irriterande eftersom inte några (har iof aldrig haft mac tidigare) av mina 4 laptops har spruckit tidigare - någonsin. Inte ens den som t o m flög av cykeln när jag hade den på pakethållaren fick några som helst yttre eller inre men...

Dessutom har nog en av sprickorna uppkommit för rätt länge sedan för den är missfärgad. Den andra uppstod nog nyligen. Jag har mina misstankar om att det kommer av när jag stänger "locket" eftersom jag är högerhänt och därmed håller lite till höger om skärmens mittlinje vid stängning. Detta kan ge en något högre kraft på vänster sida när magneten "slås ihop" jag inte "bromsar" upp med handen där till vänster. Tycker att en dator borde vara dimensionerad för minst 3 år för enhandsstängning. Även skalet.

Men visst - den funkar ju. Man kan inte få allt här i livet...

  • Medlem
  • 2011-07-22 21:40
Ursprungligen av Capeman:

Fast det gör de inte. De nya MacBook spricker inte på det sättet som de gamla gjorde.

Förvisso inte - men jag upptäckte precis att min MacBook inköpt mars 2009 d v s strax innan unibodyn kom ut, har en spricka på vänster sida. Alltså inte på toppen av tangentbordsdelen men en vertikal och en horisontell spricka på kanten (sprickorna "tittar på min mage" när jag använder datorn). Kan jag ringa Apple för detta? Jag antar att man ringer deras "Apple Care" nummer. Men vill de ha betalt bara för "supporten" i form av ett telefonsamtal om de tycker att det inte är ett tillverkningsfel?

Kan tilläggas att jag under dessa lite mer än 2 år knappt har burit runt på min MacBook alls. Den har mest förflyttat sig mellan vardagsrum och kök. De få gånger jag har tagit med den har varit i ett fodral och då har den åkt bil från dörr till dörr. D v s inte trängts med massa människor i kollektivtrafiken.

  • Medlem
  • 2005-12-12 19:04

Attans också! Så man får med fodral om man köper nanon nu???

Fint! Bra gjort! Kul att du satte igång ett sånt projekt

Såja gott folk. Så lång tid tar det inte att göra ett eget fodral (typ en kväll)! Om man virkar så är det rätt lätt (lättare att justera storlek än att sticka, men virkning är ju förstås inte lika snyggt som stickning). Ska bara ha tunt garn och tunna virknålar så är saken biff! Har inte gjort det till min nano än...men virkade ett mobilfodral för 5 år sedan.

  • Medlem
  • 2005-12-12 18:33

Men samtidigt står det på Apples hemsida att de nya batterierna inte har samma typ av "minne" som gamla batterier till ex. vis mobiltelefoner hade. Alltså att den kommer ihåg första uppladdningen och tolkar den som max batteritid.

Jag köpte en nano för över en månad sedan och gjorde testet som de rekommenderar på hemsidan (alltså lät den köra på hela natten på repeat med ett album som är importerat i AAC med 128 kpbs. Den höll i 6-7 timmar. Lämnade tillbaka den till affären (Försäljaren försökte lura i mig att det var för att jag inte hade laddat den i 12 timmar som batteriet inte höll. Tur att jag hade läst på :rolleyes: ) och fick efter en vecka en ny. Gjorde samma test med den "nya" och den höll definitivt över 12 timmar iaf.

1